Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na tržište izlaze proizvodi Kandita koje je redizajnirao Saponijin tim

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 71825
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.11.2011. 7:40 
Naslov:  Na tržište izlaze proizvodi Kandita koje je redizajnirao Saponijin tim
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Točno šest mjeseci nakon vlasničkog preuzimanja Kandita od strane Grupe Mepas, potkraj prošloga tjedna u pogonima te osječke konditorske tvrtke počela je proizvodnja i distribucija redizajnirane i na višu kvalitativnu razinu podignute linije proizvoda namijenjenih domaćinstvima - čokolade za jelo i kuhanje te kakaa i čokolade u prahu pod novim brandom Kandit Dessert Chef (majstor slastica).

Time je, nakon što je već nešto prije na tržište plasirana redizajnirana Rum-pločica maxi, počela i proizvodnja redizajnirane 100 i 200-gramske čokolade za kuhanje te kakaa i čokolade u prahu pakiranja 100 gr. Prema riječima Maria Müllera, direktora Kandita, na taj je način počeo proces revitalizacije ukupnog portfolia proizvoda.

U okviru marketinškog plana za idućih šest do osam mjeseci, a objedinjenog u 13 projekata s 45 proizvoda, Kandit će do kraja ove godine na tržište plasirati kroz tri značajna projekta ukupno deset novih proizvoda, te s tim procesom intenzivno nastaviti iduće godine, a sve na osnovi zaključka njegova novog menadžmenta da Kandit ima iznimno kvalitetne, no ne i dovoljno atraktivno i suvremeno opremljene proizvode u skladu s tržišnim zahtjevima i trendovima.

Direktorica marketinga Kandita Marijana Javorović ističe da su kroz novi vizualni identitet linije proizvoda Kandit Dessert Chef uspjeli odlično povezati tradiciju i kvalitetu sa suvremenom percepcijom takvih proizvoda kod potrošača.

- Realizacija projekata poput linije za kulinarstvo - Kanditi Dessert Chefa za manje od šest mjeseci od ulaska novog menadžmenta dokaz su naše ozbiljne i dugoročne namjere da Kandit preraste u respektabilnog proizvođača konditorskih proizvoda u regiji - ističu Müller i Javorović i dodaju da će, kao i za Rum-pločicu maxi, nakon distribucije krenuti nacionalna medijska kampanja za Kandit Dessert Chef linije.

Redizajn Kanditovih proizvoda radi dizajnerska služba Saponije, također članice Grupe Mepas, koja se već dokazala lansiranjem i dizajnom velikog broja Saponijinih proizvoda, koji su postigli velike uspjehe na hrvatskom i izvoznim tržištima.

- Kvalitetno i vrlo brzo odrađuju sada taj posao i za nas, što nam potvrđuju i iznimno pozitivne reakcije trgovaca - veli Müller.

Nova linija Kanditovih proizvoda, osim na hrvatsko tržište, istovremeno kreće i na njegova izvozna tržišta.

Nova tvornica već potkraj 2013.

Pri kupnji Kandita dogovoreno je da njegov novi vlasnik, za iznos od 6 milijuna eura, kupuje samo tehnologiju i brandove, a da nekretnine mora napustiti u iduće tri godine, tako što će graditi novu tvornicu na lokaciju Saponije kod Nemetina.

- Ovih dana završena je izrada projektnog zadatka nove tvornice te je definirana sva potrebna tehnologija (postrojenja koja će se preseljavati i nabavljati nova), i sada je u tijeku procedura ishodovanja dozvola da bi mogla krenuti i sama gradnja - veli Müller.

Izražava uvjerenje da bi, ako sve bude u redu, možda već krajem 2013. godine nova tvornica vrijedna 15-20 milijuna eura, mogla biti operativna na novoj lokaciji. U realizaciju te investicije uključen je dobar dio menadžmenta i inženjera Saponije. Ukupna površina tvornice trebala bi biti nešto veća od 21 tisuću četvornih metara, ali s obzirom na to da će ona u nekim dijelovima biti na više razina, njezini vanjski gabariti zauzimat će 16 tisuća četvornih metara zemljišta.

Dolaze i novi bomboni

Do kraja godine u Kanditu najavljuju još jedan značajan projekt u kategoriji bombona. Idući tjedan kreće proizvodnja novih mentol bombona - Kandit Mentol Zeleni, koji je ujedno i jedan od najprodavanijih bombona u Hrvatskoj. Predstavit će ga u redizajniranom pakiranju zajedno s novitetom Kandit Mentol Ledeni - mentol bombon nove, ledene svježine. Ističu kako su prvi pokazatelji prodaje Kanditovih Rum-pločica maxi iznimno dobri te izražavaju uvjerenje da će tržišni učinci linije Kandit Dessert Chef i budućih novih proizvoda biti još i znatno bolji.

Tekst: Nikola Vukadinović/Glas-Slavonije.hr
Foto: Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
PreacheR

Ukupno postova: 1076
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.11.2011. 13:15 
Naslov:  Re: Na tržište izlaze proizvodi Kandita koje je redizajnirao Saponijin tim

Redakcija 031 je napisao/la :
na osnovi zaključka njegova novog menadžmenta da Kandit ima iznimno kvalitetne proizvode

Ne bih se baš složio s tom konstatacijom.

okvardz
Ukupno postova: 63
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.11.2011. 13:20 
Naslov:  

meni se sviđaju proizvodi kandita, premda mogu biti i bolji.treba ulagati u inovacije jer je to jedini pravi put, a marketinga fali.ne pamtim niti jednu reklamu za kandit proizvode, osim onih iz doba socijalizma. šteta jer često kupimo proizvode u robnim centrima puno lošije od kandita ali s lijepo dizajniranom ambalažom. dizajna nikada dosta.

okvardz
Ukupno postova: 63
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.11.2011. 13:21 
Naslov:  

nešto slavonsko i hrvatsko, spojit ravnicu i more.

fear of the dark

Ukupno postova: 1099
Post Postano: 23.11.2011. 16:54 
Naslov:  

Kako Kandit nema dobre proizvode, a Idila?!

osijek031.com smile osijek031.com smile
maddox_rumble

Ukupno postova: 848
Post Postano: 23.11.2011. 18:39 
Naslov:  

kanditi je po meni definiitivno najbolji proizvođač čokolade u hrvatskoj

sto se tice bonbona, onako, nista posebno, vidit cemo s ovim novim

ali cinjenica je da ovi iz mepasa ulazu i lovu i ideje

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 23.11.2011. 19:18 
Naslov:  

fear of the dark je napisao/la :
Kako Kandit nema dobre proizvode, a Idila?!

Idila zapravo i nije čokolada nego kakao ploča. Ja je također volim, ali je nekako premasna za suvremeno poimanje čokoladne slastice.

maddox_rumble je napisao/la :
kanditi je po meni definiitivno najbolji proizvođač čokolade u hrvatskoj

sto se tice bonbona, onako, nista posebno, vidit cemo s ovim novim

ali cinjenica je da ovi iz mepasa ulazu i lovu i ideje

Premda ne treba zanemariti mišljenje svakog pojedinog konzumenta, jer uostalom i izreka kaže da se o ukusima ne treba raspravljati, postoje neki osnovni pokazatelji kvalitete određenog proizvoda.
Kod ocjenjivanja kakvoće čokolade, njezin okus je tek jedan od kriterija. Prozvođači čokolade mogu na tržištu kupiti kakao masu veće ili manje kvalitete što znatno određuje kakvoću samog proizvoda. Koliko znam, Kandit radi vlastitu kakao masu koja nije loša, ali nije baš ni top kvaliteta.
Na sobnoj temperaturi čokolada mora pri prelamanju 'lagano puknuti', ne smije se mrviti. Kanditove mliječne čokolade su malo pretvrde, tako da malo glasnije puknu i nerijetko se mrve.
Nadalje, čokolada ne smije ostaviti trag na prstima prilikom odlamanja ili držanja u ruci, što je slučaj s Riki čokoladom s rižom itd...

Ja ću subjektivno konstatirati da je meni osobno najbolji domaći proizvođač Zvečevo. Kraš je zadnjih godina jako pao u kvaliteti, drži ih samo stara slava i dobar marketing. Bajadera mi nije ni sjena one nekadašnje.
Milka je sranje, tu mislim na ove čokolade što se proizvode u Poljskoj i Rumunjskoj. Milkine čokolade treba kupovati isključivo u Muelleru, neusporedivo su kvalitetnije.

tamna strana

Ukupno postova: 3515
Post Postano: 23.11.2011. 19:52 
Naslov:  

kud ceš bolju kombinaciju nego kad se spoji prehrambena i kemijska industrija....ima da svjetlimo u mraku nakon pojedene cokolade Very Happy

šala mala...Wink

istina je da kandit ima dobre proizvode...ali imati samo dobar proizvod i nije nešto što ce privuci kupce
svjesni smo da u današnje vrijeme ambalaža/reklama prodaje proizvod...i tko ima dobar marketing...taj prolazi na tržištu...

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
maxxp
Ukupno postova: 57
Post Postano: 23.11.2011. 21:20 
Naslov:  

Goga čokolada br. 1
Riki čokolada br. 2
Rum pločice br. 3
Čoko banana, Idila, Tuti-fruti, ćokolada sa cijelim lješnjacima...uopče najkvalitetnijai čokoladni program ne samo na našim prostorim, nego i daleko, daleko šire, garant.

Pa da ne zaboravimo sigurno najkvalitetniji vočni žele i jako dobri Mentol, Chery i meni posebno nekad dragi limun tvrdi bomboni.
Tko kaže da Kandit nema bombona.
Padaju mi u sječanje još čoko kuglice sa grožđicama, pa....mmm već pretjerujem.

silence

Ukupno postova: 1135
Post Postano: 23.11.2011. 21:34 
Naslov:  

maxxp je napisao/la:
Goga čokolada br. 1
Riki čokolada br. 2
Rum pločice br. 3
Čoko banana, Idila, Tuti-fruti, ćokolada sa cijelim
Padaju mi u sječanje još čoko kuglice sa grožđicama, pa....mmm već pretjerujem.

Meni pao šećer Wink

muvifrik

Ukupno postova: 878
Post Postano: 24.11.2011. 11:00 
Naslov:  

Uvijek mislimo da je nešto super, dok ne probamo nešto bolje, onda tek skontamo da je ono prije bilo jaaaako loše.
Govorim iz vlastitog primjera.

Nakon isprobanih Kraševa, Zvečeva, Kandita i Milki, (posebno bi se osvrnuo na Kraševu bajaderu koja je poradila na dizajnu ali ukus nema veze s onom bajaderom koju sam jeo kao klinac), moje nepce je zaključilo da je to sve jako loše naspram čokolada Ritter Sport.

!nnovation
Ukupno postova: 304
Post Postano: 24.11.2011. 11:16 
Naslov:  Re: Na tržište izlaze proizvodi Kandita koje je redizajnirao Saponijin tim

idila..cokolada moje mladosti..vec par godina samo gubi na kvaliteti.i stalno oscilira.
propalo.
slazem se da zvecevo radi kod nas najjace cokolade..
od ovih stranih, lindt je prica za sebe:)

PEGY

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 24.11.2011. 12:43 
Naslov:  

slažem se s prethodna dva posta!

samo mijenjanje ambalaže ne donosi ništa trajno, treba poraditi na kvalitetu proizvoda.
još malo pa će mi šećer škripati pod zubima

od kandita voljela sam banankiće i kokos čokoladice do prije nekih par godina, onda sam skužila da ću prije dati koju kn više i pojesti ono što mi se stvarno sviđa.

ovo je za mene dobra kokos čokoladica:

MissTake

Ukupno postova: 8773
Post Postano: 25.11.2011. 20:29 
Naslov:  

rum pločice i kadni extra ... cherry bomboni osijek031.com smile

a kraš... upropastili su sve što su mogli bajadera je fuj, kiki bonboni ...

SVI SMO MI VUCO
Jaz

Ukupno postova: 142
Post Postano: 25.11.2011. 22:03 
Naslov:  

MissTake je napisao/la:
rum pločice i kadni extra ... cherry bomboni osijek031.com smile

a kraš... upropastili su sve što su mogli bajadera je fuj, kiki bonboni ...

Uh, meni je Kraš najgori... Rolling Eyes Nekoć su mi bili No1, no sada...
Lista mi je ovakva:
1. Zvečevo
2. Kandit
3. Kraš
i to prvenstveno na osnovu okusa čokolade osijek031.com smile mljac Zvečevo

Skoči u forum: