Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

GPP će oduzimati povlaštene karte i bez čekanja presude

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70836
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.09.2012. 7:06 
Naslov:  GPP će oduzimati povlaštene karte i bez čekanja presude
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od rujna 2012. godine, vozači i kontrolori će biti zaštićeniji no inače. Odlukom Uprave GPP-a, godinu dana staru mjeru iz cjenika će se napokon početi primjenjivati i u praksi pa će se tako grube pronevjere kao i bahati vandali te napadači na djelatnike kazniti blokadom mjesečne kartice.

Do presedana blokade kartice došlo je zbog posljednjeg napada i to na dva kontrolora i vozača. Blokada kartice vršit će se temeljem policijskog zapisnika te se više neće čekati presuda da bi se počinitelja kaznilo odnosno da bi se mjesečna kartica blokirala. Nemogućnost korištenja povlaštenje kupnje mjesečne kartice bit će tako rezervirana za napadače na djelatnike GPP-a, osobe koje se "švercaju" ali i one koji rabe tuđu mjesečnu karticu.

Već prvi sljedeći počinitelj će imati priliku biti kažnjen blokadom kartice no
s obzirom na najavljene represivne mjere ostaje nada da za takva kažnjavanja neće biti potrebe. Iz GPP-a navode da će se ubuduće ovakvi vandali kažnjavati načinom koji je utemeljem propisima tog poduzeća i zakonski dopustiv.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
roki5432

Ukupno postova: 23
Post Postano: 06.09.2012. 17:27 
Naslov:  

Ovakvu ideju može ponuditi samo kreten. Zašto blokirati karticu... ako idiot ima naviku švercanja, neka plati kaznu. Jedan "uhvačeni" recimo vrijedi 200-300 kn (neznam) i to za jednu vožnju, a to je 10-15 umirovljeničkih koji se voze mjesec dana. Pa više je isplativije "hvatati" švercere nego prodavati umirovljeničke. Ja bih mu uljudno naplatio kaznu, vratio karticu i zahvalio mu se što se šverca... i sutra lijepo opet uhvatio u švercanju. Stvarno kretenska ideja to sa blokiranjem kartice....

zaljubljena u Osijek

Ukupno postova: 2366
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 06.09.2012. 18:48 
Naslov:  

roki5432 je napisao/la:
Zašto blokirati karticu... ako idiot ima naviku švercanja, neka plati kaznu. Jedan "uhvačeni" recimo vrijedi 200-300 kn (ne znam) i to za jednu vožnju, a to je 10-15 umirovljeničkih koji se voze mjesec dana. Pa više je isplativije "hvatati" švercere nego prodavati umirovljeničke. Ja bih mu uljudno naplatio kaznu, vratio karticu i zahvalio mu se što se šverca... i sutra lijepo opet uhvatio u švercanju.

@ Nemogućnost korištenja povlaštenje kupnje mjesečne kartice bit će tako
rezervirana za napadače na djelatnike GPP-a---

Napadačima onemogučiti povlaštene karte, a šverceri neka plate kaznu (i ja mislim da je to isplativije za GPP.)

Ukupno postova: 18
Post Postano: 07.09.2012. 0:16 
Naslov:  

Da ali ja imam prijatelj koji je označen kao napadač a nije nikoga napao nego ga je kontrolor upitao za butru on mu dao i onda mu kontrolor srao da se nevidi slika itd ali pisalo je ime i prezime i prijatelj mu da osobnu da se uvjeri da je on to tj da je njegova butra i nadobudni mladi kontrolor mu nije htjeo vratiti, i prijatelj mu izvuce iz džepa onaj uređaj što očitava butre i kaže dok mi nevratiš moju butru neću ti vratiti ova uređaj na to će nadobudni kontrolor da autobus stane i pozvao policiju kada je stigla policija, on je pričao policiji kako ga je moj prijatelj fizički napao i zavrto mu ruku kako se morao braniti itd što uopće nije istina i tu priču su potvrdili i građani koji su se zatekli u busu. Išlo se na sud i utvrđeno je da nije kriv ali on je i dalje označen kao napadač na djelatnike GPP-a. Pitate se zašto sam sve ovo pisao??? Pa zato jer tako nadobudni kontrolori mogu označiti bilo koga da je napadač i više mu neprodavati mjesečnu kartu a da ustvari osoba nije ni kriva što je i sudski dokazano jer sva sreća pa ima poštenih ljudi koji su htjeli ići na sud i svjedočiti u korist mog prijatelja.

zaljubljena u Osijek

Post Postano: 07.09.2012. 1:21 
Naslov:  

Pinturicchi je napisao/la:
Da ali ja imam prijatelj koji je označen kao napadač a nije nikoga napao nego ga je kontrolor upitao za butru on mu dao i onda mu kontrolor srao da se nevidi slika itd ali pisalo je ime i prezime i prijatelj mu da osobnu da se uvjeri da je on to tj da je njegova butra i nadobudni mladi kontrolor mu nije htjeo vratiti, i prijatelj mu izvuce iz džepa onaj uređaj što očitava butre i kaže dok mi nevratiš moju butru neću ti vratiti ova uređaj na to će nadobudni kontrolor da autobus stane i pozvao policiju kada je stigla policija, on je pričao policiji kako ga je moj prijatelj fizički napao i zavrto mu ruku kako se morao braniti itd što uopće nije istina i tu priču su potvrdili i građani koji su se zatekli u busu. Išlo se na sud i utvrđeno je da nije kriv ali on je i dalje označen kao napadač na djelatnike GPP-a. Pitate se zašto sam sve ovo pisao??? Pa zato jer tako nadobudni kontrolori mogu označiti bilo koga da je napadač i više mu neprodavati mjesečnu kartu a da ustvari osoba nije ni kriva što je i sudski dokazano jer sva sreća pa ima poštenih ljudi koji su htjeli ići na sud i svjedočiti u korist mog prijatelja.

Onda bih ja tom kontroloru dala "šup-kartu" s posla zbog laganja, a tvom legi vratila butru uz izvinjenje i 1 mj gratis. Mislim da bi takav postupak malo digao rejting GPP-u . Idea

Ukupno postova: 6288
Post Postano: 07.09.2012. 8:23 
Naslov:  

...je, ali to bi bilo idealno rješenje......stvarnost je potpuno drugačija....

Ukupno postova: 317
Post Postano: 07.09.2012. 8:55 
Naslov:  

Pinturicchi je napisao/la:

Taj mladi kontrolor je sada vozač tramvaja. Kao takav ima više efektivnog rada nego kao kontrolor, odnosno, veću plaju. Trebali su mu "bodovi" kod Medića kako bi dobio novo radno mjesto.

Ukupno postova: 225
Spol: Muško Muško
Post Postano: 07.09.2012. 9:44 
Naslov:  

hm...a što ako mi, kad već Vi oduzimate, dakle, što ako mi ODUZMEMO TRAMVAJ? pa malo đabaleska điranje? Smile

Ukupno postova: 516
Spol: Muško Muško
Post Postano: 07.09.2012. 14:31 
Naslov:  

I šta sad, neki klinjo se šverca i uhvate ga i kada krene u školu starci mu moraju plačati punu cijenu?! Potpuno bezveze, sad već malo pretjeruju. Jasno mi je da ukinu mogućnost privilegirane karte za nasilnike ili one koji koriste tuđu mjesečnu, ali ako se netko šverca naplati mu kaznu i kraj priče.

zaljubljena u Osijek

Post Postano: 07.09.2012. 15:10 
Naslov:  

partwish je napisao/la:
I šta sad, neki klinjo se šverca i uhvate ga i kada krene u školu starci mu moraju plačati punu cijenu?! Potpuno bezveze, sad već malo pretjeruju. Jasno mi je da ukinu mogućnost privilegirane karte za nasilnike ili one koji koriste tuđu mjesečnu, ali ako se netko šverca naplati mu kaznu i kraj priče.

To je jedino logično i u redu.

Ukupno postova: 18
Post Postano: 08.09.2012. 23:17 
Naslov:  

zaljubljena u Osijek je napisao/la :
Onda bih ja tom kontroloru dala "šup-kartu" s posla zbog laganja, a tvom legi vratila butru uz izvinjenje i 1 mj gratis. Mislim da bi takav postupak malo digao rejting GPP-u . Idea

Nemožeš nekome dati odkaz tko je došao na to mjesto s vezom. Butru je dobio nazad ali šupak od kontrolora nije snosio nikakvu kaznu. Ovo sve sam napisao iz jednog drugog razloga a to je da oni sada mogu tebe bez ikakvog razloga okriviti i nečekati suđenje i više ti nikada nećeš moći kupiti mjesečnu kartu jer je on [kontrolor] taj dan bio nadrkan ili mu cura ili žena nije dala i tebe npr bez ikakvog razloga označi napadačem ili šta već...... mislim da bi to ipak trebalo ukinuti i malo inspekcije obići i to sve doterati ured.

zaljubljena u Osijek je napisao/la :
partwish je napisao/la:

To je jedino logično i u redu.

Ništa kod nas u Hrvatskoj nije logično i uredu a pogotovo u našem Osijeku Sad

zaljubljena u Osijek

Post Postano: 08.09.2012. 23:56 
Naslov:  

Znači da nam preostaje samo nada da će jednom biti bolje.
Kao što Vinku reče ona žena na Slavonskom radiju: "Samo nas molitve mogu izvuči iz ovakvog stanja"
Sad

Skoči u forum: