Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Knjiga & Kava: Ivan Jovanovac i zvučni performans "Ambijenti"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70444
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.01.2013. 10:57 
Naslov:  Knjiga & Kava: Ivan Jovanovac i zvučni performans "Ambijenti"
04.02.2013. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U ponedjeljak, 04. veljače 2013. s početkom u 20:00 h, u caffe baru Knjiga & Kava održat će se zvučni performans "Ambijenti". Ivan Jovanovac će predstaviti kompilaciju od odvadesetak snimaka zabilježenih na terenu. Materijal nastaje zadnjih 5 godina a sastoji se od terenskih snimki dokumentiranih na području raznih gradova, livada, šuma, obala.

Koliko zapravo pažljivo osluškujemo, auditivno doživljavamo i prepoznajemo prostor u kojem se krećemo?

Knjiga & Kava i Ivan Jovanovac, arhitekt i audio umjetnik, pozivaju vas na zvučni performans!

Što bi se dogodilo kada bi svi zvukovi oko vas odjednom utihnuli? Lutate vlastitim mislima i onda odjednom - neki čudan osjećaj. Kao da nešto nije u redu.

Jeste li ikada u životu čuli apsolutnu tišinu? Jeste li se ikada koncentrirali na zvukove koje svakodnevno čujete oko sebe? Znamo da vam je zvuk budilice na mobitelu i predobro poznat, ali što je sa zvukom vaših koraka kada se ujutro polako ustajete iz kreveta i odlazite u kupaonicu? Puštate vodu iz slavine? Ulazite u lift i spuštate se izvan zgrade, sjedate na bicikl, a oko vas se isprepliću zvukovi automobila, kotača vašeg bicikla, ptica koje vaš nadlijeću, vjetra koji izvija zastave na zgradama i trgovima, žamor ljudi dok prolazite pokraj tržnice.

Autor o sebi

Rođen sam u Rijeci,u petak 17. rujna 1982.godine.
U Osijeku sam se upoznao s glazbom kada sam dobio mali drveni klavir, roditelji su me upisali u osnovnu školu, a osam godina kasnije upisao sam se u III. gimnaziju.
U Zagrebu 2009.g. završavam Arhitektonski Fakultet i upisujem Tonsko snimanje i produkciju u sklopu Rock akademije.

Trenutno radim u privatnoj firmi u Osijeku. U slobodno vrijeme putujem istrazujuci razne glazbene instrumente, slušam i dokumentiram zvukove oko sebe za film i zvučno eksperimentiranje.

Zadnja promjena: Redakcija 031; 04.02.2013. 14:30; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 28.01.2013. 11:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

...da, zanimljivo je ovo sa zvukovima, odnosno bez njih....na vlastitoj koži sam naučila da ti određene stvari ne fale, dok ne shvatiš da ih nema....pa mi je tako više od pola godine glavna želja bilo čuti ptice... Shocked

Skoči u forum: