Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Hrana u Slavoniji sve više poskupljuje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70845
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.06.2011. 9:06 
Naslov:  Hrana u Slavoniji sve više poskupljuje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mjesečne analize Nezavisnih hrvatskih sindikata o pokrivenosti sindikalne obiteljske potrošačke košarice prosječnom plaćom za četveročlanu obitelj, iz mjeseca u mjesec pokazuju kako je hrana u Slavoniji doista skupa. Uz već ranije poznati podatak kako je Vukovar drugi najskuplji hrvatski grad za život, on ima i uvjerljivo najskuplje izdatke za prehranu - jedini više od 3.000 kuna. Sada mu se pridružuje i Slavonski Brod. Ondje četveročlana obitelj u prosjeku za prehranu troši 2.738 kuna, što je više nego u Splitu (2.465), Rijeci 2.498), Zagrebu (2.502), Dubrovniku (2.596), ali i Osijeku (2.523)! Cijene prehrambenih artikala prikupljene su u više prodavaonica za svaki grad, te su odabrane najniže cijene pojedinih proizvoda. No, i u troškovima ukupne košarice Brod je, prema podacima za svibanj, prvi put pretekao i Osijek, uz hranu u Brodu su, u odnosu na Osijek, skuplji troškovi prijevoza, ali jeftiniji izdaci za stanovanje i odijevanje. S prosječnih 455 kuna podjednaki su izdaci za higijenske potrepštine.

Ukupno gledano na nacionalnoj razini, prosječna neto plaća u Hrvatskoj prema ovim podacima NSH pokriva 82,02 posto prosječne košarice za četveročlanu obitelj.

Tekst: D.Ku./Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MegaSmrT

Ukupno postova: 680
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 22.06.2011. 12:13 
Naslov:  

Sve više ličimo na Brazil. Jedni imaju sve, drugi nemaju ništa.

Ukupno postova: 1500
Post Postano: 22.06.2011. 12:41 
Naslov:  

MegaSmrT je napisao/la:

upravo to, ako se ovako nastavi slavonija će bit Hrvatska sirotinja, koje će se ostatak zemlje sramit.. bit ćemo nešto kao tunis, dio za turiste će bit lijepo, sređeno, čisto i bistro more, a 400 km dalje teško rasulo...

Ukupno postova: 353
Post Postano: 22.06.2011. 12:50 
Naslov:  

MegaSmrT je napisao/la :

Mislim da takva situacija polako postaje stvarnost u cijelom svijetu. Bogati polako uništavaju srednji sloj. A i ovo s prosječnom plaćom mi je smiješno - dobar dio obitelji mjesečno ima jedva i 3000 kn na raspolaganju, a tamo gdje rade dvije osobe, uspiju jedva skupiti taj iznos. Kad bi većina hrvatskih građana primala taj prosječni iznos mjesečne neto-plaće, živjeli bismo mi odlično.

PEGY

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 22.06.2011. 13:02 
Naslov:  

ja nerazumijem tko "nabije" taj iznos prosječne plaće!? gdje ti ljudi žive?

audiworld

Ukupno postova: 2078
Post Postano: 22.06.2011. 13:02 
Naslov:  

da manje kenjate po forumu a više radite ili pokušavate barem ?? Mi Slavonci smo malodušni i ravnodušni, blago rečeno... Jedan Japan 1945. sravne sa zemljom pa se oprave..jednu Njemačku pregaz 2x u roku 30 godina pogledaj ih sada... a mi ćemo srat do 2456. godine

Ukupno postova: 848
Post Postano: 22.06.2011. 13:04 
Naslov:  

lingvist je napisao/la :
MegaSmrT je napisao/la :

Mislim da takva situacija polako postaje stvarnost u cijelom svijetu. Bogati polako uništavaju srednji sloj. A i ovo s prosječnom plaćom mi je smiješno - dobar dio obitelji mjesečno ima jedva i 3000 kn na raspolaganju, a tamo gdje rade dvije osobe, uspiju jedva skupiti taj iznos. Kad bi većina hrvatskih građana primala taj prosječni iznos mjesečne neto-plaće, živjeli bismo mi odlično.

pa trebali bi se managari i slicni lopovi odreci place kakvu imaju

pa ima nekih koji primaju mjesecno po par stotina tisuca kuna place

Provokator

Ukupno postova: 1500
Post Postano: 22.06.2011. 13:37 
Naslov:  

audiworld je napisao/la:
da manje kenjate po forumu a više radite ili pokušavate barem ?? Mi Slavonci smo malodušni i ravnodušni, blago rečeno... Jedan Japan 1945. sravne sa zemljom pa se oprave..jednu Njemačku pregaz 2x u roku 30 godina pogledaj ih sada... a mi ćemo srat do 2456. godine

jel u japanu ima Ivo Sanader, Vladimir Šeks, Luka Bebić ?

Ukupno postova: 108
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 22.06.2011. 13:44 
Naslov:  

Provokator je napisao/la:
MegaSmrT je napisao/la:

upravo to, ako se ovako nastavi slavonija će bit Hrvatska sirotinja, koje će se ostatak zemlje sramit.. bit ćemo nešto kao tunis, dio za turiste će bit lijepo, sređeno, čisto i bistro more, a 400 km dalje teško rasulo...

a vec je i sad tako, uvijek se u RH spominje -Zg, Istra i Dalmacija, rijetko tko ce i Slavoniju spomenut, kao da nismo dio RH.

PEGY je napisao/la:

oooo da, to i mene zanima, valjda uzmu primjer mudriniceve preeevelike place i nekog trgovca pa to podijele na 2 i eto im visok prosjek....zanimljivo kak mi nemamo taj visok prosje, jedino ga oni u Zg izracunaju ....valjda ga potrosimo...svasta

Ukupno postova: 2078
Post Postano: 22.06.2011. 13:48 
Naslov:  

ne u Japanu su ''samo'' roknule dvije atomske bombe, Amerikanci ih doslovno okupirali... reparacije itd. Al mi trebamo kukat i plakat i vikat jadni smo.. bijedan mentalitet... Odi na stranicu hzz-a pa pogledaj strukturu nezaposlenih u Gradu osijeku... cca 8500 nezaposlenih, od toga cca 700 sa završenim faxom to je cca 8 %... što nije katastrofa, katastrofa je što je barem 50% pravo i ekonomija.. ali ok..ostali su NKV ili neke trogodišnje srednje, osnovna škola itd.
Postoji masa primjera kako ljudi mogu napravit nešto od sebe, evo neka žena ima web stranicu s nekim krojevima..ona je krojačica po struci, prodala je 1500 krojeva valjda u mjesec dana.. bila je nezaposlena, net je njoj bio strani pojam..a kamo web trgovina.. Ali nama su uvijek krivi Vlado Šeks i ekipa... ALO MI SMO IH BIRALi ( sad je tvoj odg. ja ih nisam birao...) Da pokrali su... ali od toga je gori naš mentalitet.. Uvijek mi repka padne na pamet.. mi čim dobijemo gol najebali smo.. švabe grizu do zadnje sekunde makar je 4:0 za protivnika

Ukupno postova: 212
Post Postano: 22.06.2011. 14:18 
Naslov:  

PEGY je napisao/la :

pa npr. 150 saborskih placa po 20000kn, direktor croatia airlines ima mislim oko 78000kn ( Shocked davno bilo u globusu, to je mislim rekordna placa u hrvatskoj), svaki nacelnik onih milijun sugavih opcina ima barem 6000kn...
sasvim dovoljno da popravih prosjek milijun ljudi koji rade za 3000kn.

PEGY

Post Postano: 22.06.2011. 15:08 
Naslov:  

zuvvu je napisao/la :
PEGY je napisao/la :

pa npr. 150 saborskih placa po 20000kn, direktor croatia airlines ima mislim oko 78000kn ( Shocked davno bilo u globusu, to je mislim rekordna placa u hrvatskoj), svaki nacelnik onih milijun sugavih opcina ima barem 6000kn...
sasvim dovoljno da popravih prosjek milijun ljudi koji rade za 3000kn.

dakle, to što si ti nabrojao sve su kojekakvi državni zaposlenici

PEGY

Post Postano: 22.06.2011. 15:10 
Naslov:  

Provokator je napisao/la :
audiworld je napisao/la:

jel u japanu ima Ivo Sanader, Vladimir Šeks, Luka Bebić ?

da vjerujem da ima, ali

zuvvu

Ukupno postova: 212
Post Postano: 22.06.2011. 15:35 
Naslov:  

PEGY je napisao/la :

dakle, to što si ti nabrojao sve su kojekakvi državni zaposlenici

pa i oni se racunaju, ne?
dodas jos stotinjak gradonacelnika u hrvatskoj sa minimum 10ak tisuca kuna, kojeg menagera i eto ti ko dize prosjek. Smile

exHOP3on

Ukupno postova: 4356
Post Postano: 22.06.2011. 15:51 
Naslov:  

ništa, ne gine nam solarna joga Wink

Skoči u forum: