Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Vrdoljak: U Zagrebu ću biti 'servis' Osijeku i Osječanima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70844
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.05.2011. 14:30 
Naslov:  Vrdoljak: U Zagrebu ću biti 'servis' Osijeku i Osječanima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije tri godine pridobio je simpatije građana kada je inzistirao da Grad Osijek s tvrtkom Elektromodul prekine nepovoljan ugovor o naplati i održavanju parkirališta, te je, nezadovoljan ponašanjem tadašnjeg gradonačelnika Ante Đapića (HSP), dao ostavku na mjesto dogradonačelnika i izišao iz gradske vlasti. Danas je Ivan Vrdoljak ponovno dogradonačelnik, ovaj put u koaliciji s HDSSB-om, te predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, no sve je češće na meti kritika građana. Jedni mu zamjeraju da su se on i ljevičarski HNS u gradskoj vlasti "utopili" u desničarskom HDSSB-u, drugi da je premalo u javnosti, treći da nema projekata, četvrti da je "jednom nogom u Zagrebu" jer nakon parlamentarnih izbora "puca" na mjesto u nekom ministarstvu... Što nekadašnji "čovjek s mudima" kaže na sve to?

- HNS se nije 'utopio' u drugoj stranci, dapače dobili smo mnogo veću 'vidljivost' nego ikada do sada. Rezultati mjesnih izbora i sve ankete to potvrđuju. HNS je u dvije godine ove vlasti narastao s nekadašnjih 6,8 posto na gotovo osam posto u gradu. Priče su jedno, ali konkretne brojke i statistike pokazuju drugo, uzvraća Vrdoljak, koji posebno hvali suradnju s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i dogradonačelnicom Danijelom Lovoković.

- Nemam se potrebu svuda pojavljivati u javnosti, normalno je da to više čini gradonačelnik. Uspjeli smo u teškom poslu koji smo si zacrtali - da stabiliziramo grad Osijek, da više ne bude 'grad slučaj' i da uvedemo red u niz stvari. Sada slijede veliki projekti, najavljuje. Priznaje kako on mnogima jest prva asocijacija na HNS u Osijeku, ali tvrdi kako paralelno stvaraju niz novih imena poput Stjepana Čuraja, Zorana Ranđelovića i Dražena Alerića.

- HNS je stranka koja je potpuno homogena i stabilna u Osijeku. Nema podjela, prelazaka i nezadovoljstava. Svoje česte odlaske u Zagreb objašnjava činjenicom da se nalazi u vrhu stranke i ističe: "Sigurno da mi nije svejedno, kao niti ikome, kako će završiti sljedeći parlamentarni izbori". No, gdje sebe vidi u slučaju izvjesne pobjede 'ljevice'? Mnogi tvrde kako mu je osigurano mjesto u nekom ministarstvu, primjerice, gospodarstva.

- Otvoreno ću reći: želim da osječki političari, iz bilo koje stranke, imaju što veći utjecaj u nacionalnoj politici! Ako mi pobijedimo na izborima i ukaže mi se prilika za odlazak u Zagreb, sigurno ću biti korisniji Osijeku tamo. Pritom bih ostao dogradonačelnik-volonter, što znači da više ne bih opterećivao gradski proračun, a zasigurno ću redovito dolaziti u Osijek. Ukratko, bio bih 'servis' Osijeku i Osječanima u Zagrebu, zaključio je.

Projekti

- Ne volim svojatati projekte, svi su oni naši, zajednički, sve ih potpisuje 'Snaga grada', odmah je uzvratio na pitanje: "Koji su to konkretno HNS-ovi projekti u Osijeku?" No, na naše inzistiranje, pristao je nabrojiti neke.

- Dražen Alerić je HNS-ov gradski pročelnik, a njegove domene su kultura, sport i obrazovanje. Dakle, mi smo 'gurali' obnovu osnovnih škola, stabilizaciju sustava dječjih vrtića, uvođenje studentskih kredita, mnoge kulturne programe... Osim toga, ja sam operativno zadužen za gospodarstvo i pregovore s investitorima, primjerice, za Gospodarsku zonu Tenja, Avenue Mall i buduću tvornicu etanola. Vodim i velike projekte kao što su gradnja Aquaparka na lijevoj obali Drave i Osijek Wireless. Posebno sam ponosan na realizaciju projekta 'Grad - prijatelj djece', zaključuje.

Odgovor Darku Bajti

Prošloga tjedna Darko Bajto, predsjednik HSLS-a Osječko-baranjske županije, izjavio je kako se šokirao kada je vidio da Vrdoljak želi biti ministar energetike, "jer se očito malo precijenio", te kako HNS uopće ne vidi kao liberalnu opciju, odnosno konkurenciju HSLS-u.

- Ministarstvo energetike ne postoji, niti će postojati ako pobijedi Savez za promjene. Dakle, priča o 'ministru energetike' nije istina. Što se tiče drugoga, Vesna Pusić je dopredsjednica europskih liberala u trećem mandatu. HNS, pa i u Osijeku, zadnjih deset godina brani liberalne ideje više nego, recimo, HSLS koji u Osijeku dobiva manje glasova nego što njegovi čelnici imaju hektara zemljišta u Baranji.

Tekst: Tomislav Levak/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ingo

Ukupno postova: 3470
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 25.05.2011. 14:42 
Naslov:  

mogao bih napisati nesto 'pametno' ... ali nema smisla.

ovaj covjek je zasluzio jedino da se na ulici u njega upre prstom i izruguje njegovim 'ballsima' Smile

prodana dusa, juda, izdajnik, beskicmenjak, karijerist ... itd itd.

eseker

Ukupno postova: 649
Post Postano: 25.05.2011. 15:34 
Naslov:  

Ingo je napisao/la:
mogao bih napisati nesto 'pametno' ... ali nema smisla.

ovaj covjek je zasluzio jedino da se na ulici u njega upre prstom i izruguje njegovim 'ballsima' Smile

prodana dusa, juda, izdajnik, beskicmenjak, karijerist ... itd itd.

a tko to ima muda u Osijeku, molit ću lijepo

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 25.05.2011. 15:40 
Naslov:  

Ako će nam opg - elektromodul političar biti predstavnik u Zagrebu, bolje da ni nemamo predstavnika...

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 25.05.2011. 15:48 
Naslov:  

Vrdoljak je moje najvece politicko razocarenje i jedan od rijetkih politicara kod kojeg sam pozalio sto sam mu dao glas. Slatkorjecivi opsjenar.

Beskicmenjak koji je koalirao sa strankom ratnog zlocinca i uspio zaboraviti i pregaziti sva (bitna) predizborna obecanja. Svojim potezima je utjelovio sve ono protiv cega je HNS nominalno.

Pretopstavljam da ce zbog njega HNS u Osijeku zesce podbaciti. Da drugdje u RH znaju za njegove poteze, vjerujem da bi HNS potonuo i na nacionalnoj razini.

A lijepo su mi govorili...

Ukupno postova: 1705
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.05.2011. 15:53 
Naslov:  

http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=30517

ne bi se trebao hvaliti s tim studentskim kreditom..jer od tog kredita nema ni S...a eo još malo pa gotova školska godina...

Ukupno postova: 347
Post Postano: 25.05.2011. 16:05 
Naslov:  

Od svih političara i oni koji to pokušavaju biti meni je ovaj lik sasvim ok.

bob11

Ukupno postova: 346
Post Postano: 25.05.2011. 18:13 
Naslov:  

porezni obveznik je napisao/la:

p čoemu??
nije ama baš ništa napravio za ovaj grad!!
srao je protiv elektromodula,kad je došao na vlast,ništ!a i pauk službu je riješio svome dragom prijatelju loziću!!!mislim da je pokvarenjak i lopov,sam još u malim granicama,jer nemože još toliko puno lapati,sam koliko mu bubi da....

Ukupno postova: 118
Post Postano: 25.05.2011. 19:23 
Naslov:  

Još jedan gradski seronja koji se uhljebio preko politike. Bilo bi ljepo prebrojiti bratiće ,sestrićne i ostale članove obitelji Bubala, Matkovića, Vrdoljaka i ostalih u Gradskoj upravi i nekim Gradskim firmama....fuj !

porezni obveznik

Ukupno postova: 347
Post Postano: 25.05.2011. 19:31 
Naslov:  

Gangula brate je napisao/la:

Još jedan gradski seronja koji se uhljebio preko politike. Bilo bi ljepo prebrojiti bratiće ,sestrićne i ostale članove obitelji Bubala, Matkovića, Vrdoljaka i ostalih u Gradskoj upravi i nekim Gradskim firmama....fuj !

Bojim se da nisi u pravu, i vidim nisi vidio moje dosadašnje komentare o ovoj vlasti na ovom portalu. Ali da mi ovaj Vrdoljak ima simapitičnji pristup od Bubija i ostalih ima i stoga mi je to ok..eto toliko..

muvifrik

Ukupno postova: 878
Post Postano: 25.05.2011. 20:53 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
Vrdoljak je moje najvece politicko razocarenje i jedan od rijetkih politicara kod kojeg sam pozalio sto sam mu dao glas. Slatkorjecivi opsjenar.

Beskicmenjak koji je koalirao sa strankom ratnog zlocinca i uspio zaboraviti i pregaziti sva (bitna) predizborna obecanja. Svojim potezima je utjelovio sve ono protiv cega je HNS nominalno.

Pretopstavljam da ce zbog njega HNS u Osijeku zesce podbaciti. Da drugdje u RH znaju za njegove poteze, vjerujem da bi HNS potonuo i na nacionalnoj razini.

A lijepo su mi govorili...

Potpis.

Angelium

Ukupno postova: 874
Post Postano: 25.05.2011. 20:58 
Naslov:  

Simpatičniji ? Po čemu ? Po tome što je otvorio OPG u čijem je poslovnom planu napisao da će se baviti poslovima pauk službe i upravljanjem gradskim zemljištima, pa zaposlio svoje stranačke u rodbinske ortake i na kraju OPG pripojio BIOS-u, ali nikoga nije otpustio ? Taj OPG nije imao ni jednu jedinu LIPU prihoda od vlastite djelatnosti (od one za koju je bio taj OPG registriran). Pa si ti izračunaj koliko je simpatičniji kad troši naše novce na takve stvari....

HokusPokus

Ukupno postova: 148
Upozorenja : 1
Post Postano: 25.05.2011. 21:54 
Naslov:  

Mislim, ajte mi Vi s velikim mudima reci te tko je po Vama dobrar političar? Čisto me informirajte da to konačno saznam!

PEGY

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 25.05.2011. 21:54 
Naslov:  

prvo ovdje pročitam tu temu, onda na jutarnjem pročitam nešto malo drugačije, e pa sad sam zbunjena

http://www.jutarnji.hr/istrazivanje--56--gradana-zeli-uci-u-europsku-uniju--hns-po-popularnosti-pao-iza-hsp-a/948822/

Gangula brate

Ukupno postova: 118
Post Postano: 25.05.2011. 22:03 
Naslov:  

Gangula brate je napisao/la:

Bojim se da nisi u pravu, i vidim nisi vidio moje dosadašnje komentare o ovoj vlasti na ovom portalu. Ali da mi ovaj Vrdoljak ima simapitičnji pristup od Bubija i ostalih ima i stoga mi je to ok..eto toliko..

Ma nije moj komentar bio usmjeren protiv tebe i tvog mišljenja, nego sam samo stavio svoje mišljenje na tvoj komentar, u žurbi sam citirao tebe jel si mi bio najbliži. Ništa osobno. A moj komentar sam napisao budući da osobno poznajem jako puno rodbinski i kumski povezanih osoba u Gradskim službama koji nose jako poznata prezimena.......tako je u svim gradovima, ali meni to još uvijek izaziva ne opisivo gađenje......

Skoči u forum: