Ili neka se prepravi taj pješački na Trpimirovoj ili neka pauk izvoli ukloniti parkirana vozila zbog kojih se ne vidi je li već netko zakoračio na pješački prijelaz koji je jedno 5 metara od same prometnice. Postupak policije je sve samo ne logičan u ovom slučaju, ako se pri HZZ-u naparkira kamion, nema šanse da na vrijeme skužite pješaka ako dolazite sa sjeverne strane ulice.
Kažnjenim vozačima predlažem da ne plate kaznu, otiđu na sud i tvrde sucu da u tom trenutku nije bilo moguće zaustaviti vozilo na vrijeme i propustiti pješaka preko pješačkog prijelaza bez da se ugrozi ostale sudionike u prometu... što drugo.
A za ove represivne radnje ne znam više što reći, dok god budemo sjedili i trpili, naravno da će se proračun puniti iz naših džepova, umjesto da izaberemo kompetentnu i sposobnu vladu koja će popuniti državnu blagajnu na druge načine.
I volio bih kada bi Osijek imao pauka koji će uklanjati vozila s biciklističkih staza. Volio bih kada bi Osijek imao policiju koja bi preko ljeta organizirala 2-3 velika susreta sudionika u prometu (vozača, biciklista, pješaka) s ciljem podučavanja istih kako i na što pripaziti. Volio bih i kada bi Osijek imao gradsku vlast koja će biciklističke staze izdvojiti od pješačkih, a ne na pločniku povući žutu crtu i reći "evo vam pa se vozite" i biti hvaljena na sva zvona zbog tog nadasve genijalnog poteza. Volio bih imati i državu koja vozače vozila na alternativna goriva neće kažnjavati dodatnim nametima (atest, trošarine itd) nego poticati kako bi se svi vozili malo ekološkije ili jeftinije (ali uz ovakav naftni lobi to nikad nećemo vidjeti)... Volio bih i u prometu, bilo u autu ili na biciklu, vidjeti i malo više kulture, pješake koji se neće bahatiti kada ih zamolim da se maknu s biciklističke staze, krkane iz raznih slavonsko-baranjskih pripizdina koji dođu u velegrad pa misle da su carevi svemira, malo manje korumpiranu policiju koja će kazniti mene jer sam preko pješačkog prijelaza prešao bez da sam sišao s bicikla, a onda 3 minute poslije mahati i dovikivati se s čobanom u S klasi parkiranom na dva (!) mjesta za invalide ("oooo di si, šta ima, kako je ovo ono vamo tamo")...
Zanimljiva je ova utopija u mojoj glavi.
Može, onaj koji zna što očekivati na tom pješačkom. Neka ti dođe neki stranac koji ne zna da pješački ide skroz do HZZ-a skoro, i što? Kaznit ga, naravno, treba popunit proračun.