U
ponedjeljak, 04. veljače 2013. s početkom u
20:00 h, u caffe baru
Knjiga & Kava održat će se zvučni performans "
Ambijenti".
Ivan Jovanovac će predstaviti kompilaciju od odvadesetak snimaka zabilježenih na terenu. Materijal nastaje zadnjih 5 godina a sastoji se od terenskih snimki dokumentiranih na području raznih gradova, livada, šuma, obala.
Koliko zapravo pažljivo osluškujemo, auditivno doživljavamo i prepoznajemo
prostor u kojem se krećemo?
Knjiga & Kava i
Ivan Jovanovac, arhitekt i audio umjetnik, pozivaju vas na zvučni performans!
Što bi se dogodilo kada bi svi zvukovi oko vas odjednom
utihnuli? Lutate vlastitim mislima i onda odjednom - neki čudan osjećaj. Kao da nešto nije u redu.
Jeste li ikada u životu
čuli apsolutnu
tišinu? Jeste li se ikada koncentrirali na zvukove koje svakodnevno čujete oko sebe? Znamo da vam je zvuk budilice na mobitelu i predobro poznat, ali što je sa zvukom vaših koraka kada se
ujutro polako ustajete iz kreveta i odlazite u
kupaonicu? Puštate vodu iz slavine? Ulazite u lift i spuštate se izvan zgrade, sjedate na
bicikl, a oko vas se isprepliću
zvukovi automobila, kotača vašeg bicikla, ptica koje vaš nadlijeću, vjetra koji izvija zastave na zgradama i trgovima, žamor ljudi dok prolazite pokraj
tržnice.
Autor o sebi
Rođen sam u Rijeci,u petak 17. rujna 1982.godine.
U Osijeku sam se upoznao s glazbom kada sam dobio mali drveni klavir, roditelji su me upisali u osnovnu školu, a osam godina kasnije upisao sam se u III. gimnaziju.
U Zagrebu 2009.g. završavam Arhitektonski Fakultet i upisujem Tonsko snimanje i produkciju u sklopu Rock akademije.
Trenutno radim u privatnoj firmi u Osijeku. U slobodno vrijeme putujem istrazujuci razne glazbene instrumente, slušam i dokumentiram zvukove oko sebe za film i zvučno eksperimentiranje.