Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Najoštećenija ulica u centru grada bit će obnovljena

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70844
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.12.2011. 7:20 
Naslov:  Najoštećenija ulica u centru grada bit će obnovljena
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon niza godina intenzivnog prometovanja prilazna cesta koja se proteže između prodajnog i upravnog djela osječke Tržnice potpuno je propala. Riječ je o produžetku Školske ulice, od Radićeve do Neumanove ulice. U ništa boljem stanju nije ni parkirališni prostor uz cestu na kojemu je zbog dubokih rupa u asfaltu sve manje raspoloživih parkirnih mjesta. No, sve bi se to uskoro trebalo promijeniti. Iz Grada je nedavno stiglo obećanje kako će ovaj prostor u cijelosti biti rekonstruiran i obnovljen kako bi se povećala funkcionalnost ove prometnice koja trenutačno jedva da služi svrsi. Iako je tek na redu pretakanje ideje u nešto opipljivo, direktor Tržnice Željko Krivić od ovog obećanja iz Kuhačeve 9 očekuje mnogo.

- Cesta je godinama u užasnom stanju. Osim što je puna rupa i zakrpa, tu je i činjenica da je preuska, dok je s druge strane parkirališni prostor preširok. Kada ujutro dođu kamioni s robom promet je potpuno blokiran. Jedva smo dočekali da rekonstrukcija ovog vitalnog dijela tržnice dođe na red - kaže Krivić, te dodaje kako bi se njom parkirališna mjesta na ovoj lokaciji trebala smanjiti sa 6,5 na 5,5 metara dužine.

- Taj će potez osigurati da zbog opskrbe tržnice ne trpi protočnost prometa - kaže Krivić.

Također, iz Tržnice d.o.o. očekuju da će sanacija prilazne ceste obuhvatiti i nužne radove na kanalizacijskoj mreži koja se u posljednje vrijeme kvari. Kako ističe Krivić, svi planirani radovi dat će glavnoj osječkoj tržnici na kvaliteti, te ju učiniti još privlačnijom kupcima. Rekonstukciju prilazne ceste najavio je gradonačelnik Krešimir Bubalo kao samo jedan od projekata Grada za 2012. godinu.

Tekst: I. Kukić Solar/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 08.12.2011. 7:59 
Naslov:  

...i stanari iste su jedva dočekali....

Ukupno postova: 1794
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.12.2011. 9:26 
Naslov:  

Ako postoji i jedna ulica koja zaslužuje rekonstrukciju prije one rasturene Ružine - reži me gdje sam najtanji!

Skoči u forum: