Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 70844 Spol:  Nebitno
|
 Radnici Unikomovog "Zelenila" uređuju cvjetne gredice, orezuju ružičnjake i sade mladice drveća, a istovremeno Unikom sanira opremu na čak stotinjak dječjih igrališta.
Također, u tijeku je orezivanje postojećih drvoreda po programu održavanja, a to su drvoredi kuglastog bagrema (približno 300 komada) u Reisnerovoj, Vinkovačkoj, Strossmayerovoj, Muckeovoj, Mihanovićevoj, Sunčanoj, Opatijskoj i na Trgu Ivana Pavla II., a orezuje se i lipored u Psunjskoj ulici. Unikom brine o ukupno 98 dječjih igrališta. Radnici popravljaju napukle sjedalice, lance, prave nove tamo gdje nedostaju grede na klackalicama.
- U tijeku je okopavanje cvijeća i nadopunjavanje sadnim materijalom onoga što je zimus propalo, smrzlo se ili je ukradeno, a obavlja se i prihrana. Ružičnjaci se odgrću i ruže orezuju. Obavlja se sadnja mladih sadnica drveća i bit će posađeno približno 200 komada po nalogu Grada Osijeka na postojećim drvoredima u parkovima, zatim u Divatovoj, Reisnerovoj, u Tvrđi, na Uskim njivama, u Gundulićevoj, Kačićevoj, Hadrijanovoj, na Europskoj aveniji, u Školskoj, Adamovićevoj, Henglovoj, Vukovarskoj i drugdje gdje drvored treba pomladiti. Sadi se lipa, javor, jasen, kesten, sofora, bagrem kuglasti i javor kuglasti, ukrasna jabuka i platana. Za ovu je godinu predviđeno posaditi 500 stabalaca, 200 se sada sadi, a radovi moraju završiti do kraja ovoga tjedna - kaže Tatjana Elez, Unikomova glasnogovornica.
- Naši su djelatnici obišli sva igrališta, utvrdili sve pokidano što treba ukloniti te se pripremaju novi materijali za montažu. Najviše intervencija bude na igralištu na Uskim njivama, kaže Elez.
Tekst: N. Špoljarić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Cacan/foto-arhiv 031 |
|
|
|
|
 |
Baky Ukupno postova: 20 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Bilo bi poželjno da postave i nove koševe za smeće na promenadu, stvarno nezgodno. Osim toga postoje i druge vrste listopadnog drveća osim kuglastog bagrema;
Ne vidim što je to drvo toliko zanimljivo, osim toga što ga svakih par godina srežu sve grane i osim toga ne raste u visinu.
Na što je Osijek spao, koliko je parkova i prekrasnih fasada u europskoj aveniji zapušteno.  |
|
|
|
|
 |
Kugla
Ukupno postova: 467 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Da, to i mene zanima, zašto je do sada zasađivan samo taj bagrem i javor? Kužim da hrast, lipa itd. puno sporije rastu, ali ipak je ovo dugoročna investicija. |
|
|
|
|
 |
negue Ukupno postova: 68 Spol:  Nebitno
|
O tomu kako izgledaju igrališta na Sjenjaku nećemo ni govoriti. U svakoj normalnoj državi inspektori bi zatvorili sva igrališta i zabranili dječiju igru dok se ista ne saniraju na pristojan način. Poslikam sutra pa stavim na stranicu. A o psećoj kakici po istima nevrijedi ni trošiti truda. Lakše je proći minsko polje i ostati živ nego livade po sjenjaku i ostati čist. |
|
_________________ Veni, vidi, VIČI.!!! |
|
|
 |
Baky Ukupno postova: 20 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Meni taj kuglasti javor, kao što je u tvrđi i u jegerovoj ulici donekle izgleda uredu, ide u visinu i krošnja se širi. Ali kuglasti bagrem mi stvarno odvratno izgleda.
A što je sa kantama za pseće fekalije, znam samo za jednu i to kod pješačkog mosta? |
|
|
|
|
 |
MegaSmrT
Ukupno postova: 680 Lokacija: Osijek Spol:  Muško

|
Ma sam nek sade nešto što neće morati čistiti svakih par sati. Lipa je katastrofa što se toga tiče, ni ovako ne čiste, a trebali bi.
Zelenilo FTW |
|
_________________ Tata mudantino, sestra drakula. |
|
|
 |
ivančica3 Ukupno postova: 22 Spol:  Nebitno
|
Kao i obično, samo negativni komentari. Ako se radi nešto, ne valja, ako se ne radi, ne valja. JA BAŠ MISLIM DA JE ZAKON ŠTO ĆE BITI ZASAĐENO 500 NOVIH STABALA! Eto. |
|
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
mane fasciniraju ovi naslovi ... unikom BESPLATNO odvozi, grad DOBIVA mladice stabala ....
odakle svim tim gradskim sluzbama novci kaplju da nam mogu tako svasta poklanjati ??
Mozda neka donacija iz Guatemale ? |
|
|
|
|
 |
|
evo i jedna slikica kako izgleda dječije igralište poslije male kišice |
Opis: |
|
Veličina: |
363.03 KB |
Pogledano: |
31 put(a) |

|
Opis: |
|
Veličina: |
363.03 KB |
Pogledano: |
47 put(a) |

|
|
|
|
|
 |
|
Kad dječica idu na igralište onda najprije odu do Unikoma, zaduže čizme, igraju se i kad im je dosta vrate. A normalno čizme su pune pseće kakice koju onda Unikomovci koriste za đubrenje sadnica koje sade ko zna gdje.
Za ovo je definitivno vrijeme da neko nešto poduzme i riješi ove probleme, a ne stalno se vaditi na propise , uredbe, huligane. gdje su ti komunalni redari. Hodaju dečki okolo i slikaju terase. Isto tako mogu ponekad poslikati i psiće ili Džukele koji kakaju ili kao neki vlasnici svoje pse veličine osrednjeg teleta vode bez brnjice. Neću ni pomisliti što bi se moglo desiti da to "tele" podivlja, otme se sa lanca, sjuri na neko igralište i napravi masakr.
Za sve ovo nadlešne su gradske službe koje plaćaju građani grada Osijeka, pa dajte učinite nešto za svoje podanike. |
|
_________________ Veni, vidi, VIČI.!!! |
|
|
 |
 |
|