Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prehrambeno-tehnološki fakultet: Radionica o proizvodnji pjenušavih vina

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 70841
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.01.2013. 12:53 
Naslov:  Prehrambeno-tehnološki fakultet: Radionica o proizvodnji pjenušavih vina
17.01.2013. 17:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Suradnja Osječko-baranjske županije i talijanske Autonomne Regije Friuli Venezia Giulia nastavlja se i ove godine kroz provedbu projekta INNOWINE.

Riječ je o projektu čiji je glavni cilj jačanje kvalitete proizvodnje vina na području Osječko-baranjske županije i Autonomne Pokrajine Vojvodine kroz prijenos stručnog znanja u okviru vinogradarsko-vinarskog sektora od strane Regije Friuli Venezia Giulia. Nositelj projekta je Razvojna agencija Informest (Gorizia, IT), a partneri su Institut za primjenjenu genomiku (Udine, IT), Sveučilište u Udinama - Odjel za prehrambenu tehnologiju, Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, Poljoprivredni fakultet Novi Sad i RRA Slavonije i Baranje.

Kroz projektne aktivnosti radit će se na valorizacija autohtonih sorti loze pomoću instrumenata primjene genomike (IGA i Poljoprivredni fakultet Novi Sad), na unapređenju laboratorija za analizu vina s ciljem pružanja direktne pomoći proizvođačima (Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek), jačanju domaće proizvodnje vina kroz edukaciju o proizvodnji pjenušavih vina i jačanju suradnje između fakulteta.

Prigodom početka edukativnog dijela projekta, pozivaju vas na tematsku radionicu o proizvodnji pjenušavih vina. Radionica će se održati u četvrtak, 17.siječnja 2013. godine, s početkom u 17.30h.

Teme koje će pokriti tijekom radionice su proizvodnja pjenušavog vina putem Champenoise metode (tradicionalna metoda) i metode Charmat. Predavač je enolog Stefano Trinco, Vinarija Pietro Pittaro. Radionica će ujedno biti prilika da se vinarima predstavi i projekt Osječko-baranjske županije financiran kroz sredstva EU Programa IPA IIIC – "Wine Tour".

Mjesto održavanja radionice je Vijećnica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, F.Kuhača 20, Osijek.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: