Teško je sjetiti se kada je jedna utakmica
Nogometnog kluba Osijek izazvala toliko zanimanja kao ova sutrašnja na
Maksimiru. Žalosno, ali istinito, ne tako davno je skupština NK Osijek privukla manje skupštinara nego današnja
pressica novinara, kamermana, izvjestitelja... Lijepo bi bilo kada bi to postala praksa, ali kao što sam već pisao,
finale Kupa je u slučaju Osijeka jednom u
13 godina, a samo se nadam da su i igrači svjesni kakva je prilika pred njima! Zacrtano je već ostvareno, iduće sezone će se
Europa nakon dugo godina igrati u
Gradskom vrtu, ali svi će se ipak složiti da je trofej nešto posebno!
Kakva se prilika pruža svjestan je
Miroslav Žitnjak, sportski direktor
Bijelo – plavih;
- Svatko u klubu, gradu i regiji ponosan je na ono što nas čeka sutra. Nadam se da su i igrači toga svjesni, jer ovakva prilika ne pruža se svaki dan. Kadeti su već uzeli Kup, a sada je posao pred seniorima i juniorima. Za budućnost kluba ne treba strahovati, već u četvrtak očekujemo licencu za nastup u 1. HNL i slijedeće sezone, jer nepravilnosti su otklonjene, a u narednih desetak dana riješit ćemo i sva neriješena pitanja vezana za ugovore, kako igrača, tako i trenera Mršića! Sa zadovoljstvom vas mogu obavijestiti da smo s Ivanom Aleksićem ovih dana potpisali profesionalni ugovor u trajanju 4 godine. Naša najveća snaga su ti mladići, posebno juniori, koji su prošle godine uzeli kadetski naslov protiv Dinama na Maksimiru. Trenutno u mlađim kategorijama imamo 10 reprezentativaca, a očekujemo da će velika većina njih uspješno predstavljati NK Osijek u budućnosti.
Trener Mršić posvetio se najavi sutrašnje utakmice:
- Pred nama je teških 90 minuta, ali 90 minuta u kojima ćemo mi tražiti svoju šansu. Šansu da dođemo do drugog trofeja u povijesti. Pred nama ne može biti teži suparnik i zato će nam trebati 7 ili 8 iznimno raspoloženih igrača, ali ključno je da cijela ekipa iskoristi i zadnji atom snage. Sutra ne želim da se isključivo branimo, jer nezgodno je igrati bunker kada suparnička ekipa ima igrača profila kakav je Krstanović, te nam je plan udaljiti ih što više od našeg gola. Opet, činjenica je isto tako da ćemo mi igrati koliko nam oni dozvole. Poznati su mi njihovi problemi u zadnjoj liniji i to moramo pokušati iskoristiti kako bi prvi zabili iz neke kontre. Komplimentirate mi da sam često znao biti koban za Dinamo, ali to je valjda tako jer sam uvijek strašno nabrijan na njih. Ipak je to najkvalitetnija ekipa u Hrvatskoj. Nadam se da će igrači biti jednako tako nabrijani, jer ovo je jedinstvena prilika. Trebat će nam zasigurno i velika doza sreće te podrška naših navijača s tribina, za koje se nadam da će doći u što većem broju!
Čast najaviti
juniorsko finale Kupa između Osijeka i Dinama pripala je mladom kapetanu
Bijelo – plavih Josipu Tomaševiću:
- Izuzetna nam je čast igrati finale Kupa. Dinamo smo ove sezone u Zagrebu već pobijedili 4 : 0, tako da na finale putujemo puni samopouzdanja i očekujemo pobjedu! U prvenstvu smo bod ispred Hajduka, iako oni imaju utakmicu manje, tako da smo u borbi za dvostruku krunu. Tajna našeg proljetnog uspjeha su izvrsni treninzi i povezanost koja vlada u ekipi. Slobodno mogu reći kako se u sutrašnjoj utakmici smatramo favoritima!
Da, dobro ste pročitali, dečki se smatraju favoritima. Protiv Dinama. Na Maksimiru. Davno zaboravljeni mentalitet. Mentalitet koji je toliko falio NK Osijek i svim njegovim strukturama! I baš zbog toga mislim da su ovi dečki u budućnosti predodređeni za velike stvari!
Glavni problem u sastavljanju ekipe treneru Mršiću zadaje istegnuće mišića najboljeg Osijekovog strijelca
Antonia Peroševića, a koje je zaradio u utakmici protiv
Šibenika. Njegov nastup i dalje je pod znakom pitanja, a ukoliko on ne bude spreman na njegovo mjesto bi trebao uskočiti
Josip Lukačević.
Najavljeni sastav:
Vargić – Lešković, Vrgoč, Smoje, Ibriks – Jugović, Kvržić, Kurtović, Šorša – Perošević (Lukačević), Maglica
Maksimir, srijeda, 09. svibnja, 18 sati, GNK Dinamo – NK Osijek
Svi u Zagreb!
Tekst i foto:
Mladen Kovačević