Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 70855 Spol:  Nebitno
|
 Gradski proračun za 2012. godinu iznosit će, jasno, ako Gradsko vijeće prihvati gradonačelnikov prijedlog, 494,88 milijuna kuna.
- "Prenosimo višak od 61 milijun kuna, no riječ je o strogo namjenskim sredstvima. Višak se sastoji od neutrošenog dijela kredita za kapitalne investicije, koje će biti nastavljene u sljedećem razdoblju, viška od spomeničke rente, koji će se ponajprije utrošiti za obnovu paviljona Gradski vrt, te od novca od prodaje stanova, što će biti usmjerno u gradnju stanova za socijalno ugrožene sugrađane. Sanirali smo oko 19 milijuna kuna manjka koji se vuče još od 2009., a u 2012. sanirat ćemo i preostalih pet milijuna" - ukratko je novi proračun predstavila pročelnica za financije Zvjezdana Tuma Pavlov.
Gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je da Grad, unatoč pokrivanju gubitaka iz prethodnih godina, danas “u dan” ispunjava sve svoje obveze.
- “Naša je tekuća likvidnost dobra, sustav je stabiliziran i nagodinu nas čeka značajan investicijski ciklus. Proračun je vrlo detaljno opisan, rekao bih, čak do svakog metra košnje trave”, kazao je Bubalo.
Najznačnije informacije kažu da će za kulturu biti osigurano 21,6 milijuna kuna, za tehničku kulturu 570.000, predškolski odgoj gotovo 27 milijuna, osnovno školstvo 24,17 milijuna, sport 38,45 milijuna, a za socijalnu skrb i zdravstvo 30,79 milijuna kuna. Program održavanja komunalne infrastrukture u 2012. “težak” je čak 127 milijuna kuna. Ipak, donošenju novog proračuna prethodit će drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna, koji gradonačelnik naziva kozmetičkim.
- "Morali smo smanjiti planirane prihode za 17,1 milijun kuna. Međutim, ispunit ćemo sve planirane rashode te pokriti veći dio gubitka iz prijašnjih godina. Postoje, naime, problemi oko naplate poreza na dohodak. Na našem području nije bilo velikih potresa, stečajeva i otpuštanja te je vjerojatno problem na nivou države. Država zadržava dio prihoda za svoje financiranje" - ocjenjuje Tuma Pavlov.
Pronatalitetna politika
Gradonačelnik Bubalo posebno je bio zadovoljan zbog donošenja cijelog niza novih socijalnih i pronatalitetnih mjera.
- “Želimo posebno nagrađivati obitelji s više djece. Stoga ćemo za deseto dijete darovati 20.000 kuna (za prvo dijete 2.000 kn, za svako sljedeće dvije više, nap.a.). Ženama koje su rodile četvero i više djece posebno ću osobno doći čestitati jer to su majke koje žive za Slavoniju i Baranju, za Hrvatsku, za svoju obitelj. Čestitam im od srca. Još je cijeli niz mjera, od sufinanciranja rješavanja stambenog pitanja do potpora školstvu”, kazao je te otkrio da će se sniziti cijena vrtića za samohrane roditelje.
Sport
- “Želimo što više onih koji žive za sport, a ne od sporta”, poručio je Bubalo, najavivši skori sastanak sa sportskim entuzijastima.
Grad će, ističe, posebno pomagati bazične sportove, nastavit će podupirati i profesionalce, no uz poruku: “Ne može Gra d osigurati sto posto sredstava, dio moraju, od prodaje ulaznica ili igrača, osigurati i sami”. Vrijedi reći i da će se dio sredstava planiranih za obnovu Trpimirove (čiji će se prvi dio urediti u okviru projekta rekonstrukcije južne obilaznice) preusmjeriti u sport; odnosno temeljito uređenje Srednjoškolskog igrališta, koje će dobiti i tartan-stazu.
Autor: Mario Mihaljević/Glas-Slavonije.hr |
|
|
|
|
 |
Baky Ukupno postova: 20 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
- “Želimo posebno nagrađivati obitelji s više djece. Stoga ćemo za deseto dijete darovati 20.000 kuna (za prvo dijete 2.000 kn, za svako sljedeće dvije više, nap.a.). Ženama koje su rodile četvero i više djece posebno ću osobno doći čestitati jer to su majke koje žive za Slavoniju i Baranju, za Hrvatsku, za svoju obitelj. Čestitam im od srca. Još je cijeli niz mjera, od sufinanciranja rješavanja stambenog pitanja do potpora školstvu”, kazao je te otkrio da će se sniziti cijena vrtića za samohrane roditelje.
|
I što, samo nam treba društvo sa obiteljima sa više od 10 djece. Većina obitelji jedva bi uzdržavala i četvero djece. Mislim da bi samo potaknuli ono što trenutno imamo sa romima. U redu je ako će se novac davati za djecu, ali ovo za deseto dijete je užas.
Novac se može puno bolje iskoristiti. |
|
|
|
|
 |
Kugla
Ukupno postova: 467 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
I ja gledam taj odlomak i ne vjerujem. Desetoro djece... majke koje žive za Slavoniju i Baranju.. na čemu je on? |
|
|
|
|
 |
roger Ukupno postova: 90 Spol:  Nebitno
|
ja znam par obitelji sa po 7-8 djece i žive super,ko je u mogućnosti naravno nek radi i to je pohvalno,a ne ko romi,naštampaju se a nemaju od čega živjeti,mislim da niko neće pravit djecu samo da dobije novac od grada,ovo je samo nagrada onima koji dobijaju 2. 3. 4. ... dijete,što mi je sasvim u redu i pozdravljam ovakvo provođenje politike,mislim da bi cijela država trebala provodit pronatalitetnu-populacijsku politiku na ovaj način |
|
|
|
|
 |
evil monkey
Ukupno postova: 923 Lokacija: ormar Spol:  Žensko
|
[img=left]
- [i]“Želimo posebno nagrađivati obitelji s više djece. Stoga ćemo za deseto dijete darovati 20.000 kuna (za prvo dijete 2.000 kn, za svako sljedeće dvije više, nap.a.). Ženama koje su rodile četvero i više djece posebno ću osobno doći čestitati jer to su majke koje žive za Slavoniju i Baranju, za Hrvatsku, za svoju obitelj.
|
majke mi, ovo zvuci kao Goebbelsova propaganda u Nazi-Germany, dobro da se ne spominju mali arijevci/hercegovci/sto vec odgovara lokalnim ideolozima |
|
_________________ “Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom |
|
|
 |
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Iovako nas već ima previše, posla sve manje, ljudi sve više, životni standard se srozava.
Trebalo bi kaznti svakoga tko ima više od 1-2 djeteta s kaznama od 2000 kn  |
|
|
|
|
 |
roger Ukupno postova: 90 Spol:  Nebitno
|
ovaj tvoj komentar me podsjetio na onu dobru staru: svemir i ljudska glupost su beskonačni,no za ovo prvo nisam siguran  |
|
|
|
|
 |
beejay
Ukupno postova: 219 Spol:  Muško
|
Normalan oblik poticanja nataliteta bi bio da imamo veći broj obitelji sa 3-4 djece, a ne da jedna ima 10 a da istovremeno pola obitelji nema nijedno dijete!
Ovo je samo još jedan korak naprijed ka uništenju srednje klase. Ne piše nam se dobro ovako. |
|
|
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
mene nitko nemože s 20 milja uvjerit da rodim 10.
prema tome na to ne gledam kao na poticanje, nego kao na dobrodošlu pomoć onima koji već imaju toliko djece
dale, oblici poticanja nataliteta su za državnu razinu i trebaju obuhvatiti cijelu lepezu stvari |
|
|
|
|
 |
Vic.Mackey Ukupno postova: 640 Spol:  Nebitno
|
citiram maratonce "KOJI JE MOJ DEO" |
|
|
|
|
 |
Korina
Ukupno postova: 416 Spol:  Žensko
|
Ne vidim nigdje dio u članku koji bi se odnosio na smanjenje nezaposlenosti u gradu i otvaranju novih radnih mjesta?
Naravno tu ne mislim na članove (familiju) HDSSBa jer su svi takvi zaposleni i prije nego što završe školu.
Ili jednostavno o tome nije bilo riječi?
Zaš bi gradonačelnika bilo briga za nezaposlene  |
|
_________________ dobro, gdje je taj kulen?  |
|
|
 |
Otofx Ukupno postova: 168 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
The Forger Ukupno postova: 145 Spol:  Nebitno
|
treba tvoje starce kaznit
ne može Grad (država) otvorit poduzeće samo da bi zbrinuli nezaposlene, ali može osigurati povoljnu poduzetničku klimu za otvaranje novih radnih mjesta (gospodarska zona Tenje, tvornica etanola) |
|
|
|
|
 |
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol:  Žensko
|
Kakve budalaštine...što je tih 20 kilji obitelji s 10-ero djece.
Dajte im posao..to bi bila prava pomoć.
U ovoj državi nema pronatalitetne politike, a gospodi u poglavarstvu je samo do publiciteta..
A vi koji mislite kako je rođeno previše djece u hr. počnite štedjeti za svoju starost..društvo koje je bez pomlatka osuđeno je na propast. |
|
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan. |
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
Naravno tu ne mislim na članove (familiju) HDSSBa jer su svi takvi zaposleni i prije nego što završe školu.
|
Pa jel' ti misliš da deca budžovana čekaju na posao? Pa njima prvo obezbede zaposlenje, pa ih posle rađaju.
http://www.youtube.com/watch?v=5XLzVyqjr9Q |
|
|
|
|
 |
 |
|