Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Osijeka organizira
javnu Tribinu „
Mi živimo u zajednici s Vama“. Tribina će se održati u
utorak, 02. travnja 2013. godine,s početkom u
10 sati u maloj dvorani Nastavno sportske dvorane Gradski vrt.
"Odaziv na poziv za prezentaciju na Tribini "
Mi živimo u zajednici s Vama" je bio zapanjujući i Program je obiman. Svi smo se jednoglasno složili da ćemo napraviti kraće
pojedinačne prezentacije samo da nikoga ne odbijemo. Svi oni koji su iskazali interes da se predstave trebaju imati jednaku priliku. Stoga imamo
13 prezentacija i njima smo pokrili i djelovanje udruga OSI i djelovanje Grada, Županije i javnih institucija. Pozive smo poslali na tristo adresa - svim gradonačelnicima i načelnicima Osječko-baranjske županije, ravnateljima zdravstvenih institucija, ravnateljima škola, pročelnicima Grada i Županije, direktorima trgovačkih društava i naravno Pravobranitelji za OSI kako bi ona uzvratila naš odaziv na tribinu koju je ona organizirala u Osijeku u siječnju ove godine. Ovom tribinom uspjeli smo ponovo pokrenuti zajedništvo, a prije svega potvrdili smo da se mjere Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, koju je donijelo Gradsko vijeće, provode i polako postaju sastavni dio života..boljeg života." izjavila je
Suzana Tretinjak
Program Tribine:
- Pozdravni govor - (10:00 – 10:15) predsjednica Povjerenstva, Gradonačelnik, Župan
- Aktivnosti Grada Osijeka vezane za uključivanje OSI u život u zajednici – Suzana Tretinjak Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Osijeka (10:15 – 10:35)
- Kako unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom – Ružica Gverieri Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije (10:35 – 10:45)
- Zajedno za bolje – Danijel Balažić Udruga paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije „UPiT“ (10:45 – 10:55)
- Prošetajmo zajedno, jer oči gledaju, a mozak vidi - Stojan Bjelajac Športska udruga slijepih „Svjetlost“ (10:55 – 11:05)
- Mi smo dio Vas - Svetlana Marinković Društvo za pomoć MRO Osijek (11:05 – 11:15)
- Život u tišini - Gordana Pešo Udruga gluhih i nagluhih OBŽ (11:15 – 11:25)
-
Pauza - 11:25 – 11:45
- Godina u životu i radu Saveza - Željko Perković Savez organizacija invalida OBŽ (11:45 – 11:55)
- Terapija uz pomoć konja – Mariana Koprivnjak Udruga Mogu Osijek (11:55 – 12:05)
- I mi smo dio zajednice – Edit Lemal Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ (12:05 – 12:15)
- Perspektiva na tržištu rada - Mirjana Sudar Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Osijek (12:15 – 12:25)
- Mi smo za Vas i uz Vas - Željka Getoš OTOS ortopedska tehnika d.o.o. (12:25 – 12:35)
- Za lakši dan - Denis Ćosić Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek (12:35 – 12:45)
- Budućnost OSI u Gradu Osijeku - Romano Kristić Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka (12:45 – 12:55)
Programom je predviđena kratka rasprava u trajanju od 15 minuta. Tijekom tribine bit će osiguran tumač prevoditelj hrvatskog
znakovnog jezika. Program će biti dostupan i na Brailleovom pismu.