Već smo gotovo zaboravili kako u
VIP salonu Gradskog vrta izgledaju dani kada se nešto uistinu događa. Baš je danas bio jedan takav dan, jer na dnevnom redu su se našle čak tri teme. Svojim dolaskom nas je počastio i predsjednik
Špehar, po prvi put nakon početka sezone. Razlog? Potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s bivšim igračem
Dinama i svjetskim putnikom
Darijom Zahorom. Jedna od tema bila je i nadolazeća utakmica protiv
Lučkog, dok su iz
Športskih objekata i
Policijske uprave Osječko-baranjske održali predavanje na temu
„Budi navijač, a ne razbijač“.
Dario Zahora
Okupljanje je otvoreno predstavljanjem novog igrača
Bijelo – plavih,
Darija Zahore. Kako je evidentno da
Bijelo – plavi i ove sezone muku muče s realizacijom, te je trenutno najbolji klupski strijelac
veznjak Srđan Vidaković s
tri pogotka, ne čudi što se struka odlučila na angažiranje igrača koji se s navršenih
29 godina može pohvaliti s preko
sto službenih golova u karijeri.
Ovako je o Zahori prozborio predsjednik kluba
Robert Špehar:
-
Zadovoljni smo kako trenutno guramo u prvenstvu. Cilj na početku sezone bio je gornji dom ljestvice, ali i napad na Europu ukoliko se ukaže prilika. Otvorila nam se lijepa perspektiva i u Kupu (Osijek u osmini finala igra s Radnikom iz Sesveta na domaćem terenu, op. a.) tako da nam je trebalo kvalitetno pojačanje u napadačkim akcijama, kako bi se uspješno mogli natjecati na dvije fronte. Cijeli posao sa Zahorom smo dogovorili za dan-dva, a moram istaknuti da se pokazao iznimno kvalitetnom osobom i pravim profesionalcem. Name, ugovor je potpisan do lipnja 2013. godine, ali s mogućnošću da ga klub raskine u bilo kojem trenutku ako se Zahora ne pokaže u pravom svjetlu. No mi o tome ne želimo ni razmišljati i vjerujemo da će, kada bude potpuno spreman, a to bi se moglo dogoditi iza reprezentativne stanke, biti pravo pojačanje za Osijek. Nažalost, protiv Lučkog neće moći biti u kadru, jer nije riješena sva papirologija. Što se tiče dresova, oni sigurno neće biti gotovi barem do proljeća, jer tvrtka JAKO treba minimalno šest mjeseci da opremu uskladi klupskim željama.

Dario Zahora, novi napadač
Bijelo – plavih:
-
Zahvalan sam svima u klubu na dobrodošlici. Nije mi trebalo dugo da se odlučim na dolazak u Osijek, jer prepoznao sam ambiciju kluba i pozitivnu atmosferu koja ovdje vlada. Osijek je klub koji zaslužuje svaki respekt, a na meni je da iskoristim ovu stanku nakon Lučkog, dobro se pripremim i pomognem svojim igrama i golovima da ostanemo ovako visoko na ljestvici.
Lučko
Nadolazeća utakmica protiv Lučkog po mnogočemu je važna za daljni tijek sezone. Susreti protiv momčadi sa začelja jednostavno se moraju dobivati na domaćem terenu, da bi priče o gornjem domu i dalje
pile vodu. Sjetimo se samo prethodnih sezona i posrtanja protiv
Croatije iz Sesveta ili
Hrvatskog dragovoljca. Takvo što se u subotu ne smije dogoditi, iako se mora priznati da ovaj put
Bijelo – plavi doista imaju jedan veliki alibi, a to je dostupni kadar za nadolazeću utakmicu. Teško se i sjetiti kada je svlačionica bila ovako pokošena
ozljedama, bolestima i suspenzijama. Na raspolaganju nije više od pola momčadi, tako da nije nikakvo čudo što trener
Vlado Bilić nije u stanju nabrojati početnu jedanaestoricu. Sve će zavisiti o brzini oporavka nekolicine igrača, a vrlo lako bi se moglo dogoditi da neki od mladića zabilježe u subotnjoj utakmice svoje prve minute u
bijelo – plavom dresu.
Zabrinut, ali odlučan trener je Bijelo – plavih, Vlado Bilić:
- Ovo je prvi put od kada sam trener da vam jednostavno ne mogu ponuditi početnu jedanaestoricu. Puno će toga zavisiti o oporavku, a jedino je sigurno da osim, od prije ozlijeđenih, Aleksića, Jugovića, Kurtovića, Pavličića i Peroševića, za sastav neće konkurirati niti suspendirani Kvržić i Miličević, te ozlijeđeni Ivo Smoje, kojeg smo izgleda izgubili na dulje vrijeme. Najviše problema imam u pronalaženju adekvatne zamjene za pozicije centralnog veznog igrača i centralnog napadača. U subotu će nam zbilja trebati strpljiva i glasna podrška naših navijača, a mi ćemo unatoč svemu i u ovoj utakmici ići na sva tri boda!
Gost konferencije bio je i junak subotnjeg susreta protiv
Zaprešićana,
Igor Prijić:
- Drago mi je da mi je trener pružio priliku i da sam je iskoristio na najbolji mogući način. Atmosfera u svlačionici je dobra, jedino što predstavlja problem su ti silni izostanci. Osobno mogu obećati da će se svi koji dobiju priliku u subotu maksimalno truditi kako bi uzeli vrlo vrijedna tri boda.
Ozlijeđeni, bolesni, suspendirani...
Aleksić (ozljeda), Jugović (ozljeda), Kurtović (ozljeda), Pavličić (ozljeda), Perošević (ozljeda), Smoje (ozljeda), Šorša (ozljeda), Vidaković (ozljeda), Ljubojević (bolest), Maglica (bolest), Lukačević (bolest), Gavrić (bolest), Kvržić (suspenzija), Miličević (suspenzija)
Utakmica protiv Lučkog igra se u Gradskom vrtu u subotu, 01. listopada 2011., s početkom u 18:00 sati.
„Budi navijač, a ne razbijač“
Iz
Športskih objekata d.o.o. i
Policijske uprave Osječko – baranjske pokrenuli su akciju s ciljem prevencije nereda na sportskim natjecanjima. Apelira se na navijače da sportski navijaju za svoje ekipe, bez vrijeđanja po
nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj te bilo kojoj drugoj osnovi pojedinaca suparničkih ekipa, kao i protivničkih navijača. Uz nekoliko
definicija o tome što znači biti navijač, pokretači akcije su apelirali na sve navijače da pročitaju odredbe
Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11) čija je svrha osiguravanje sigurnosti gledatelja, natjecatelja i drugih sudionika športskog natjecanja.
Tekst i foto: Mladen Kovačević