Autor |
Poruka |
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol:  Žensko
|
U organizaciji Makedonskog kulturnog društva “Braća Miladinovci” Osijek u crkvi sv.Križa u Tvrđi 17. lipnja, subota u 19.30 sati bit će održan Koncert duhovne skladbe & 6 Nokturna W. A. Mozarta, uz Ženski komorni zbor Sv. Zlata Meglenska iz Skopja, R. Makedonija. |
|
|
|
|
 |
--- Ukupno postova: 2910 Spol:  Nebitno
|
a sestre Miladinovci? pjevaju i one? |
|
|
|
|
 |
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol:  Žensko
|
Vi vojnici uvijek ste skloni sestrama... |
|
_________________ Gemi031 |
|
|
 |
DanicaV
|
po nazivu zbora reklo bi se da pjevaju sestre.
p.s.
tko je napisao Tga za jug? |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
 |
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol:  Žensko
|
tuga za jug je odlično vino! |
|
_________________ Gemi031 |
|
|
 |
|
Vi vojnici uvijek ste skloni sestrama...
|
bivši vojnik.
ali priznajem takvu sklonost... |
|
|
|
|
 |
DanicaV
|
da, i rekla bih da je u nekom razdoblju bilo najprodavanije u Hrvatskoj.
inače, Tga za jug je pjesma i svatko tko je kupio bogu tog vina, mogao je pročitati stihove istoimene pjesme koju je napisao Konstantin Miladinov. |
|
|
|
 |
DanicaV
|
Dakle, koncert je bio za nezaborav!!!!!!!!!!
Na stranicama www.franjevci.com koju preporučam onima koji vole bar jednom mjesečno poslušati malo klasike, bio je najavljen Mozart, što je bio samo djelić koncerta s kojeg sam prije nekih sat vremena vratila.
Prvo smo čuli desetak istočnih liturgijskih pjesama, sam početak je bio predivan, kad su zboristice sa svijećama polako ulazile u crkvu i pjevale. Na kraju i Mozart, što smo se ove godine naslušali ali je svejedno bilo lijepo za čuti.
Nadam se da je bar netko od onih koji čitaju bio prisutan.
Idući tjedan Francuzi pripremaju štošta.......čitajte najave!!!!! |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
DanicaV
|
mislim da neće.........
ali treba uživati u ljepoti francuskog jezika.
pobornicima EU ne bi škodilo da se pozabave tim jezikom. širenjem EU, Francuzi su jasno stavili do znanja da im se ne sviđa sve manja zastupljenost njihova jezika, pa će i to utjecati na njihovo glasanje.
dakle, knjige u ruke.........
osobno, to mi je najljepši strani jezik. |
|
|
|
 |
|
je, francuskinje najljepše pričaju... |
|
|
|
|
 |
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol:  Žensko
|
Formalno, nije manje zastupljen, jer se svi međunarodni dokumenti prevode samo na engleski i francuski jezik (a ostali narodi prevode svaki sebi, zato mi sad još uvijek nemamo prijevode nekih konvencija koje smo potpisali i koje smo naslijedili iz SFRJ). Međutim, mislim da se to ne može tvrditi i za praktičnu stranu, kad vidimo da engleski uzima sve više maha, što nisu čak krivi ni englezi, nego ameri, koji svojom kulturom asimiliraju svijet... Francuzi isto moraju snimat toliko filmova koje će slati van, izmisliti kompjutorske igrice i programe koji će biti samo na francuskom etc. |
|
|
|
|
 |
DanicaV
|
@Alana,
prestigli ih Nijemci u zastupljenosti učenja jezika, a to im se nekako ne sviđa.
koliko Osijek ima stanovnika, a u kojoj osnovnoj školi možeš učiti francuski? ne znam nijednu.
od srednjih znam za Ugostiteljsku. |
|
|
|
 |
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol:  Žensko
|
Jest, samo u Ugostiteljskoj koliko ja znam. Fakulteti također ne nude opciju francuskog, a na Filozofskom mislim da ni ne postoji studij francuskog jezika. Dakle, preostaje samo Pučko učilište, i to samo ako se u jednom semestru uspije skupiti dovoljno velika grupa zainteresiranih. Jedna cura koju znam ide na privatne instrukcije kod jedne naše profesorice iz srednje škole (žena sa zaista klasičnom naobrazbom, vjerujem da bi mogla čitati Camusa u originalu...)
Inače, kuriozum: kod mene na faksu još postoji opcija učenja ruskog jezika, i to spojeno s ekonomskim faksom, ali mislim da nitko nikad nije bio zainteresiran... |
|
|
|
|
 |
 |
|