Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Otrov protiv štakora razbacan po podrumima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70463
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.12.2011. 7:00 
Naslov:  Otrov protiv štakora razbacan po podrumima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Spremišta u prizemlju zgrada mjesta su gdje se obično pospremaju bicikli, a uobičajeno je i da se ondje u neposrednoj blizini nalaze i ostave. Djelatnici tvrtki koje provode deratizaciju ondje ostavljaju otrove protiv glodavaca pa iako je upravo zbog mogućnosti da dijete ili kućni ljubimac dođe u dodir s otrovom zakonski propisano ostavljati otrov u kutijama u koje može ući samo štakor, to ponegdje i nije slučaj.

Konkretno, u nekim zgradama na Sjenjaku otrov je ostavljen na kartonu, dok su negdje postavljene kartonske kutije, ali u poluraspadnutom stanju! - Iskreno, strah me je jer imam malu djevojčicu. Ondje držim bicikl i strahujem da na trenutak ne uzme otrov u ruke ili ga stavi u usta - ispričala nam je Osječanka s adresom na Sjenjaku.

Vedran Bertić iz Zavoda za javno zdravstvo poručuje kako je riječ vjerojatno o kutiji postavljenoj prošle godine te upozorava da tvrtke koje se bave deratizacijom prošlogodišnje kutije moraju ukloniti prije nego započnu proces deratizacije. Bertić tvrdi da otrov u količini koja je predviđena za deratizaciju nije opasan za ljude. Ipak, kaže - kontaktirat će tvrtku koja je obavljala deratizaciju, ali sankcije za nepoštovanje zakonskih propisa nema! Dodao je i kako nadzorom mjesta gdje se deratizacija obavlja nisu uočeni nikakvi propusti i deratizacija se obavlja, naglašava, prema provedbenom planu i programu koje propisuje Grad.

Tekst: Ma.M./Glas-Slavonije.hr
Foto: Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
saba

Ukupno postova: 1320
Spol: Muško Muško
Post Postano: 09.12.2011. 7:23 
Naslov:  

Godinama se to tako radi i sada se od jednom neko boji.... super...

Ukupno postova: 220
Spol: Muško Muško
Post Postano: 09.12.2011. 12:51 
Naslov:  

Redakcija 031 je napisao/la:
Iskreno, strah me je jer imam malu djevojčicu. Ondje držim bicikl i strahujem da na trenutak ne uzme otrov u ruke ili ga stavi u usta -[/i] ispričala nam je Osječanka s adresom na Sjenjaku.

Strah ju je ishlapljelog, godinu dana starog žita u kojem nema ni "o" od nekadašnjeg otrova (a sve i da je svjež, dijete treba prožvakati i progutati brat-bratu kilogram tog žita da eventualno dobije simptome, koji se ionako mogu posve ukloniti jednom jedinom injekcijom K-vitamina)...?
A nije ju strah da dijete (u tom istom podrumu) na trenutak ne dodirne rukama tlo po kojem su do prije deset sekundi hodali, mokrili i kenjali štakori? I potom ih stavi u usta? A na tim rukama uzročnici difterije, tetanusa, salmoneloze, tifusa, leptospiroze, bjesnoće... sveukupno oko 70 zaraznih (većinom potencijalno smrtnih) bolesti.

Blaženo neznanje i neinteligencija prosječnih nam žitelja domovine, umotano u tanki celofan pseudo-brige za dijete. Uh.

anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 09.12.2011. 13:19 
Naslov:  

...potpis na post iznad...i meni je prvo palo na pamet kog vraga uopće vodi dijete u podrum? ...wtf.....

Skoči u forum: