Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 70891 Spol:  Nebitno
|
Cjelovito obnovljena ulica, nakon samo tri godine korištenja, spremna je za novu rekonstrukciju!
U lipnju 2007. počela je rekonstrukcija Opatijske ulice, na opće oduševljenje tamošnjih stanara koji su, kako su govorili početkom radova, 28 godina strpljivo čekali prva ulaganja. Otvaranje radova nije značilo da su stanovnici Opatijske i Juga 2 dočekali bolje dane jer je rekonstrukcija potrajala duže od godinu dana, a za to vrijeme stanari su se borili s bukom, prašinom, blatom i prometnim problemima. Da stvar bude gora, nakon otvaranja cesta je vrlo brzo počela pokazivati prva oštećenja. Ona, naime, nije mogla izdržati promet teških vozila - prolazili su tamo svokodnevno kamioni i autobusi gradskog prijevoza te su vrlo brzo ostavili trag na kamenim kockama kolnika.
“ Očito je problem nastao zbog prometovanja teških vozila, ali i loše odrađenih radova na koje se nije na vrijeme reagiralo. Vidljivo je da je situacija posebno loša na zapadnoj strani Opatijske, gdje je više "vagaša" i neravnina. Na inicijativu GČ Jug 2 prvo je postavljen znak zabrane prometovanja za vozila teža od 15 tona, a zatim i za vozila teža od sedam tona te je preusmjeren promet GPP-a kako autobusi ne bi prolazili Opatijskom”, objašnjava Hrvoje Žabarović, predsjednik Vijeća GČ Jug 2.
Ironično, nakon godina vapaja za obnovom ulice koju su stanovnici Juga 2 dočekali nakon skoro 30 godina, Opatijska se opet nalazi na listi prioriteta za ulaganje. U Gradskoj četvrti kažu da se za sada ne može reći da je Opatijska među najgorim ulicama u četvrti, ali nije ni daleko od toga.
“ Ova ulica trenutno nije gorući problem, ali definitivno jest problem za stanovnike naše četvrti. Na žalost, činjenica da nije postavljen jedan znak za zabranu prometa teških vozila koštala nas je devastacije novoobnovljene ulice u koju su uloženi milijuni”, objašnjava Žabarović.
Tekst: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Pa sami su si krivi kad je nadzorni inženjer potpisao da su radovi izvedeni u skladu sa potrebnom kvalitetom. |
|
_________________ U svakom kukolju ima i žita. |
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Možeš li nam molim te pojasniti kako su si stanari sami krivi? I što oni imaju sa nadzorom radova? Kako su mogli utjecati na kvalitetu radova i nadzor? Hvala. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
svi mi placamo ljude u gradskom poglavarstvu kako bi ugovarali poslove i u ovakvim situacijama ispravili greske. |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
Diletantski izvedenu rekonstrukciju Opatijske sam komentirao još i onda, neposredno nakon završetka radova, predvidjevši upravo ovo što se i dogodilo.
Dakle,
a) Zašto se uopće išlo u postavljenje kocaka umjesto da se ulica normalno asfaltirala?
b) Zašto Opatijska nije ostala ulica s pravom prvenstva obzirom da je i dalje prometnija od Srijemske, suprotno vizijama i željama fantazera koji su sve to smislili?
c) Ako je već onda bila u planu gradnja spojne ceste koja bi bila paralelna s obilaznicom (išla bi između dvodomki i obilaznice), zašto se nije čekao završetak gradnje navedena ceste, pa se tek onda srijemska postavila kao glavna cesta?
d) Opatijska će uvijek biti prometno opterećenija od Srijemske, pa čak i da naprave tu famoznu 'mini obilaznicu'.
e) Hoće li itko ikada u ovome gradu odgovarati za promašene investicije? |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
 |
simo031
|
Slažem se da svi plaćamo, no i dalje ne kontam što su stanari mogli učiniti po pitanju kvalitete radova i nadzora istih. Kod mene u ulici je "Vodovod" razbio jednu proturnu cijev za slivne vode koja im je bila na trasi, kad su postavljali neki svoj novi vod. Sve su zatrpali i pravili se grbavi. Kad je susjed skrenuo pažnju na problem nadzornom inženjeru, ovaj ga je uputio da se ide žalit u mjesni odbor. Susjed tako i učinio, mjesni odbor uputio službeni prigovor na izvedene radove, i do dana današnjeg ništa. |
|
|
|
 |
francika
|
Slažem se da svi plaćamo, no i dalje ne kontam što su stanari mogli učiniti po pitanju kvalitete radova i nadzora istih. Kod mene u ulici je "Vodovod" razbio jednu proturnu cijev za slivne vode koja im je bila na trasi, kad su postavljali neki svoj novi vod. Sve su zatrpali i pravili se grbavi. Kad je susjed skrenuo pažnju na problem nadzornom inženjeru, ovaj ga je uputio da se ide žalit u mjesni odbor. Susjed tako i učinio, mjesni odbor uputio službeni prigovor na izvedene radove, i do dana današnjeg ništa.
|
Pa evo sam si si odgovorio na pitanje koje si mi postavio. Kriv je mjesni odbor odnosno stanari a ne nadzorni inženjer. |
|
|
|
|
 |
simo031
|
|
|
|
|
 |
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol:  Muško

|
pa jel nije opatijska trebala bit pješacka zona, a cesta se trebala spajat na onu iza konzuma ? |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
 |
oggy031 Ukupno postova: 125 Spol:  Nebitno
|
sprdačina... stvarno bi trebali postaviti tribine oko 'rvacke da nas ljudi gledaju kako smo glupi, tupi i (ljudi koje svi mi plačamo9 nesposobni... bar bi se proračun malo oporavio od ulaznica... |
|
|
|
|
 |
Vic.Mackey Ukupno postova: 640 Spol:  Nebitno
|
naravno, opet nitko nece odgovarati |
|
|
|
|
 |
rori 1
Ukupno postova: 206 Lokacija: sasvim blizu Spol:  Žensko
|
Novu ullicu treba u cjelosti platiti moron koji je predložio a i onaj koji je prihvatio da se na prometnu cestu slažu kocke koje dugoročno ne podnose cestovni promet.Ostaje pitanje dali su ti ljudi retardirani ili je u pitanju pranje novca i debelo mito.Mislim da je ovo drugo mada se ni prvo ne isključuje potpuno. |
|
|
|
|
 |
VESP Ukupno postova: 285 Spol:  Nebitno

|
Ja mislim da su namjerno lose odradili opatijsku tako da propadne,da bi ljudi izbjegavali voznju njome pa skretali na obilaznicu i vozili u pravcu Portanove preko baranjskog novog mosta i S ceste.Evo kako su bili lukavi.Ali jesam ih ja... |
|
|
|
|
 |
saba
Ukupno postova: 1320 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
radovi možda i jesu izvedeni u skladu sa portebnom kvalitetom i prema projektu ali takva cesta nije predviđena za prometovanje teških vozila niti za pojačani promet. |
|
 |
francika
|
Novu ullicu treba u cjelosti platiti moron koji je predložio a i onaj koji je prihvatio da se na prometnu cestu slažu kocke koje dugoročno ne podnose cestovni promet.Ostaje pitanje dali su ti ljudi retardirani ili je u pitanju pranje novca i debelo mito.Mislim da je ovo drugo mada se ni prvo ne isključuje potpuno.
|
E sad zavisi kako gledaš, pohlepa može biti ili pranje novca ili retardacija. |
|
|
|
|
 |
 |
|