
Putnicima koji su letjeli u avionima tvrtke
Croatia Airlinesa na domaćim i međunarodnim letovima u proljeće prošle godine predstavljena je nova usluga nazvana
Okusi Hrvatske (Flavours of Croatia).
U sklopu ove usluge putnicima se predstavlja gastronomija Hrvatske kroz selekciju onih jela i pića koja najbolje predstavljaju
tradiciju pojedinih hrvatskih regija. Riječ je o obrocima koji su obogaćeni specifičnim namirnicama određene regije, uključujući probrana
vina,
aperitive i digestive karaktersitične za pojedinu regiju. Tako je čast da se prva predstavi imala Istra, potom je svoju gastronomsku ponudu predstavila Dalmacija, a u proljeće ove godine na red dolazi i najistočnija hrvatska regija – Slavonija.
Putnici Croatia Airlinesa tako će u sljedeća tri mjeseca, od siječnja do ožujka, imati prigodu upoznati bogatu i raznovrsnu gastronomiju Slavonije kroz njezine okuse, mirise i boje. Obroci i pića koji će se posluživati do ožujka ove godine temelje se na karakterističnim obilježjima slavonske kuhinje, a slavonske specijalitete izabrao je chef
Grgur Bakšić, dok je za izbor reprezentativnih crnih i bijelih vina koja se putnicima nude u zrakoplovu konzulatiran ugledni vinski stručnjak
Saša Špiranec.
Koncept usluge Okusi Hrvatske namijenjen je prije svega putnicima
poslovnog razreda na domaćim i međunarodnim letovima, no i putnicima ekonomskog razreda na međunarodnim letovima također će se pružiti prigoda okusiti obrok obogaćen komponentama pojedine hrvatske regije, kao i vina karakteristična za to područje. U poslovnom razredu putnicima će se tako ponuditi
slavonska daskica s nadaleko poznatim
kulenom,
fiš paprikaš,
filet pastrve,
janjeći perkelt te
štrudle i okruglice, dok će putnici u ekonomskom razredu, na međunarodnim letovima, moći kušati manje obroke (sendviče, tradicionalne kolače, štapiće sa suncokretovim sjemenkama…), ovisno o duljini leta.
Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Foto-arhiv 031