Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Žbuka sa stropa pada liječnicima na glavu, čekaonica vonja na vlagu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70844
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.01.2012. 16:47 
Naslov:  Žbuka sa stropa pada liječnicima na glavu, čekaonica vonja na vlagu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bolesnici, posjetitelji i uposleni u Kliničkom bolničkom centru Osijek navikli su na škripajuća "kaubojska" vrata na starim bolničkim zgradama i nedostatak stolica u polumračnim podrumskim čekaonicama. No, derutni zidovi s rupetinama i otpadajuća stropna žbuka u ambulanti šokiraju sve, pokazujući bijednu stranu stanja u zdravstvu.

- Ne mogu vjerovati da bolnica nema majstora koji će ožbukati rupe iz kojih vire strujni kabeli. Netko je probio tanki zid, valjda od rigipsa, i ostale su rupe. Nasuprot toga nalazi se čekaonica CT dijagnostike koja nije nimalo u ljepšem stanju, zidovi su izgrebani, zahod zatvoren metalnim vratima na kojima je obavijest da je u uporabi toalet u glavnom hodniku. Malobrojne sjedalice izgledaju jadno s prljavim ishabanim tapacirungom, kao da su donesene s deponija smeća u prošlom stoljeću. Zapušteni izgled je ponižavajući za bolesnike - priča Osječanka, dodajući kako stanje nije bolje ni u zgradi Zaraznog odjela u podrumskoj ambulanti za štitnjaču. - Žbuka s vlažnog stropa pada doktoru na glavu! Pa gdje to ima, a o vonju vlage u toj skučenoj ambulanti da ne govorim.

- Otprije je gotov projekt nove zgrade Nuklearne medicine vrijedan 35-40 milijuna kuna i kada bismo je imali, iselili bismo iz podruma zgrade Zaraznog odjela koju treba rekonstruirati! KBC Osijek ima četiri ličioca za održavanje svih zidova, vrata, popravak rupa... Kroz čekaonicu za CT godišnje prođe 12.000 osoba, a kroz zgradu rentgena 120.000 osoba i ona služi već 45 godina. 'Novo' krilo Kirurgije starije je od 20 godina. Da je novca više, izgled ne bio bio kakav je. Banke su lijepo uređene, bolnica na žalost ne jer krparimo, dok su kulturne navike takve da zahodska daska ne traje tjedan dana - pojašnjava dr. Tonči Mišević, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek. - Bolnica je "mali grad" - dodaje on, a 3 milijuna kuna za održavanje premalo.

Za 65.000 kvadrata 3 milijuna kuna

- Programom tekućeg održavanja KBC-a Osijek obuhvaćeno je više od 65.000 četvornih metara, površine za što je proračunskim sredstvima predviđeno godišnje 3 milijuna kuna. Tehničko održavanje podrazumijeva ličenje zidova i stropova u svim zgradama, održavanje svih podnih obloga (pločica), sanaciju krovova... Valja se nadati konceptualnim promjenama u investicijskom smislu te da će novi ministar zdravstva dati smjernice financijske potpore i za kapitalnim investicije obnove, ali i za planove - napominje Mišević.

Tekst: Nevenka Špoljarić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
francika

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 21.01.2012. 16:53 
Naslov:  

Čudno kako žbuka ne pada pacijentima na glavu, a liječnicima pada.

Ukupno postova: 27
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.01.2012. 17:26 
Naslov:  Re: Žbuka sa stropa pada liječnicima na glavu, čekaonica vonja na vlagu

Svaka cast na komentaru.....

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 21.01.2012. 17:48 
Naslov:  

Kako se u ove probleme uklapaju nekoliko tisuća administratora, i ostalog nemedicinskog osoblja koje su HDZ-ovci utrpali u bolnicu u posljednjih nekoliko godina?

Od te mase stranačkih vojnika, uplatitelja mita, povastičara i njihovih supruga, te rođaka, svega su 4 soboslikara. Što drugi rade, pitanje je na koje ne mogu odgovoriti ni Vranješ, ni Mišević, ni ostali HDZ-ovci, koji su marljivo zapošljavali u bolnici proteklih godina.

Ovaj članak je skretanje pozornosti s pravog problema, a taj je, kako se riješiti tih stotina viška zaposlenih (pa da bude novaca i za ličenje zidova), i hoće li netko odgovarati za još jednu hadezeovsku otimačinu novaca poreznih obveznika.

simo031

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 21.01.2012. 17:57 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la:
..hoće li netko odgovarati za još jednu hadezeovsku otimačinu novaca poreznih obveznika.

Porezni obveznici ...

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
sokrat

Ukupno postova: 982
Post Postano: 21.01.2012. 17:58 
Naslov:  

..prije 2 godine sam u sklopu jednog projekta prošao bolnicu uzduž i poprijeko....katastrofa... na nekim odjelima su voditelji doslovno molili da ravnateljstvu bolnice damo neki izvještaj u kakvom se stanju nalaze... odjel stare transfuzije.....psihijatrija.....radiologija...nemožeš vjerovat na što to liči...neke prostorije su zaključali jer boravak u njima ozbiljno dovodi u opasnost...

Ukupno postova: 205
Post Postano: 21.01.2012. 18:08 
Naslov:  Re: Žbuka sa stropa pada liječnicima na glavu, čekaonica vonja na vlagu

Tu rupu na zidu nasprot cekaonice CT pacijenti redovito dodatno krckaju i prosiruju je. WC cetke nestaju, daske se lome. Prvo treba poraditi na osnovnoj kulturi. Da se pacijenti ponasaju kao kod svoje kuce (iako ni to nije pravilo), onda bi i bolnica izgledala cisce, te bi se automatski manje trosilo novaca na krpanje.

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 21.01.2012. 18:12 
Naslov:  

simo031 je napisao/la:
W.M. Felt je napisao/la:
..hoće li netko odgovarati za još jednu hadezeovsku otimačinu novaca poreznih obveznika.

Porezni obveznici ...

Porezni obveznici su sve jednom platili, ali kakav je to posao Hdz-a ako ne plate nekoliko puta istu stvar. To je iskonska ideja Hdz-a - još otkako su krenuli otimati "srpske" stanove, ili ih paliti i dizati u zrak, da bi ih jamili Glavaš i Kosorica, a porezni ih obveznici i drugi put platili (sad kad se treba obeštetiti sugrađane za otete stanove).

Sve u svemu, bolnica jest kao mali grad, grad Osijek, to ovaj Hdz-ovac ima pravo. Isti grad u malom - raspada se, trune, pacijenti u opasnosti, zastarjela, krpa se, ali ekipici je dobro, onoj koja živi na novcu poreznih obveznika - negdje je to Hdssb, nedje Hdz, negdje netko treći. Sreća je za bolnicu da su pacijenti često u takvom stanju da ne mogu pobjeći, ili otići u drugu bolnicu, što nnije slučaj i sa građanima Osijeka, ti bježe i odlaze u druge gradove kad uzmognu. Za 100 godina, ako bude uopće ovdje stanovnika, ti će se sjećati ovog razdoblja kao "Glavaševog mračnog doba", nešto kao što mi sad učimo o invaziji Huna, i ostalih barbara u Europu.

imbakis

Ukupno postova: 32
Post Postano: 21.01.2012. 18:46 
Naslov:  

francika je napisao/la:

lupaš bezveze.

francika

Post Postano: 21.01.2012. 20:50 
Naslov:  

imbakis je napisao/la :
francika je napisao/la:

lupaš bezveze.

Pa disi imbakis!? Very Happy Konačno da i ti nakon 6 godina kažeš nešto pametno. Kako si uopće i pronašao email adresu od registracije na forum, baš me zanima?

padobranac

Ukupno postova: 1155
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 21.01.2012. 21:27 
Naslov:  

Sreca pa me moram zalaziti u tu bolnicu, no o njoj jos nisam cula pozitivan komentar, u bilo kojem smislu..

Post Postano: 21.01.2012. 22:48 
Naslov:  

padobranac je napisao/la :
Sreca pa me moram zalaziti u tu bolnicu, no o njoj jos nisam cula pozitivan komentar, u bilo kojem smislu..

Ja bio neki dan gore na urologiji u posjetama. Eto tamo su korektni.

Pri dolasku dočekale me 2 medicinske sestre i pitale kod koga sam došao u posjetu. Kad sam rekao jedna sestra je rekla da ide pogledati u evidenciji u kojoj sobi se nalazi bolesnik kod kojeg sam došao. Potom su me lijepo odvele do sobe, svaka čast. A o sobama da ne pričam, kreveti najnoviji sa elektronskim podizanjem kojim bolesnici mogu sami upravljati, klima uređaj koji ne znam da li je radio jer je radilo centralno grijanje, te LCD televizor.
Jedinu zamjerku koju sam imao je na jednog bolesnika i na šefa odjela. Kako je mogao staviti klinca od 7 godina u sobu sa električnim krevetom, a ima soba i sa običnim krevetima, jer je klinac pola sata za vrijeme dok sam bio u posjeti dizao i spuštao krevet kao da je sam u kući. Al bi mu ja mami navukao kad ona njega već nije za uši vukla kad je bio zločest.

zaljubljena u Osijek

Ukupno postova: 2366
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 22.01.2012. 2:23 
Naslov:  

Urologija je oduvijek bila uzoran odjel ...
Sjeća li se još netko dr. Stipanića, Kuveždića i drugih iz starije garde urologa??
Divni su to bili ljudi i liječnici. Uzor nasljednicima Smile
Drago mi je da je i sada tamo sve OK.

Ukupno postova: 32
Post Postano: 22.01.2012. 3:32 
Naslov:  

francika je napisao/la:
imbakis je napisao/la :
francika je napisao/la:

lupaš bezveze.

Pa disi imbakis!? Very Happy Konačno da i ti nakon 6 godina kažeš nešto pametno. Kako si uopće i pronašao email adresu od registracije na forum, baš me zanima?

a ti pucaš na rekord?

evergreen
Ukupno postova: 35
Post Postano: 22.01.2012. 11:56 
Naslov:  

Sramotno je da nam tako izgleda bolnica - ako je stara, ne mora biti neuredna, prljava > izvor zaraze!! ...a trebali bi nas tamo liječiti.
Zarazni odjel - nemam riječi... što god da napišem, onaj koji nije to vidio ili još gore tamo ležao > ne može si predočiti na što to liči...
O (napirlitanim) amministratori(ca)ma koji/e besposličare i tamo su vjerojatno jer su povukli neku vezu, da i ne govorim! Trebalo bi im dati krpu u ruke, malo sredstava za čišćenje pa neka dovedu u red one čekaone, prljava stakla, neuredne WC-e...
Medicinske sestre i terapeuti koji kasne na posao, piju kave i puše u prostorima bolnice bez ikakve kontrole i tko zna koliki postotak radnog vremena, i odlaze kući prije kraja radnog vremena - trebalo bi tome stati na kraj.
U bolnici bi nam trebalo biti lakše, trebali bi se osjećati sigurnije i vjerovati u to da nam mogu/žele pomoći. KBC Osijek, ne daje takav dojam (svaka čast izuzecima poput urologije, ako kažete da tamo sve štima,ali nju nisam vidjela).
Pod HITNO se treba puno toga tamo mijenjati... Ovo stanje sada je tragično.

Skoči u forum: