Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 70845 Spol:  Nebitno
|
 Mjesečne analize Nezavisnih hrvatskih sindikata o pokrivenosti sindikalne obiteljske potrošačke košarice prosječnom plaćom za četveročlanu obitelj, iz mjeseca u mjesec pokazuju kako je hrana u Slavoniji doista skupa. Uz već ranije poznati podatak kako je Vukovar drugi najskuplji hrvatski grad za život, on ima i uvjerljivo najskuplje izdatke za prehranu - jedini više od 3.000 kuna. Sada mu se pridružuje i Slavonski Brod. Ondje četveročlana obitelj u prosjeku za prehranu troši 2.738 kuna, što je više nego u Splitu (2.465), Rijeci 2.498), Zagrebu (2.502), Dubrovniku (2.596), ali i Osijeku (2.523)! Cijene prehrambenih artikala prikupljene su u više prodavaonica za svaki grad, te su odabrane najniže cijene pojedinih proizvoda. No, i u troškovima ukupne košarice Brod je, prema podacima za svibanj, prvi put pretekao i Osijek, uz hranu u Brodu su, u odnosu na Osijek, skuplji troškovi prijevoza, ali jeftiniji izdaci za stanovanje i odijevanje. S prosječnih 455 kuna podjednaki su izdaci za higijenske potrepštine.
Ukupno gledano na nacionalnoj razini, prosječna neto plaća u Hrvatskoj prema ovim podacima NSH pokriva 82,02 posto prosječne košarice za četveročlanu obitelj.
Tekst: D.Ku./Glas-Slavonije.hr |
|
|
|
|
 |
MegaSmrT
Ukupno postova: 680 Lokacija: Osijek Spol:  Muško

|
Sve više ličimo na Brazil. Jedni imaju sve, drugi nemaju ništa. |
|
_________________ Tata mudantino, sestra drakula. |
|
|
 |
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol:  Muško

|
upravo to, ako se ovako nastavi slavonija će bit Hrvatska sirotinja, koje će se ostatak zemlje sramit.. bit ćemo nešto kao tunis, dio za turiste će bit lijepo, sređeno, čisto i bistro more, a 400 km dalje teško rasulo... |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
 |
lingvist Ukupno postova: 353 Lokacija: Osijek - Bosutsko Spol:  Muško
|
Sve više ličimo na Brazil. Jedni imaju sve, drugi nemaju ništa.
|
Mislim da takva situacija polako postaje stvarnost u cijelom svijetu. Bogati polako uništavaju srednji sloj. A i ovo s prosječnom plaćom mi je smiješno - dobar dio obitelji mjesečno ima jedva i 3000 kn na raspolaganju, a tamo gdje rade dvije osobe, uspiju jedva skupiti taj iznos. Kad bi većina hrvatskih građana primala taj prosječni iznos mjesečne neto-plaće, živjeli bismo mi odlično. |
|
|
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
ja nerazumijem tko "nabije" taj iznos prosječne plaće!? gdje ti ljudi žive? |
|
|
|
|
 |
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol:  Nebitno

|
da manje kenjate po forumu a više radite ili pokušavate barem ?? Mi Slavonci smo malodušni i ravnodušni, blago rečeno... Jedan Japan 1945. sravne sa zemljom pa se oprave..jednu Njemačku pregaz 2x u roku 30 godina pogledaj ih sada... a mi ćemo srat do 2456. godine |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
 |
maddox_rumble
Ukupno postova: 848 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Sve više ličimo na Brazil. Jedni imaju sve, drugi nemaju ništa.
|
Mislim da takva situacija polako postaje stvarnost u cijelom svijetu. Bogati polako uništavaju srednji sloj. A i ovo s prosječnom plaćom mi je smiješno - dobar dio obitelji mjesečno ima jedva i 3000 kn na raspolaganju, a tamo gdje rade dvije osobe, uspiju jedva skupiti taj iznos. Kad bi većina hrvatskih građana primala taj prosječni iznos mjesečne neto-plaće, živjeli bismo mi odlično.
|
pa trebali bi se managari i slicni lopovi odreci place kakvu imaju
pa ima nekih koji primaju mjesecno po par stotina tisuca kuna place |
|
|
|
|
 |
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol:  Muško

|
jel u japanu ima Ivo Sanader, Vladimir Šeks, Luka Bebić ? |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
 |
Alnea Ukupno postova: 108 Lokacija: susjedstvo Spol:  Žensko
|
a vec je i sad tako, uvijek se u RH spominje -Zg, Istra i Dalmacija, rijetko tko ce i Slavoniju spomenut, kao da nismo dio RH.
oooo da, to i mene zanima, valjda uzmu primjer mudriniceve preeevelike place i nekog trgovca pa to podijele na 2 i eto im visok prosjek....zanimljivo kak mi nemamo taj visok prosje, jedino ga oni u Zg izracunaju ....valjda ga potrosimo...svasta |
|
_________________ U mojoj glavi sve izgleda bolje, tamo je sve sto pozelim moje! |
|
|
 |
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol:  Nebitno

|
ne u Japanu su ''samo'' roknule dvije atomske bombe, Amerikanci ih doslovno okupirali... reparacije itd. Al mi trebamo kukat i plakat i vikat jadni smo.. bijedan mentalitet... Odi na stranicu hzz-a pa pogledaj strukturu nezaposlenih u Gradu osijeku... cca 8500 nezaposlenih, od toga cca 700 sa završenim faxom to je cca 8 %... što nije katastrofa, katastrofa je što je barem 50% pravo i ekonomija.. ali ok..ostali su NKV ili neke trogodišnje srednje, osnovna škola itd.
Postoji masa primjera kako ljudi mogu napravit nešto od sebe, evo neka žena ima web stranicu s nekim krojevima..ona je krojačica po struci, prodala je 1500 krojeva valjda u mjesec dana.. bila je nezaposlena, net je njoj bio strani pojam..a kamo web trgovina.. Ali nama su uvijek krivi Vlado Šeks i ekipa... ALO MI SMO IH BIRALi ( sad je tvoj odg. ja ih nisam birao...) Da pokrali su... ali od toga je gori naš mentalitet.. Uvijek mi repka padne na pamet.. mi čim dobijemo gol najebali smo.. švabe grizu do zadnje sekunde makar je 4:0 za protivnika |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
 |
zuvvu
Ukupno postova: 212 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ja nerazumijem tko "nabije" taj iznos prosječne plaće!? gdje ti ljudi žive?
|
pa npr. 150 saborskih placa po 20000kn, direktor croatia airlines ima mislim oko 78000kn (  davno bilo u globusu, to je mislim rekordna placa u hrvatskoj), svaki nacelnik onih milijun sugavih opcina ima barem 6000kn...
sasvim dovoljno da popravih prosjek milijun ljudi koji rade za 3000kn. |
|
|
|
|
 |
PEGY
|
ja nerazumijem tko "nabije" taj iznos prosječne plaće!? gdje ti ljudi žive?
|
pa npr. 150 saborskih placa po 20000kn, direktor croatia airlines ima mislim oko 78000kn (  davno bilo u globusu, to je mislim rekordna placa u hrvatskoj), svaki nacelnik onih milijun sugavih opcina ima barem 6000kn...
sasvim dovoljno da popravih prosjek milijun ljudi koji rade za 3000kn.
|
dakle, to što si ti nabrojao sve su kojekakvi državni zaposlenici |
|
|
|
|
 |
PEGY
|
jel u japanu ima Ivo Sanader, Vladimir Šeks, Luka Bebić ?
|
da vjerujem da ima, ali |
|
|
|
|
 |
zuvvu
Ukupno postova: 212 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
dakle, to što si ti nabrojao sve su kojekakvi državni zaposlenici
|
pa i oni se racunaju, ne?
dodas jos stotinjak gradonacelnika u hrvatskoj sa minimum 10ak tisuca kuna, kojeg menagera i eto ti ko dize prosjek.  |
|
|
|
|
 |
exHOP3on
Ukupno postova: 4356 Spol:  Muško
|
ništa, ne gine nam solarna joga  |
|
 |
 |