Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Komunalci u dilemi - tko će mjeriti visinu snijega?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70844
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.12.2010. 9:24 
Naslov:  Komunalci u dilemi - tko će mjeriti visinu snijega?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I ove godine komunalni redari morali su brojne sugrađane "počastiti" upozorenjima kojima ih podsjećaju na obvezu čišćenja snijega pred svojim kućama, ulazima ili poslovnim prostorima. Kako saznajemo od voditelja službe komunalnog redarstva Ivice Šiškića, kazne se nisu morale ispisivati jer je upozorenje bilo dovoljno da se i oni zaboravni uhvate metle i lopate. Prema još uvijek aktualnom komunalnom redu, kazna za fizičku osobu koja ne očisti snijeg je 200 kuna, a za pravnu osobu iznosi 1.000 kuna. No, na snagu stupa novi komunalni red kojim će se kazne osjetno povećati. Tako će od Nove godine kazna za pravnu osobu iznositi 2.500 kuna, 500 kuna platit će odgovorna osoba u pravnoj osobi, 600 kuna obrtnik, a 400 kuna fizička osoba.

No, u razgovoru za Glas Slavonije Ivica Šiškić upozorio je da bi moglo biti problema s naplatom kazni za ovaj komunalni prekršaj.

- U komunalnom redu stoji da se snijeg mora čistiti kada ga ima više od pet centimetara. Kako ćemo na sudu dokazivati koliko je centimetara bilo kada se ispisivala kazna, teško mi je i zamisliti - rekao je Šiškić.

Budući da je novi komunalni red dugo u pripremi, gotovo je nevjerojatno da voditelj službe komunalnog redarstva do sada nije upozorio na ovaj potencijalni problem ranije, a ne samo neliko dana nakon što je Gradsko vijeće izglasalo novi komunalni red. Komentar smo zatražili od gradonačelnika Krešimira Bubala, koji je objasnio kako nije cilj kažnjavati građane te da se za centimetar "gore ili dolje" neće praviti problem.

Sigurnost i odgovornost

- Želimo sigurne nogostupe i odgovorne građane, a kažnjavanje nam nije cilj. Dođe li do kažnjavanja, nije teško izmjeriti dubinu snijega i s fotografijom imati dokaz, pa ne očekujem nikakve probleme. Ali ponavljam, nije nam cilj nikoga kažnjavati pa pozivam građane da posjete službene stranice Grada www.osijek.hr [Novi komunalni red] te se upoznaju s novim komunalnim redom, rekao je Bubalo.

Tekst: I.Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
PreacheR

Ukupno postova: 1076
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.12.2010. 9:44 
Naslov:  

Zašto uopće određivati neke minimalne visine snijega da bi se on morao obvezno čistiti. Trebali su jednostavno narediti da pločnici uvijek moraju biti očišćeni neovisno o visini sniježnog pokrivača. Svatko iole normalan zna da se snijeg od 5 cm može puno lakše utabati (i tako postati sklizak i opasan) od snijega koji visok npr. 25 cm.
A i Bubalo je jači biser, on bi dokazivao visinu snijega fotografijom.

Ukupno postova: 2492
Post Postano: 22.12.2010. 10:39 
Naslov:  Re: Komunalci u dilemi - tko će mjeriti visinu snijega?

Komunalci u dilemi - tko će mjeriti visinu snijega?

oni koji mjere visinu kukuruza? osijek031.com smile

Angelium

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 22.12.2010. 10:42 
Naslov:  

Dakle vladajuća većina donosi komunalni red očigledno bez prethodne provjere sa stručnim službama, a stručne službe koje postavi vladajuća većina zna za problem ali šuti o tome i ne govori ništa vladajućima.

Pa ovo je debilizam kojeg ima samo u Osijeku...

oftopik

Ukupno postova: 431
Post Postano: 22.12.2010. 10:42 
Naslov:  

eo ja ću mjerit, ak su oni nesposobni. nek me samo stave na platnu listu!

Ingo

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 22.12.2010. 11:49 
Naslov:  

a sto je s ledom od 1 cm ?

audiworld

Ukupno postova: 2078
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 22.12.2010. 11:57 
Naslov:  

a da ja mjerim snijeg na cestama koje oni moraju čistit?

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 22.12.2010. 12:15 
Naslov:  Re: Komunalci u dilemi - tko će mjeriti visinu snijega?

Lijepo se vidi gdje snijeg nije očišćen, pogotovo ako komunalni djelatnik svakodnevno prolazi kvartom. Tko nije očistio snijeg između dva prolaska komunalca kazna i bog te veselio. Pet centimetara snijega može pasti za 2 sata, te visina snijega nikako ne može biti kriterij za to dali je netko čistio ili nije.

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
DonQuijote

Ukupno postova: 4291
Post Postano: 22.12.2010. 12:34 
Naslov:  

simo031 je napisao/la:
 Lijepo se vidi gdje snijeg nije očišćen, pogotovo ako komunalni djelatnik svakodnevno prolazi kvartom. Tko nije očistio snijeg između dva prolaska komunalca kazna i bog te veselio. Pet centimetara snijega može pasti za 2 sata, te visina snijega nikako ne može biti kriterij za to dali je netko čistio ili nije.

slažem se, visina snijega je jako loš kriterij. vremenski kriterij bi bio puno prikladniji. svakih sat-dva neka prolazi komunalac i tko nije očistio od zadnjeg prolaza neka prvo dobije opomenu, a sljedeći puta kaznu. samo, to bi značilo da redari moraju stvarno raditi...

rockeros

Ukupno postova: 661
Post Postano: 22.12.2010. 12:38 
Naslov:  

neka ne seru da nije bilo potrebe ispisivati kazne..u retfali sam vidio bar 5 mjesta na kojima nije ociscen po cijeli dan...

Ukupno postova: 347
Post Postano: 22.12.2010. 14:06 
Naslov:  

Vidim kuda ovo vodi, sada pod hitno treba komunalcima nabaviti fotoaparate, naravno brzinski natječaj za kupnju istih, djelatnike treba obučiti za rad sa digitalnim fotoaparatom i evo dobrog projekta gradske uprave.

simo031

Post Postano: 22.12.2010. 14:30 
Naslov:  

porezni obveznik je napisao/la:
Vidim kuda ovo vodi, sada pod hitno treba komunalcima nabaviti fotoaparate, naravno brzinski natječaj za kupnju istih, djelatnike treba obučiti za rad sa digitalnim fotoaparatom i evo dobrog projekta gradske uprave.

Uzgred budi rečeno - komunalci imaju fotiće.

simo031

Post Postano: 22.12.2010. 14:36 
Naslov:  

DonQuijote je napisao/la:
simo031 je napisao/la:

slažem se, visina snijega je jako loš kriterij. vremenski kriterij bi bio puno prikladniji. svakih sat-dva neka prolazi komunalac i tko nije očistio od zadnjeg prolaza neka prvo dobije opomenu, a sljedeći puta kaznu. samo, to bi značilo da redari moraju stvarno raditi...

Pa kako stvarno primaju plaću, mislim da se podrazumijeva da stvarno rade.

Vic.Mackey
Ukupno postova: 640
Post Postano: 22.12.2010. 15:56 
Naslov:  

zasto uopce cistiti snijeg, navucite carape na cizme i cipele kao bakice ako ne znate hodati

Skoči u forum: