Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Sjenjak: radionica 5Ritmova

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 71825
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.09.2011. 8:40 
Naslov:  Sjenjak: radionica 5Ritmova
03.09.2011. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Korak po korak - Valovi, ples 5Ritmova

Vjerojatno i vi imate osobine na koje ste ponosni, one koje baš ne volite kod sebe i one za koje vjerujete da ih uopće nemate. Naši stavovi se zrcale i u našim tijelima i načinima kako ih pokrećemo. Na primjer, možete li zamisliti čovjeka s dugogodišnjom karijerom u vojsci, koji vjerojatno ima kvalitete organiziranosti, hrabrosti i izravnosti, kako se kreće (ili čak pleše?) lepršavo, opušteno i razigrano? Dugogodišnja uvjerenja nas vode do toga da živimo ograničeno, držeći u sjeni mnoge kvalitete kojih smo se odrekli, ponekad čak i ne vjerujući da su stvarno kvalitetne.

Na ovoj ćemo radionici kroz mapu 5Ritmova istraživati koje nam vrste pokreta i stavova dolaze prirodno, ugodno i nadahnjuju nas, a koje su nam nepoznate, zastrašujuće ili odbojne. Pitanja koja će nas inspirirati su:
Koliko mogu biti mekan/a u svom kretanju i dozvoliti si da me vodi tijelo, da ne znam kamo me vodi idući pokret?
Znam li kako biti u kontaktu s drugom osobom dok zajedno plešemo?
Mogu li si dozvoliti da se svaki dio mog tijela kreće istovremeno i da je zemlja ispod mojih stopala jedino što je nepomično i stabilno?
Kako se dublje prepustiti u ono što mi je prirodno i lako, a sa znatiželjom pristupiti onome što mi je strano?
Kako u vlastitom plesu zaboraviti na formu i prepustiti se sadržaju?

Budući da ne radimo po zadanim koracima i koreografijama, nije potrebno nikakvo predznanje, iskustvo ili kondicija – radionica je otvorena za sve odrasle osobe zainteresirane za sebe, svoje tijelo i duh.

Voditeljica: Enesa Mahić – kao tjelesno orjentirani psihoterapeut Core Energetics zadnjih 9 godina se intenzivno bavim proučavanjem povezanosti tijela i emocija i moja je najveća strast pomoći ljudima da prošire sliku onoga što vjeruju da jesu, da osjete slobodu da mogu biti kakvi god žele, da barem malo iznenade sebe i osjete koliko još neistraženog terena postoji u svakome od nas. 5Ritmova plešem oko 12 godina, a ove godine sam postala ovlaštena učiteljica te metode te se veselim dijeliti svoje iskustvo i znatiželju s vama.

Mjesto: Osijek, dječji vrtić Sjenčica na Sjenjaku (prostor ima klimu!)
Vrijeme: subota 3.9.2011., 10.00-13.30h
Cijena: 125 kn, studenti 20% popusta (100 kn), plesači iz drugih gradova 80 kn
Prijave i informacije: Gorana, 098 1726 198

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: