Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na Agrokorov oglas stiglo 15.613 molbi, atraktivni poslodavci i Žito, Hotel Osijek, banke...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70841
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.04.2011. 14:30 
Naslov:  Na Agrokorov oglas stiglo 15.613 molbi, atraktivni poslodavci i Žito, Hotel Osijek, banke...
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poznato je da su DM, T-HT i Akrogor u samom vrhu najpoželjnijih poslodavaca posljednje dvije-tri godine. U istraživanju portala MojPosao ispitanicima, kojima je DM-drogerie markt poslodavac prvog izbora, presudan je faktor socijalna odgovornost poslodavca i visina plaće. T-HT Grupa poželjna je zbog ukupnog imidža u poslovnom svijetu, a Agrokor je atraktivan ponajprije zbog prilike za napredak u struci. U veljači je na Zavodu za zapošljavanje bilo 336.411 evidentiranih nezaposlenih osoba, a Zavodu su tog istog mjeseca prijavljena samo 11.763 slobodna radna mjesta. Konkurencija za jedno otvoreno radno mjesto izuzetno je velika.

Zato i nije čudno što se, primjerice, na posljednji Agrokorov oglas, objavljen u sklopu akcije “Radom iz krize”, u kojemu su tražili kandidate za tisuću radnih mjesta, prijavilo više od 15 tisuća kandidata. Odnosno, pristiglo je 15.613 molbi. Za područje Slavonije to je naročito zanimljivo jer su u sklopu Agrokorova koncerna Belje, Vupik, PIK Vinkovci, u kojima je investirano u niz novih farmi, što je vratilo poljuljano povjerenje u potrebe za novopridošlim diplomantima poljoprivrednog, veterinarskog i srodnih smjerova. No koliko je kandidata upravo s ovih prostora proslijedilo molbe, u ovom trenutku u Agrokoru nisu mogli, a ni željeli komentirati. Kao uostalom ni to na koji će način u tom oceanu molbi detektirati njima najzanimljivije.

- Na kraju akcije i nakon obrade svih podataka bit će više informacija o samoj strukturi primljenih kandidata, a do tada smo zbog profesionalnih razloga odlučili ne davati komentare u tom smislu - odgovara Kristina Marić iz ureda predsjednika Uprave Agrokora.

Osječko Žito, u nacionalnim razmjerima, upravo nakon Agrokora najveći je poljoprivredni proizvođač u Hrvatskoj. Konstantan uspon i rast poslovanja te tvrtke zahtijeva i nova kadrovska rješenja. No, kako ih pridobiti da iz, primjerice, Zagreba, Varaždina ili Rijeke dođu raditi u Osijek, odnosno Slavoniju? Vlasnik Žita, Marko Pipunić, očito svjestan kako kandidatima ne mora uvijek biti presudna debljina platne vrećice, zimus je ponudio zanimljivo rješenje. Otvorio je Rejuvenation centar, svojevrsnu meditativnu mini kliniku za opuštanje duha i tijela, koja je na raspolaganju djelatnicima Žita, ali ipak prije svega njegovu menadžmentu.

- Ovo je svojevrsno ulaganje u korporativnu kulturu, kojom želimo postati poželjna tvrtka za rad - rekao je Pipunić prigodom promocije Centra. A centar hotelijersko-ugostiteljsko-turističke ponude cijelog istoka Hrvatske svakako je Hotel Osijek, pa je i on zanimljiva meka željnima posla.

- Gotovo nam svakodnevno pristižu otvorene molbe za posao u svim segmentima radnih zadataka i javljaju nam se kandidati s različitim rasponom radnog iskustva, od početnika do onih koji nas vide kao vrh svoje karijere - reći će Sandra Đurđević, direktorica hotela. A da je i u tom poslu moguć napredak, zorno prikazuje primjer djelatnika hotela koji je od nosača prtljage, ulažući u svoje obrazovanje, dospio do odgovornijeg mjesta na recepciji.

Studenti bi mahom u banke

Iz razgovora sa studentima osječkog Ekonomskog fakulteta razaznajemo kako su im najpoželjniji poslodavac svakako poslovne banke, odnosno druge institucije vezane uz financije. No upravo ih na Fakultetu još tijekom studija različitim programima žele potaknuti na razvijanje poduzetničkog duha i samozapošljavanje.

Tekst: Dario Kuštro/Glas-Slavonije.hr
Foto:

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
slk
Ukupno postova: 62
Post Postano: 11.04.2011. 15:58 
Naslov:  

A da je i u tom poslu moguć napredak, zorno prikazuje primjer djelatnika hotela koji je od nosača prtljage, ulažući u svoje obrazovanje, dospio do odgovornijeg mjesta na recepciji.

znači ipak se isplati učiti, evo primjer nevjernicima koji tvrde da se obrazovanje u Lijepoj našoj ne isplati

DonQuijote

Ukupno postova: 4291
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.04.2011. 16:00 
Naslov:  

slk je napisao/la:
A da je i u tom poslu moguć napredak, zorno prikazuje primjer djelatnika hotela koji je od nosača prtljage, ulažući u svoje obrazovanje, dospio do odgovornijeg mjesta na recepciji.

znači ipak se isplati učiti, evo primjer nevjernicima koji tvrde da se obrazovanje u Lijepoj našoj ne isplati

kako je krenula rečenica, mislio sam da je dogurao barem do zamjenika direktora!

Monstrum

Ukupno postova: 6541
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.04.2011. 16:14 
Naslov:  Re: Na Agrokorov oglas stiglo 15.613 molbi, atraktivni poslodavci i Žito, Hotel Osijek, banke...

Redakcija 031 je napisao/la :
Poznato je da su DM, T-HT i Akrogor u samom vrhu najpoželjnijih poslodavaca ....

bwaaaahahahah pa valjd zato što ništ drugo ne radi i nema apsolutno nikakvih natječaja za apsolutno ništa Very Happy

Yoanna35
Ukupno postova: 350
Post Postano: 11.04.2011. 16:19 
Naslov:  Re: Na Agrokorov oglas stiglo 15.613 molbi, atraktivni poslodavci i Žito, Hotel Osijek, banke...

Moram ne mogu si pomoć Don Q Smile))
Nego ovako zvoni meni mob u utorak 15:40 javlja se lujka iz human resorce Zg , pa kaže da ja sutra trebam doći u zg na test za neienovanu tvrtku koja zapošljava na tri mjeseca...kažem ja njoj ženo nemam novaca..idem u četvrtak isto van Osijeka na razgvor, bilaprošli tjedan u Vojvodini zbog istog nemam love... Kaže meni lutka pa znate ali u Slavoniji i Baranji nema testiranja????? pisalo radna mjesta jel tu i tako navuci privuci i ostalo i bljesne njoj osoba koja će me primiti nedaleko Osijeka. Ok , no nakon spuštene slušalice meni se upali lampa da su me za tog poslodavca već više puta testirali pa ja nazovem opet Zg i pitam ljubazno...ja bila na testiranju ..zašto moram opet, gdje vam je to????? NEMA, izgubilo se, popala maca , Bog dragi zna šta rade s našim CV-ijima i rezultatima testova. I sad ja opet zovi jel tu ovu koja je bliže Osijeku, pogađam s za petak jer je 1. pa ću imati novaca za put i JA pitam osobu što od dokumenata da ponesem, kaže gospođa ljubazno radnu knjižicu jako nam je važno da imate točno godinu dana staža. MA JEL i nakoostriješim se 40-ti put u dvije godine, kako kad ja imam više staža ..par mjeseci preko godinu dana, kako ..zašto to smeta??? Kaže gospođa ljubazno da je to problem jer ne trebaju oni inžinjera kao npr.traktorista koji su sezonci recimo 20-ak, ma sve jasno , ali mene je netko iz Zg zvao valjda zato što nekoga trbaju....i onda smo se počele sporiti oko toga da sam ja eto imala 300kn otišla bi u Zg na čuveno testiranje da si koka i ljudskih resursa piše satnicu za kurčevo zdravlje, vjerojatno bi naknadno ustanovili da ne valjam jer imam VIŠKA staža...kakva je ovo zdrkana zemlja u kojoj je STAŽ VIŠAK??????

Yoanna35
Ukupno postova: 350
Post Postano: 11.04.2011. 16:22 

bit priče u CV-iju poslanom u Zg točno piše u dan koliko staža imam.. Drkanje ljudi na suho..

Skoči u forum: