Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 70976 Spol:  Nebitno
|
 Pronaći u oglasnicima poduke iz određenog predmeta, osobu koja nudi limarske, bravarske ili kakve druge usluge, pa čak i uslugu cijepanja drva, čišćenja podruma, odvoženja starih uređaja... proteklih mjesec dana gotovo je nemoguće! Razlog tome odluka je Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva koje je izričito zabranilo oglašavanje bilo kakve ponude ili potražnje posla na crno, a što je istovremeno degradiralo, ali i razljutilo one koji imaju znanja, ali ne i novca za registraciju obrta. Propisi su tako ukinuli "stogodišnju" praksu oglašavanja sitnih popravaka, usluga i ostalih malih poslova kojima se i te kako mogla zaraditi koja kuna više.
- Došao sam predati oglas i čuo da sam dužan ostaviti OIB, ime i prezime odgovorne osobe, naručitelja, njegovo prebivalište, odnosno boravište i ne mogu vjerovati svojim ušima! Želio sam, kao i obično, oglasiti da obavljam sitne popravke. To činim već godinama i bio sam šokiran što je to sada zabranjeno. Pa nisam samo ja u pitanju već stotine drugih koji su nudili i tražili posao u brojnim oglasnicima - ogorčen je Osječanin P. K. (podaci poznati redakciji) koji kaže da mu neće preostati ništa drugo nego po uličnim stupovima oglasiti svoju ponudu.
Gnjevni su i studenti te učenici koji kažu da će se sada morati osloniti na vlastita poznanstva, no svi se slažu da država malom čovjeku doslovce uzima jedno po jedno pravo. Predviđena kazna za one koji se ogluše na ovu odluku Ministarstva je od 10 do 15 tisuća kuna!
Tekst: M. Mihelić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Foto-arhiv 031 |
Zadnja promjena: Redakcija 031; 29.11.2011. 18:28; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
A lijepo ja govorim ženi, da se podrum ne smije čistiti ...  |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
Evo jedna dojava za inspekciju...
...po kucama |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
 |
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol:  Muško

|
kaznimo one koji drže instrukcije da bi preživili, kaznimo one koji prodaju knjige na pijaci da bi preživjeli, kaznimo one koji čiste podrume da bi preživjeli, kaznimo one koje cjepaju drva da bi preživjeli, ali zato nemojmo kaznit q club, insomniu, demode i ostale birtije jer toče alkohol maloljetnicima, nemojmo kaznit velike trgovačke lance jer im prodaju alkohol i cigare, nemojmo kaznit kockakrnice jer tamo kockaju, nemojmo kaznit kladionice koje im dopuštaju da se klade, udri po sirotinji, ko ih jebe... |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Ja danas nabrzinu očistio tavan dok i to nije postalo kazneno djelo.  |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
kaznimo one koji drže instrukcije da bi preživili, kaznimo one koji prodaju knjige na pijaci da bi preživjeli, kaznimo one koji čiste podrume da bi preživjeli, kaznimo one koje cjepaju drva da bi preživjeli, ali zato nemojmo kaznit q club, insomniu, demode i ostale birtije jer toče alkohol maloljetnicima, nemojmo kaznit velike trgovačke lance jer im prodaju alkohol i cigare, nemojmo kaznit kockakrnice jer tamo kockaju, nemojmo kaznit kladionice koje im dopuštaju da se klade, udri po sirotinji, ko ih jebe...
|
Potpis. |
|
|
|
|
 |
exosječanka
Ukupno postova: 123 Spol:  Žensko
|
E pa dok je glupog naroda koji šuti i ne bori se za sebe guliti će nam kožu. Što smo napravili osim Komentirali iz udobnih stolica??? Kad su neki prosvjedi odaziv je mali ..samo čekam početak sljedeće godine kad krenu zlotvorske ovrhe,kad ljudi u državnim službama počnu dobijati otkaze jer ih je previše,čekam dan kad će se ukinuti županije jer te ustanove apsolutno ničemu ne služe osim crpljenja novca iz državnog proračuna,čemu služe onoliki zaposlenici na zavodu za zapošljavanje osim da lupaju pečate...e kad se ti uhljebljeni kancelarijski miševi otjeraju na ulicu hoćemo se onda konačno dići na noge i reći sad je dosta?? Što nam se treba dogoditi da se trgnemo,probudimo i pokažemo da nismo ovce za šišanje??!!! |
|
|
|
|
 |
WalterWolf Ukupno postova: 157 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
Yoanna35 Ukupno postova: 350 Spol:  Nebitno
|
porezna uprava lako moze doći do izračuna koliko mjesecno se da zaraditi ovakvim poslovima..pa tako i koliko PDV a nisu naplatili..cifra je jedno bilion puta manja od nenaplačenog poreza na dobit stranih tvrtki u RH, ne naplačenog poerza na dividendu, neplačenog poreza , plaća i doprinosa..te poreza na drugu treću i ostale nekretnine..idioti prvedu svaki zakon za male, a niti jedan za velike..e da vidim tko će zaokruziti HDZ da mu ruku odsječem... |
|
|
|
|
 |
silence
Ukupno postova: 1135 Spol:  Nebitno
|
Naći će se način za oglašavanje i mimo tvz. oglasnika.
Usmena predaja je najbolji i najsigurniji način - a postoje i drugi. |
|
|
|
|
 |
a_reel
Ukupno postova: 163 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Ne mora se otvarati obrt, prema izmjeni i dopuni Zakona o obrtu postoji status sporednog zanimanja: to je nešto ispod obrta, a iznad rada na crno... za to treba samo 150kn državnih biljega i to je sve. Postoji lista sa nekoliko desetaka poslova koji se mogu obavljati, između ostaloga čišćenje i piljenje drva... ali to Vam mrcine u Uredu za gospodarstvo neće reći.. Nisu ni meni htjeli kad sam došao tamo dok ih nisam natjerao... bilo je
ja:"želim registrirati sporebno uzanimanje kao paušalac"
oni: "ne može morate otvoriti obrt"
ja: "ne ja hoću sporedno za zanimanje"
oni: "nema toga!
ja: "ima pogledajte si izmjenu i dopunu zakona"
oni: "?!?!? WTF ZBUNJ +10 min traženja odgovarajućeg papira gdje to piše"
... "aaa vidi stvarno ima to?!"
ja:(u sebi si mislim "Idioti.... ")
i tako sam si sredio papire za dodatni posao |
|
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
cudi me kako drzava tolerira ove sto skupljaju plasticnu ambalazu i kopaju po kontejnerima.
to su pravi podrivaci drzavne ekonomije ... svaki dan ih je sve vise i vise ... cijela vojska radnika na crno. |
|
|
|
|
 |
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
sram ih bilo rade na crno a lijepo mogu ici u cobane.. |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
 |
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Hvala na ovoj informaciji. Je li to doista sve? Nema vise nikakvih prireza, doprinosa..? |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
 |
a_reel
Ukupno postova: 163 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Hvala na ovoj informaciji. Je li to doista sve? Nema vise nikakvih prireza, doprinosa..?
|
Koliko se sjećam - ne, to je zamišljeno za ljude koji već rade negdje - nezaposlena osoba ne može registrirati sporedno zanimanje... dakle prirez i doprinose plaća glavni poslodavac, a na iznos stečen radom u sporednom zanimanju plaća se samo porez - btw. preporučujem izabrati stats paušalnog obveznika premda će te probati naogovoriti da uđeš u sustav PDV.... p.s. nemoj me držati za riječ za iznos tih taksi, sjećam se da nije bilo puno kad sam ja sređivao te papire prije par godina. |
|
|
|
|
 |
 |
|