Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Nemetinu znanstveni centar za obnovljive izvore energije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70844
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.07.2013. 12:09 
Naslov:  U Nemetinu znanstveni centar za obnovljive izvore energije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na Poljoprivrednom fakultetu Osijek održana je radionica u okviru projekta CHREN-hrvatsko mađarska mreža obnovljivih izvora energije. Projekt je vrijedan 370 tisuća eura, a glavni zadatak mu je osnivanje znanstvenog centra za obnovljive izvore energije u sklopu osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

Partner u projektu je grad Osijek koji će dati lokaciju za izgradnju znanstvenog centra u industrijskoj zoni Nemetin.

O značaju tog projekta voditelj Davor Kralik:

Tekst: Verica Mađer/Radio Osijek
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
milo_moje
Ukupno postova: 2875
Spol: Muško Muško
Post Postano: 05.07.2013. 16:46 
Naslov:  

OMG, ovaj Kralik još eksperementira sa obnovljivim izvorima. Sjećam se tamo negdje 2005 ili 2006 kada je pravio pokuse sa svinjskim izmetom u dvorištu tadašnjeg Poljoprivrednog fakulteta (današnji Rektorat), smrdilo je kao farma, ali čovjek je to upakovao pod znanost

Ukupno postova: 2517
Post Postano: 05.07.2013. 23:03 
Naslov:  

Vjeruj mi, životinjski izmet, oliti bio gorivo je budućnost. Samo što je dosta komplicirana sama izvedba jednog biopostrojenja (imao sam u rukama idejni projekt jednog takvog pa znam).

I ne isplati se raditi ako nije dosta velika farma, i to bi najbolje bilo farma krava, od minimalno 200 grla... U takvim uvjetima može se stvorili sjajno biopostrojenje. Još na krovove staja staviti solarne panele i zemlja će biti zahvalna Wink

Ukupno postova: 2875
Post Postano: 07.07.2013. 21:51 
Naslov:  

Evil Poodingh je napisao/la:
Vjeruj mi, životinjski izmet, oliti bio gorivo je budućnost. Samo što je dosta komplicirana sama izvedba jednog biopostrojenja (imao sam u rukama idejni projekt jednog takvog pa znam).

I ne isplati se raditi ako nije dosta velika farma, i to bi najbolje bilo farma krava, od minimalno 200 grla... U takvim uvjetima može se stvorili sjajno biopostrojenje. Još na krovove staja staviti solarne panele i zemlja će biti zahvalna Wink

davnih dana sam gledao mad max-a, pa jebemu jel toliko treba da se iz izmeta svinje proizvede električna energija. pa mi smo zaostali milijardu svjetlosnih godina.

Još davnije sam čitao da Japanci u poslovnim zgradama skupljaju ljudski izmet i pomoću nekih bakterija proizvode energiju.

meni sve ovo liči na izvlačenje novca...

za ostale informacije pitajte todorića i Belje http://www.poslovnipuls.com/2011/01/04/agrokor-energetika/

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: