[23.05.2013.]Program K-laB možete pogledati u kinu Urania u razdoblju od 24.5.-10.6.2013. prema sljedećem rasporedu:
Petak, 24. svibnja 2013.
- 17:30 Hrvatska dječja kinematografija- Zagonetni dječak
-20:00 Hit komedija/ predstava «Slavonski triptih» 100% istine – 0% cenzure!
Subota, 25. svibnja 2013.
- 19:15 Iberoamerička romantika i humor: Chico i Rita
- 21:00 Bollywood: Moje srce pripada drugome, dragi- Hum Dil de Chuke Sanam
Nedjelja, 26. svibnja 2013.
- 19:15 Iberoamerička romantika i humor: Grado 3
- 21:00 Bollywood: Vode, vode- Thaneer Thaneer
Ponedjeljak, 27. svibnja 2013.
- 19:15 Iberoamerička romantika i humor: Ay, Carmela!
- 21:15 Iberoamerička romantika i humor: Tako normalni- Os Normais
Utorak, 28. svibnja 2013.
- 19:15 Iberoamerička romantika i humor: El Leyton
- 21:15 Iberoamerička romantika i humor: Ljepotica i paparazzo- A Bela e o Paparazzo
Srijeda, 29. svibnja 2013.
- 19:15 Iberoamerička romantika i humor: Da sam na tvom mjestu- Se eu fosse você
- 21:15 Iberoamerička romantika i humor: Moj glas- Nha Fala
Četvrtak, 30. svibnja 2013.
- 19:15 Iberoamerička romantika i humor: Tako normalni- Os Normais
- 21:15 Iberoamerička romantika i humor: Grado 3
Petak, 31. svibnja 2013.
- 17:30 Hrvatska dječja kinematografija- Koko i duhovi
- 20:00 Predstava: Gospodin Foka
Subota, 01. lipnja 2013.
- 20:00 Frame festival- projekcije filmova i objava pobjednika
Nedjelja, 02. lipnja 2013.
- 21:00 Iberoamerička romantika i humor: Ay, Carmela!
Srijeda, 05. lipnja 2013.
- 19:15 Iberoamerička romantika i humor: El Leyton
- 21:15 Iberoamerička romantika i humor: Da sam na tvom mjestu- Se eu fosse você
Četvrtak, 06. lipnja 2013.
- 19:15 Iberoamerička romantika i humor: Moj glas- Nha Fala
- 21:15 Iberoamerička romantika i humor: Ljepotica i paparazzo- A Bela e o Paparazzo
Petak, 07. lipnja 2013.
- 19:15 Iberoamerička romantika i humor: Moj glas- Nha Fala
- 21:00 Bollywood: Moje srce pripada drugome, dragi- Hum Dil de Chuke Sanam
Skriveno:
Moje srce pripada drugome dragi (Hum Dil de Chuke Sanam / I have Already Given My Heart Darling, 1999.); Režija: Sanjay Leela Bhansali, hindski, 35 mm, 188 min
Sadržaj: U obitelj Pundita Darbara, cijenjenog indijskog skladatelja klasične glazbe stiže mladi student Sameer indijsko-talijanskog podrijetla. Učeći od Pundita i živeći u njegovoj kući zaljubljuje se u njegovu kćer Nandini. Iako joj se u početku nije svidio, ona mu s vremenom uzvrati osjećaje. Mladi par potajno sanja o svadbi, no sreću im prekida Pundit kad shvati što se događa. Imajući na umu mladoženju za Nandini, potjera Sameera koji odlazi u Italiju...
Subota, 08 lipnja 2013.
- 21:00 Bollywood: Vode, vode- Thaneer Thaneer
Skriveno:
Vode, vode / Thaneer Thaneer (Water, Water, 1981.); Režija: Kailasam Balachander, tamilski, 35 mm,143 min
Uloge: Saritha, Shunmugham, V.K. Veeraswami, Radha Ravi, Charle
Scenarij: K. Balachander (prema priči Komala Swaminathana)
Fotografija: Lokanathan B.S.
Sadržaj: Stanovnici Athipatija, zabačenog sela u najjužnijoj indijskoj saveznoj državi Tamil Nadu, pate zbog nedostatka vode uzrokovana sušom. Da bi riješili taj teški problem traže pomoć od državnih institucija, ali samo se suočavaju s birokracijom, korumpiranošću i političarima koji ih iskorištavaju za vlastite interese. Siromašni su, bez političkog utjecaja i veza te njihova bespomoćnost sve više dolazi do izražaja.
Scenarij: K. Balachander (prema priči Komala Swaminathana)
Fotografija: Lokanathan B.S.
Nedjelja, 09. lipnja 2013.
- 19:15 Iberoamerička romantika i humor: Ay, Carmela!
- 21:15 Iberoamerička romantika i humor: Moj glas- Nha Fala
Ponedjeljak, 10. lipnja 2013.
- 21:00 Povijest osječkog rocka- premijera dokumentarnog filma
Od 24. svibnja do 10. lipnja 2013. godine, Cinema menu u lounge baru Lumiere
U sljedećih nekoliko dana Kinematografi i kino Urania za vas će ponovno otvoriti svoja vrata kako bi vam predstavili novi, bogatiji i svakako drugačiji program od dosadašnjeg.
Osim već tradicionalno out off blockbuster filmskog programa, pogledajte dvije fantastične i neobične predstave, filmski festival i kompletnu povijest osječkog rocka.
Slavonski triptih
Tri žene, nula posto cenzure, sto posto istine...
Mislite da je to nemoguće? Hit komedija "Slavonski triptih" po prvi put u javnost iznosi nepoznate, intimne ispovijesti o tome kakav je život u Slavoniji bio nekad, kakav je danas i kakav će biti sutra.
Ova monodrama, koju je publika toplo primila u Skradinu, Donjem Miholjcu, Belišću, Slatini i brojnim drugim mjestima u Slavoniji, nema svoje mjesto na daskama koje život znače u Osijeku, a nije uvrštena ni na ovogodišnji Festival glumca. Kontroverzna? Suviše otvorena i kritična prema hrvatskoj stvarnosti? Ili joj, možda, zamjeraju to što prekida duga desetljeća 'hrvatske šutnje'? Kako bilo, dođite i uvjerite se sami u petak, 24. svibnja 2013. godine u 20 sati, u kinu Urania. Tekst i režiju potpisuju Berislav Cimerman i Aleksandra Demše, a glumi mlada glumačka zvijezda u usponu Aleksandra Demše. Više o predstavi potražite na njihovoj Facebook stranici: ABCDTrupa
Gospodin Foka
Žena – majka – glumica!
Svima vama pismenima i obrazovanima koji se još uvijek sjećate pompoznih najava o otvaranju Teatra 054 i odigranih čak dvije (!) predstave oko kojih su vođene mnoge polemike, a koje su, nažalost, dovele i do zatvaranja mnogih vrata dvjema talentiranim glumicama, objavljujemo da se cure vraćaju, i to u svojoj punoj formaciji - žena, majka, glumica! Riječ je o hit komadu 'Gospodin Foka' Gordana Mihića, a predstavu je režirala Petra Cicvarić, koja uz Sanju Dodig i Jadrana Grubišića, glumi jednu od tri glavne i, ujedno, jedine uloge. "Gospodin Foka" na programu je u petak, 31. svibnja 2013., u 20 sati u kinu Urania.
I da ne bude sve u stilu "povratka otpisanih" pogledajte novi, ali ne i posljednji filmski ciklus novog hrvatskog dječjeg, iberoameričkog i indijskog filma.
Zahvaljujući Veleposlanstvima Brazila, Čilea, Španjolske, Portugala, Indije, Hrvatskom filmskom savezu, HAVC-u, Ministarstvu kulture, Europa Media, Europa Cinemas, Europa Mundus i CICAE, pogledajte reviju iberoameričkog i indijskog filma i novi hrvatski dječji film.
Tu je još i Frame festival, čije ćete odabrane filmske naslove moći pogledati u subotu, 1. lipnja 2013., s početkom u 20 sati, kada će biti uručene i nagrade najboljim filmskim ostvarenjima.
Povijest osječkog rocka
Iako se na našim ulicama češće čuju neki drugačiji ritmovi, u ponedjeljak, 10. lipnja 2013., s početkom u 21 sat možete pogledati kako je izgledala i koliko jaka je bila osječka rock i underground scena.
"Nije važno koliko je onih koji će, bez dozvole 'posuditi' naše programe, mi ćemo programe i dalje provoditi u drugim gradovima, drugim državama, a ponekad čak i u Osijeku. Ulaz na sve programe ipak ćete nešto morati i platiti, jer ni jedan od navedenih programa nema potporu Grada Osijeka.", poručuju iz Kinematografa Osijek i pozivaju da ih posjetite u što većem broju.