Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Saponia u srpnju ostvarila povijesni rekord prodaje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70844
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.09.2011. 18:50 
Naslov:  Saponia u srpnju ostvarila povijesni rekord prodaje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Realizacijom u srpnju vrijednom 60 milijuna kuna te onom u kolovozu - vrijednom 57 milijuna kuna, osječka Saponia ostvarila je rekorde mjesečne prodaje svojih proizvoda od kada tvrtka postoji.

Ti su iznosi čak viši i od iznosa realizacije potkraj osamdesetih godina, kada je ta osječka kemijska tvrtka dosezala zenit prijeratnog poslovanja. Uz sve to, za prvih osam mjeseci ove godine ta je kompanija, koja osim na hrvatsko tržište svoje proizvode plasira na tržišta još 14 europskih, afričkih i prekooceanskih zemalja, ostvarila ukupnu realizaciju vrijednu 382 milijuna kuna, što je 7,1 posto više u odnosu prema prošloj godini. Rast prodaje na hrvatskom tržištu ostvaren je pritom s tri posto, a izvoz je zabilježio čak 11-postotni rast.

"Rezultati nisu došli slučajno" - veli Damir Skender, predsjednik Uprave Saponije, i ističe da su se u svim poslovnim sektorima kompanije dobro pripremili za ljetne mjesece, koji su zbog turističke sezone za Saponijinu prodaju uvijek jaki.

"Vodeći ljudi naše prodaje i marketinga uoči sezone sustavno su obišli teren, naše velike kupce te se dogovorili za prodajne aktivnosti i sada možemo biti jako zadovoljni postignutim učincima. I mi i trgovci zadovoljni smo jer smo prodali znatno više, ali i time što, unatoč našim povećanim isporukama, u skladištima trgovina nisu stvarane zalihe, nego je naša roba brzo nalazila put do kupaca", veli Skender i ističe da im to daje i dodatni optimizam za razdoblje do kraja godine, koje će popratiti i novim projektima.

"Aktivnosti na stvaranju novih i kvalitetnijih proizvoda, dobra zastupljenost na prodajnim mjestima i jaki marketinški media planovi obećavaju nam da ćemo i ovu poslovnu godinu završiti i iznad plana, premda je on četiri posto veći od realizacije u 2010. " ističe Skender.

Prema riječima članice Uprave Dajane Mrčele, Saponia, sukladno svjetskim trendovima, u svoje proizvode ugrađuje sve više sastojaka iz prirodnih izvora, bez dodatka sintetičkih konzervansa, boja i alergena u mirisima, posebno prilagođenih osobama osjetljive kože. U Saponijinom institutu stručni tim razvio je liniju proizvoda posebno prilagođenih upravo osjetljivoj koži. Nova “zelena” linija, pod nazivom Natural Sensitive, uključujući vodeće Saponijine brendove - Faks helizim, Ornel, Likvi i Arf, povezala je dvije osnovne karakteristike - djelotvornost i nježnost. Svi proizvodi iz nove linije dermatološki su ispitani u Institutu za dermatološko ispitivanje u Italiji.

"Od nove linije proizvoda očekujemo doprinos daljnjem učvršćivanju pozicije Saponije na tržištu jer su već prvi pokazatelji potvrdili da smo ispunili očekivanja potrošača. A ovih dana krećemo i u TV kampanju na hrvatskom tržištu i na izvoznim tržištima" najavljuje Dajana Mrčela.

Nova linija tekućih deterdženata
U Saponiji je pri završetku montaža nove linije za pakiranje tekućih deterdženta talijanskog i njemačkog isporučitelja, vrijedne 2,4 milijuna eura.

Osjetili smo da naš pogon tekućih deterdženata funkcionira otežano, a imali smo i problema sa zalihama u asortimanu, zbog čega smo se odlučili za novu investiciju. Prethodno smo realizirali i investicije u proizvodnji tekućih deterdženata pa sada novim strojem ujednačujemo proizvodni kapacitet s pakirnim, tako da ćemo neko vrijeme biti mirniji, premda bih želio da ono bude što kraće”, ističe Skender.

Saponia novu investiciju financira s 400.000 eura vlastitih sredstava, a dva milijuna eura kredit je Hypo banke.

-60 milijuna kuna rekordna je vrijednost robe koju je kompanija isporučila u srpnju 2011.
-3 posto porasla je prodaja na domaćem tržištu u osam mjeseci ove godine u odnosu prema istom razdoblju lani
-11 posto porastao je u osam mjeseci izvoz

Tekst: Nikola Vukadinović/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Coca Cola

Ukupno postova: 394
Upozorenja : 1
Post Postano: 10.09.2011. 19:24 
Naslov:  

A radnici u pogonu na minimalcu hm da lako je biti u dobiti preko tudjih ledja! A sad Hrvatska poslovica! Budi sretan da radis! Zivjela Hrvatska!!

slavonija
Ukupno postova: 315
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.09.2011. 20:22 
Naslov:  

Coca Cola je napisao/la :
A radnici u pogonu na minimalcu hm da lako je biti u dobiti preko tudjih ledja! A sad Hrvatska poslovica! Budi sretan da radis! Zivjela Hrvatska!!

dobro došli u hr verziju kapitalizma...izrabljizam!! Evil or Very Mad

žak
Ukupno postova: 80
Post Postano: 11.09.2011. 7:18 
Naslov:  

aaa, a nisam znao..ja mislio kako i ovi u pogonu imaju relativno ok plaće, tipa ono prosjek RH Sad

VESP
Ukupno postova: 285
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 11.09.2011. 7:59 
Naslov:  

I imaju solidne place,a vi serendate.

slavonija
Post Postano: 11.09.2011. 9:57 
Naslov:  

VESP je napisao/la :

tko ima solidne plaće??
...menagment ili radnica na traci ..ona što stavlja sapun u kutiju, koliko ona ima...to mene zanima??
...jer mene menagmenti ne sekiraju..oni sebi nabiju plaće do neba....a ništa ne rade...sve to znam..sastanke menagmenta u HR..svaki dan, zaključak nikakav, uvijek radnik nešto kriv...kave, cigare, putovanja...službeni automobil, tračanje radnika sa drugim menagmentima, koja se voli trpat, koja dobro pushi...koja je udovica..to su dnevne teme menagmenta u hrvata.. Rolling Eyes

Sokios

Ukupno postova: 26
Post Postano: 11.09.2011. 10:10 
Naslov:  

slavonija je napisao/la:
VESP je napisao/la :

tko ima solidne plaće??
...menagment ili radnica na traci ..ona što stavlja sapun u kutiju, koliko ona ima...to mene zanima??
...jer mene menagmenti ne sekiraju..oni sebi nabiju plaće do neba....a ništa ne rade...sve to znam..sastanke menagmenta u HR..svaki dan, zaključak nikakav, uvijek radnik nešto kriv...kave, cigare, putovanja...službeni automobil, tračanje radnika sa drugim menagmentima, koja se voli trpat, koja dobro pushi...koja je udovica..to su dnevne teme menagmenta u hrvata.. Rolling Eyes

Mislim da nisi u pravu, znam dvoje ljudi koji rade u Saponiji i obojica se uopće ne bune na uvijete rada i plaću nego baš suprotno. Plaće nisu astronomske ali za osijek su u redu. VSS dipl. elektrotehnike 3 godine staža oko 6500kn netto i VSŠ ekonomije oko 5500 2 godine staža. Slažem se to nisu neznam kakve plaće ali s obzirom na to da ja s VSS dipl.oec i 3 godine staža u jednoj od većih tvrtku u Osijeku imam 4100 kn a imam kojega koji imaju i manje, po 3600kn s VSS, onda mislim da plaće u Saponiji stvarno nisu loše.

Ingo

Ukupno postova: 3470
Post Postano: 11.09.2011. 10:30 
Naslov:  

I ja sam cuo da su uvjeti rada, postivanje zakona dobri u saponiji, a i da su place OK.

Kada je sapoiju preuzimao 'hercegovacki' mepas, bio sam pun predrasuda.

Sada vidim da sam debelo pogrijesio. To je jedina tvornica u osijeku koja je prezivjela uz veliku konkurenciju uvozne kemije.

Rade, dobro posluju, place su redovite, do sada niti jedna afera nije isplivala ... sto vise treba osim cestitati.

slavonija
Post Postano: 11.09.2011. 12:27 
Naslov:  

Sokios je napisao/la :
slavonija je napisao/la:
VESP je napisao/la :

tko ima solidne plaće??

Mislim da nisi u pravu, znam dvoje ljudi koji rade u Saponiji i obojica se uopće ne bune na uvijete rada i plaću nego baš suprotno. Plaće nisu astronomske ali za osijek su u redu. VSS dipl. elektrotehnike 3 godine staža oko 6500kn netto i VSŠ ekonomije oko 5500 2 godine staža. Slažem se to nisu neznam kakve plaće ali s obzirom na to da ja s VSS dipl.oec i 3 godine staža u jednoj od većih tvrtku u Osijeku imam 4100 kn a imam kojega koji imaju i manje, po 3600kn s VSS, onda mislim da plaće u Saponiji stvarno nisu loše.

ja ne konstatiram..ja pitam..koliko ima plaću običan radnik..jel to kao u trgovinama prodavačice...2500 kuna, od toga 500 kuna ili 1000 u bonovima koje moraš potrošit u trgovini u kojoj radiš??!!
za takve poslodavce bih uvijek imao upaljač i kanticu benzina!! Twisted Evil

nagy
Ukupno postova: 30
Post Postano: 11.09.2011. 15:18 
Naslov:  

između 3 do 4000 kn, sve ovisi o stažu, smjenama, prekovremenima i slično. I 2 ili 3 puta godišnje dobiju bon, odnosno proizvode Saponije, mimo plaće.

Coca Cola

Ukupno postova: 394
Post Postano: 11.09.2011. 15:41 
Naslov:  

slavonija je napisao/la :
VESP je napisao/la :

tko ima solidne plaće??

Tocno!

Osobno sam radio tamo pa znam kakvo je stanje.. njihov radnik u pogonu koii radi tamo 30god ima placu 3800kn a da placa raste mozes si misliti!! Smjesno je da se vode pod najboljom tvrtkom u Osijeku a recimo beneton radnik ima 3000-3500kn placu a vjerojatno su manje uspjesni jer eto placaju vise radnike Smile

Skoči u forum: