Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Veliki petak [Vijesti Osječke TV]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
OSTV

Ukupno postova: 2664
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.03.2013. 15:30 
Naslov:  Veliki petak [Vijesti Osječke TV]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kršćani danas obilježavaju Veliki petak, dan Kristove smrti na križu. Taj dan za njih sažima smisao patnje, trpljenja i smrti, nade da smrt nije kraj te da je spasenje svakog čovjeka moguće. Veliki petak jedini je dan u godini u kojem nema euharistijskoga slavlja. Ne zvone crkvena zvona, oltar je bez križa, oltarnika, svijeća ili cvijeća kako bi se što bolje istaknula Isusova muka i smrt. Vjernici dolaze u crkvu kako bi razmišljali o Isusovoj žrtvi, a preko obreda doživjet će liturgiju riječi, klanjanje križu i pričest. Veliki petak dan je u kojem Katolička crkva od vjernika traži post i nemrs.

U Vijestima Osječke televizije pogledajte i:

- nakon Uskrsa kreće obnova vukovarske šetnice
- završila sezona gripe
- predstavljena nova društvena igra

Osječka televizija - Vijesti, 29.03.2013.

Više informacija; Osječka televizija

Vijesti Osječke televizije možete svakodnevno pratiti na stranicama portala Osijek031.com.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
SrodnaDuša
Ukupno postova: 168
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 29.03.2013. 21:38 
Naslov:  

OSTV je napisao/la:
Kršćani danas obilježavaju Veliki petak

KATOLICI, kršćani su svi pravoslavci, katolici i protestanti. Naša pravoslavna braca ne slave Uskrs kad i mi, prema tome njima danas nije Veliki petak, baš kao ni protestantima.

Ukupno postova: 2875
Spol: Muško Muško
Post Postano: 30.03.2013. 0:03 
Naslov:  

SrodnaDuša je napisao/la:
KATOLICI, kršćani su svi pravoslavci, katolici i protestanti. Naša pravoslavna braca ne slave Uskrs kad i mi, prema tome njima danas nije Veliki petak, baš kao ni protestantima.

Svaka ti čast da si primjetila ovaj lapsuz, od 215 pogleda na ovu temu, nitko nije skužio da samo vjernici koji računaju vrijeme po gregorijanskom kalendaru danas slave Veliki petak.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
SrodnaDuša
Ukupno postova: 168
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 30.03.2013. 0:32 
Naslov:  

milo_moje je napisao/la:
SrodnaDuša je napisao/la:

Svaka ti čast da si primjetila ovaj lapsuz, od 215 pogleda na ovu temu, nitko nije skužio da samo vjernici koji računaju vrijeme po gregorijanskom kalendaru danas slave Veliki petak.

Možda nije dobro ovako reci, ali mislim da se tu vise ne radi samo o lapsuzu nego neznanju. Ali neznaju koje zahvaca upravo one ljude koji su danas bili na obredu Velikog petka, koji ce biti na bdjenju u subotu navecer i (usuditi cu se reci) sjediti u prvim redovima! Nije samo stvar u razlicitim medijima koji jedni za drugima pisu krivo. Ti isti ljudi ne žele učiti jer vjeruju kako sve znaju. Nažalost danas imamo veliki broj katolika koji slabo poznaje ili uopce ne poznaje svoju vjeru!

Skoči u forum: