Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Svekrvine kifle - klipići

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 33339
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.01.2014. 9:09 
Naslov:  Svekrvine kifle - klipići
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ove kifle su mi prefine,obožavam ih još od kada sam ih prvi puta probala. Kifle me naučila praviti moja svekrva. Mogu se i puniti naravno. Kod nas se prave samo ove kifle, nijedne druge.

Svekrvine kifle - klipići
za 50-60 klipića - trajanje pripreme 2 h

Potrebno:
- 1 kg oštroga brašna
- 1 kockica kvasca
- 2 dcl ulja
- 2 žličice soli
- 6-7 dcl mlakog mlijeka(zavisi koje brašno koristite,ja imam iz lidla)
- 1 žličica šećera
- 1 jaje+sezam za premazivanje i posipanje



Priprema:
Podignite kvas od kvasca,šećera i 1 dcl mlakog mlijeka.

U posudu stavite prosijano brašno,ulje,sol,nadošli kvas i mlakog mlijeka po potrebi i zamjesiti tijesto. Da dobijete lijepo tijesto koje se ne ljepi za ruke pred kraj mješenja dodajte još 1 žlicu ulja na ruke.

Premjestite tijesto na radnu površinu i mjesite toliko dok ne dobijete glatko tjesto koje se ne lijepi za ruke( 10 minuta ).

Tijesto se ne diže nego odmah režete komade tijesta težine 30-40 g i pravite kuglice. Ja sam od ove količine tijesta dobila 62 kuglice,(2 i pol pleha) možete ih praviti i veće po želji.

[klik za uvećanje]


Kada ste potrošili tijesto i napravili sve kuglice,uzmite prvu kuglicu koju ste napravili i razvaljajte ju tako da gore bude šira a dolje uža kao na slici.

Možete ih puniti sa hrenovkama ili sa naribanim sirom i salamicom. Motajte ju sa obje ruke,kako ju motate tako ju odmah malo razvlačite da budu duge 18-20 cm.I tako sve kuglice do kraja.

Slažite klipiće na pleh obložen papirom za pečenje i neka se još dižu dok vam se pećnica ne ugrije. Kada je pećnica zagrijana na 200 C tada kifle premažite razmućenim jajetom i posipajte sezamom i stavite peći.

Peku se na 200 C dok ne dobiju boju, 15tak minuta.



Pozdrav od Eveline iz Kuhinje ispod duge

Tekst & foto: Evelina Klajn


Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: