Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 70845 Spol:  Nebitno
|
 Kad su kao i svakoga dana krenuli na trening prečicom u blizini katakombi, dvojica 17-godišnjaka iz Tvrđavice nisu ni slutili da će samo svojom razboritošću umaknuti njima nepoznatom, ali evidentno opasnom čovjeku. Čim su došli kući sve su ispričali roditeljima, a panika koja se proširila Tvrđavicom nije se stišala ni tjedan poslije.
- Sin je oko 15 sati krenuo trenirati i prečicom prolazeći kod katakombi vidjeli su čovjeka koji je najprije stajao kraj drveta i masturbirao. Ušao je u automobil i počeo ih pratiti. Otvorio je prozor i ponudio prijevoz, a kad je vidio da im ne pada na pamet ući u automobil, izišao je van i nastavio bio uporan u nastojanju da ih poveze. Oni su tada potrčali i pobjegli mu, a prema opisu čovjeku je 50-ak godina, ima brkove i bradicu i vozi sivi Mercedes. Nažalost, u panici dečki nisu vidjeli registracijske oznake - ispričala je vidljivo zabrinuta majka.
Slučaj nije stao samo na tome. U ponedjeljak se gotovo istovjetna situacija dogodila snahi Ramize Sejdinović iz Tvrđavice koja se također poprečnim putem, u blizini mosta, vraćala kući s posla. Vidjela je istoga čovjeka koji je krenuo za njom pa je, priča Ramiza, požurila, gotovo potrčala i sreća je bila da je ugledala susjeda. Vidjevši da više nije sama, kaže naša sugovornica, čovjek je produžio do katakombi i sjeo u metalik sivi Mercedes, a o nemilom događaju koji se odmah proširio Tvrđavicom upoznali su predsjednicu MO Lijeva obala Luciju Tadić.
- Ovdje sad vlada panika i molim sve koji mogu neka pomognu. Očigledno nije riječ o dobronamjernom čovjeku - zaključila je Tadić.
Pojačan policijski nadzor
Lucija Tadić istoga je dana o događajima obavijestila I. policijsku postaju i zatražila pomoć. Od Marka Ćalete, glasnogovornika PU osječko-baranjske, doznajemo da policija može preventivno djelovati, no naglasio je da nije počinjeno nikakvo kazneno djelo ili prekršaj.
- Mi možemo utvrditi identitet ako pronađemo čovjeka. Pojačano ćemo nadzirati to mjesto - poručio je Ćaleta.
Tekst: Marija Mihelić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Cacan/Foto-arhiv 031 |
|
|
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Bolesnik! |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
Angelium
Ukupno postova: 874 Spol:  Nebitno

|
Eto i sad da ga policija i nađe i premlati što i zaslužuje onda bi se udruge za zaštitu svega i svačega javile u zaštitu njegovih "ljudskih" prava... |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
doktore što se to događa sa mnom
osjećam se čudno
imam 37 godina i vrijednu diplomu
uznemiruju me noćne polucije
boli me glava
profesor sam na srednjoj školi
tamo predajem neka lijeva prava
onanija mi je redovna
mjesečna plaća mizerna... |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
 |
borod
Ukupno postova: 282 Spol:  Muško
|
Ne znam tko se tu pravi blesav ili koga se pokusava uciniti budalom. Vijest da takav tip postoji i djeluje u gradu nije trebalo objaviti i upozoriti ga da je policija uvela "pojacani nadzor". Bila bi sasvim dobra vijest da je uhvacen, ovako male su sanse da ce se to dogoditi.
A pretpostavljam da je vec mnogima jasno o kome se radi.
I ako ga uhapse advokati ce odmah ustanoviti da su ga uhapsili bolesni homofobi koji se nedemokratski ponasaju i t d. |
|
|
|
|
 |
pennywiser Ukupno postova: 73 Spol:  Nebitno
|
uf pedera li onaninatorskog... |
|
|
|
|
 |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
et ja sam mlad momak aj nek izleti pred mene ... ajd ... volio bi to  |
|
|
|
|
 |
imbakis
Ukupno postova: 32 Spol:  Nebitno
|
premlaćivanje u bilo kojem obliku i sa bilo koje strane
(a pogotovo od strane policije) ne donosi ama baš nikakve dugoročne rezultate.
takve osobe najčešće imaju psihičkih problema koje potežu od tko zna kad i potrebno im je liječenje. to su bolesni ljudi i kao takve ih treba tretirati.
(to što naša država nema novaca da tome pristupi kvalitetno u svrhu liječenja, to je drugi par opanaka.)
ne kažem da nisu potrebne sankcije ( dapače) , ali osuđivanje i metode kažnjavanja su iz kamenog doba su vrlo primitivne i najvažnije , nefunkcionalne. |
|
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Definitivno čovjeku treba nešto za liječenje tih psihičkih smetnji. Ja predlažem stari, dobri Apaurin.
|
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
vučko Ukupno postova: 11 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Ajde za ovu ženu mi je jasno, ali dvojica od 17 godina bježe od dedeka drkaroša, bez komentara. A kao treniraju... očito za balet ili umjetničko klizanje. |
|
|
|
|
 |
Angelium
Ukupno postova: 874 Spol:  Nebitno

|
takve osobe najčešće imaju psihičkih problema koje potežu od tko zna kad i potrebno im je liječenje. to su bolesni ljudi i kao takve ih treba tretirati.
(to što naša država nema novaca da tome pristupi kvalitetno u svrhu liječenja, to je drugi par opanaka.)
ne kažem da nisu potrebne sankcije ( dapače) , ali osuđivanje i metode kažnjavanja su iz kamenog doba su vrlo primitivne i najvažnije , nefunkcionalne.
|
E vidiš tu je problem. Za skoro sav seksualni kriminal u ovoj Hrvatskoj ima neko opravdanje. Bolestan je, ne može si pomoći bla bla bla...
Što misliš hoće li mu više pomoći par tabletica i razgovora pa to više neće raditi ili nekoliko slomljenih rebara? Ja vjerujem da će ga prije odgovoriti od takvih daljnjih akcija druga opcija... |
|
|
|
|
 |
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
S ovim se slažem potpuno, wtf?
Nadalje, kako nisu tablice uspjeli vidjeti?! Čovjek stao autom pored njih..ako vidiš da je neki bolesnik onda valjda prvo zapamtiš tablice kad ti već stoje pred nosom.... |
|
|
|
|
 |
silence
Ukupno postova: 1135 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
imbakis
Ukupno postova: 32 Spol:  Nebitno
|
ne kažem da nisu potrebne sankcije ( dapače) , ali osuđivanje i metode kažnjavanja su iz kamenog doba su vrlo primitivne i najvažnije , nefunkcionalne.
|
E vidiš tu je problem. Za skoro sav seksualni kriminal u ovoj Hrvatskoj ima neko opravdanje. Bolestan je, ne može si pomoći bla bla bla...
Što misliš hoće li mu više pomoći par tabletica i razgovora pa to više neće raditi ili nekoliko slomljenih rebara? Ja vjerujem da će ga prije odgovoriti od takvih daljnjih akcija druga opcija...
|
ljudi završe u gorim zatvorima i zbog težih zločina , pa kad izađu vrate se starom životu i starim navikama. i to u zatvorima u kojima su sretni ako prođu kroz dan sa slomljenim rebrima. to što čovjekov problem nije vidljiv oku ne znači da ne postoji.
razumjela bih te 17-godišnjake da su ga prebili , jer bi reagirali instinktivno i u strahu za život. ali nauditi fizički čovjeku koji s tobom (karikiram) nema apsolutno nikakve veze, nije " lako".i za to treba određena doza nestabilnosti u glavi.
pošto je ovo anonimna diskusija, pripisat ću tvoja razmišljanja razmišljanjima mase, a ne pojedinca.
poštujem i uvažavam tvoje mišljenje i ne napadam.
moj post nije upućen direktno tebi nego i svima koji razmišljaju slično.
mislim da bi forumi trebali biti mjesto za zdrave,tolerantne i intelektualne diskusije bez vrijeđanja i prepucavanja.
pošto često nije tako , često ga i izbjegavam. |
|
|
|
|
 |
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
Ajde za ovu ženu mi je jasno, ali dvojica od 17 godina bježe od dedeka drkaroša, bez komentara. A kao treniraju... očito za balet ili umjetničko klizanje.
|
Ne vidim što je tu smiješno!?
Recimo da su baletani i klizači fizički spremniji nego nogoloptači. Ili je to smiješno jer se "samo gejevi" bave baletom i umjetničkim klizanjem? |
|
|
|
|
 |
 |
|