Ulica Ivanščice 7 - nova je adresa obitelji
Martinović iz Čepina koja je prošle subote iselila iz kuće gdje su živjeli. Podsjetimo, rok za iseljenje
Vesna Martinović, majka
teško oboljelog mladića, imala je do kraja studenoga zbog čega je pokrenula
veliku humanitarnu akciju. Do sada je prikupila
68.000 kuna pa iako nije uspjela skupiti iznos potreban za polog za novu kuću, zahvaljujući sada već bivšoj vlasnici
Kseniji Rajtek, ipak je uspjela
izbjeći najcrnji scenarij - da sa svoja tri sina ostane
na ulici.
- Kad sam čula o čemu je riječ, nisam ni trenutka razmišljala hoću li upravo njoj ponuditi kuću na prodaju. Prodajem je dvije godine i brojni su bili zainteresirani, no nisu bili kreditno sposobni i na tome je i ostalo. Meni je strašno vidjeti da Vesna nosi toliki križ i drago mi je ako sam joj barem dijelom uspjela pomoći, skromno je rekla
Ksenija Rajtek.
Uskoro će s Martinovićima sklopiti i
kupoprodajni ugovor i nada se, kaže, da će dobronamjerni ljudi i nadalje imati sluha za financijsko stanje hrabre Vesne koja je, kako nam je rekla, sama prenijela Aleksandra automobilom s jednog na drugi kraj Čepina.
- U preseljenju su nam pomogli brojni prijatelji mojih sinova i susjedi. Aleksandar i ja imamo svoju sobu, bit ćemo kao i do sada zajedno, najvažnije je da nismo pod vedrim nebom, rekla je Vesna, sretna što ima
novi dom iz kojeg nju i njezinu djecu, a posebno za krevet prikovanog sina, nitko neće istjerati na ulicu.
Tekst: M. Mihelić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Foto-arhiv 031