Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Policija obilazi mehaničare, ne vrijedi bježati nakon prometne

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70478
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.11.2011. 12:15 
Naslov:  Policija obilazi mehaničare, ne vrijedi bježati nakon prometne
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kad je čula glasan udarac i prasak u subotu poslijepodne u Sarajevskoj ulici, Osječanka Slavica Stiner nije ni sanjala da je riječ o udarcu u parkirani automobil star tek sedam mjeseci, u vlasništvu njezina sina. Uzalud je bio i brzi dolazak na mjesto gdje je parkiran, a ondje je imala što vidjeti - iskrivljen desni blatobran, oštećeni farovi i komadi plastike na cesti...

Nije joj preostalo ništa drugo nego pozvati policiju, koja joj je rekla da unatoč crvenoj boji koja je na automobilu ostala nakon udarca, malo je vjerojatno da će vozač biti pronađen. Pozvala je i radiopostaju te zatražila očevice, nažalost bez uspjeha. No prema riječima Marka Ćalete, glasnogovornika PU osječko-baranjske, postoji niz mehanizama na temelju kojih je moguće pronaći vozača koji je oštetio vozilo i takve se situacije, kažu, događaju vrlo često.

- Svaki je slučaj priča za sebe, no mi imamo evidenciju vozila i prema određenim fragmentima, odnosno tragovima suzimo krug vozila za koje smatramo da bi mogli sudjelovati u nesreći. Posjećujemo čak i automehaničarske radionice, pojasnio je Ćaleta.

Pronađe li ovoga vozača policija, platit će kaznu od dvije do pet tisuća kuna. Vozač koji udari drugo vozilo na cesti dužan je ostati na mjestu nesreće. Ako to ne učini, mora ostaviti svoje podatke i naznačiti da je sam prouzročio štetu, a daljnja procedura je na osiguravajućoj kući.

- Mi ne znamo koliko je takvih slučajeva jer nas, ako je vozač poznat, ne zovu na mjesto događaja. Ima li poginulih, vozač se smije udaljiti samo da pruži pomoć ozlijeđenima ili ako je sam ozlijeđen. Također treba omogućiti redovan protok prometa, pojasnio je Ćaleta.

Tekst: M. Mihelić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ifrit

Ukupno postova: 24
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.11.2011. 12:35 
Naslov:  

Ajde to je postalo normalno , bježati s mjesta nesreće.
Čak i kad sam vidim neki sudar okrenem glavu da ne moram davati izjavu i polako se udaljim. Nije pohvalno , ali većina tako radi...

Ukupno postova: 8
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.11.2011. 14:40 
Naslov:  

Nedavno sam vozeći Divaltovom na raskrižju s Trpimirovom kod Karake bila prvi automobil na skretanju lijevo prema Baumaxu. Upalilo se zeleno i pomakla sam auto jedno metar i pol u raskrižje i čekala da prođu automobili iz suprotnog smjera. Prvi automobil je krenuo i u tom trenutku je od Svilane naišao automobil i svom silinom ga udario i skoro ga odbacio na moj. Svi vozači koji su bili iza samo su se provukli i otišli. Iz auta koji ga je udario je izašao čovjek i počeo vikati: "Vidi što si napravio!" Za njim je izašla i žena i pridružila se paljbi. Nešto se u meni prelomilo i otišla sam parkirati na OMV pumpu. Zajedno s prijateljicom sam pričekala dolazak policije i posvjedočila kako je bilo. Krivac mi je izgovorio mnoštvo "komplimenata", ali moja je savjest mirna jer sam svjedočila istinu. Mislim da bismo svi trebali tako jer inače može se dogoditi da čovjek bude okrivljen" a ni luk jeo ni luk mirisao". Pitam se samo mogu lji ljudi mirno spavati ako ne pomognu čovjeku u nevolji i kako bi razmišljali da su u njihovoj situaciji. Dobro se dobrim vraća!!! Kad tad!!!

nake_rado

Ukupno postova: 5684
Upozorenja : 1
Post Postano: 17.11.2011. 16:32 
Naslov:  

Ifrit je napisao/la:
Čak i kad sam vidim neki sudar okrenem glavu da ne moram davati izjavu i polako se udaljim. Nije pohvalno , ali većina tako radi...

Većina to radi pa je onda u redu ako pobjegneš i ti? Fantastičan način razmišljanja.

be strong be happy and don't let anyone to make you angry
WalterWolf
Ukupno postova: 157
Post Postano: 17.11.2011. 17:13 
Naslov:  

ja u autu drzim malu palicu i samo cekam nadobudnog frajera koji ce mi udijeliti "komplimente", pa nek onda ceka policiju i hitnu. u ovom kretenskom drustvu, gdje budale caruju, vise nema lijepoga i kulturnoga, nego samo preko piiiiip

simo031

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 17.11.2011. 18:21 
Naslov:  

WalterWolf je napisao/la:
ja u autu drzim malu palicu i samo cekam nadobudnog frajera koji ce mi udijeliti "komplimente", pa nek onda ceka policiju i hitnu. u ovom kretenskom drustvu, gdje budale caruju, vise nema lijepoga i kulturnoga, nego samo preko piiiiip

Zamisli scenarij ... Poslije razmijene "lijepih riječi" doletiš do njega palicom u želji da mu dokažeš da si ti u pravu. Baja izvadi "utoku" i mahne njome, da ti otjera muhu sa nosa... Ti biraš ... Ponos ili život?

Sila Boga ne moli, ali Bog silu ne voli ...

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Ifrit

Post Postano: 17.11.2011. 19:10 
Naslov:  

nake_rado je napisao/la:
Ifrit je napisao/la:

Većina to radi pa je onda u redu ako pobjegneš i ti? Fantastičan način razmišljanja.

Vidi lakše mi to nego davati podatke i izjavu , pa se vucarat po sudu ako ima ozlijeđenih.

Ukupno postova: 1500
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 17.11.2011. 21:15 
Naslov:  

simo031 je napisao/la :

Zamisli scenarij ... Poslije razmijene "lijepih riječi" doletiš do njega palicom u želji da mu dokažeš da si ti u pravu. Baja izvadi "utoku" i mahne njome, da ti otjera muhu sa nosa... Ti biraš ... Ponos ili život?

a zamisli scenarij... Poslije razmijene "lijepih riječi" izmedju dva neuka i maloumna balkanca, onaj pravi balkanac, pravi idiot i kreten vadi palicu i ovog drugog udara u glavu.. normalno kad se najmanje nadaš dogodi se sranje, ovaj padne, udari glavom o pod i umre.. i ooooooop, čovjek u zatvoru, a zasto ?
zato jer je išao glumiti većeg balkanca Rolling Eyes

simo031

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 18.11.2011. 2:48 
Naslov:  

Provokator je napisao/la:
simo031 je napisao/la :

a zamisli scenarij... Poslije razmijene "lijepih riječi" izmedju dva neuka i maloumna balkanca, onaj pravi balkanac, pravi idiot i kreten vadi palicu i ovog drugog udara u glavu.. normalno kad se najmanje nadaš dogodi se sranje, ovaj padne, udari glavom o pod i umre.. i ooooooop, čovjek u zatvoru, a zasto ?
zato jer je išao glumiti većeg balkanca Rolling Eyes

Nijedan scenarij koji uključuje bilo kakvo nasilje, ne može nikome donijeti ništa dobro.
Možda naš "Vasa Kojot" skonta i odbaci palicu, a naoruža se lijepim riječima ... Laughing

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
PEGY

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 18.11.2011. 9:23 
Naslov:  

dakle, sve to što ste tu napisali dovelo me do zaključka da ako ikad,nedaj Bože, doživim takvo sranje prvo ću se dobro zaključati u autu, ma kako on bio slupan, pa ću onda sačekati svog odvjetnika!!

Ifrit

Post Postano: 18.11.2011. 12:22 
Naslov:  

PEGY je napisao/la :
dakle, sve to što ste tu napisali dovelo me do zaključka da ako ikad,nedaj Bože, doživim takvo sranje prvo ću se dobro zaključati u autu, ma kako on bio slupan, pa ću onda sačekati svog odvjetnika!!

Haha baš to. Ali kontam da kad bi digao palicu na mene ... tebe bi hitna odvezla a ne policija. Wink

Skoči u forum: