Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Unikom: Osamsto tona soli spremno je za zimu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 69879
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.12.2010. 9:38 
Naslov:  Unikom: Osamsto tona soli spremno je za zimu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki nogostupi ispred zgrada mjestimice su već posipavani solju, a Unikom je za prohodnost pješačkih površina i cesta u programu zimskog održavanja nabavio 800 tona soli. Cestingova zimska služba osigurala je 8.000 tona soli za ceste u Osječko-baranjskoj županiji.

- Ove godine, kao ni prošle, nećemo postavljati žute PVC posude za sol (žute “lopte”) jer je tehnologija rada takva da za njih nema potrebe. Kako bi u slučaju snijega i poledice nogostupi bili prohodni, Unikom postupa po operativnom programu, koji je usvojen i pod nadzorom Grada Osijeka. Prošle godine utrošeno je 1.060 tona soli jer je bila ekstremna zima. Ove godine planiramo utrošiti oko 800 tona soli, a bude li potrebe, nabavit ćemo još. Što se savjeta građanima u zimskim uvjetima tiče, treba napomenuti da pješaci po poledici, ako nemaju potrebe, što manje izlaze van. I obavezno neka koriste nogostup, odnosno biciklističko-pješačke staze... Naša zimska služba ima plan rada, uspostavljena su mjesta pripravnosti, osigurano dovoljno sredstva za rad koji je organiziran prema stupnjevima pripravnosti. S obzirom na to da nisu sve ceste jednake važnosti, donesen je redoslijed čišćenja cesta po prioritetima. Prioriteti su određeni kategorijom ceste, frekvencijom vozila koja se njima kreću i mjestima koja povezuju, pojašnjava Unikomova glasnogovornica Tatjana Elez.

- Prema pravilniku o održavanju javnih cesta, rok u kojem ceste moraju biti prohodne za režim prometa u zimskim uvjetima je od 5 do 24 sata od prestanka padalina, ovisno o stupnju prioriteta prometnice. Stoga, vozače podsjećamo da ujutro ne očekuju sve ceste posve suhe, kažu u Unikomu.

Propustite ralice!

- Vozače, ali i ostale sudionike u prometu, molimo da propuste ralice Unikomove zimske službe, koje održavaju ceste u zimskim uvjetima. Ni u kom slučaju ne treba pretjecati ralice, a ako voze iza ralice, vozači trebaju držati veći razmak između ralice i svog vozila kako sipina kojom se cesta posipa ne bi završila na njihovu vozilu. Kako zimi ralice guraju snijeg s cesta, podsjećamo vozače neka ne parkiraju vozilo na kolniku kako ne bi bilo oštećeno, upozorava Elez.

Tekst: N.Špoljarić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
inspektormaska
Ukupno postova: 343
Post Postano: 14.12.2010. 9:42 
Naslov:  

sad kad padne snijeg bar neće se vidjeti hrpe smeća svuda, mirni su do proljeća

simo031

Ukupno postova: 6329
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.12.2010. 10:53 
Naslov:  Re: Unikom: Osamsto tona soli spremno je za zimu

A zašto onda tu sol nisu noćas i pobacali po ulicama, nego nam ceste jutros (oko 8 h) izgledaju kao klizališta?

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Ro3y
Ukupno postova: 132
Post Postano: 14.12.2010. 12:04 
Naslov:  

zato što ih je snijeg iznenadio, tko je još vidio da snijeg pada kad je hladno?

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 14.12.2010. 12:35 
Naslov:  

Prošle godine više soli nego ove imaju a prošle godine nisu ništa čistili ?

Čemu uopće otvaraju klizališe? Građani ne budite blesavi, pričekajte još koji dan i klizat ćete se po svuda BESPLATNO

frosty
Ukupno postova: 158
Post Postano: 14.12.2010. 12:42 
Naslov:  

nadam se da cu ove godine samo jednu kost slomit,neide mi hokej bas,nisam ja taj tip sportasa

nk

Ukupno postova: 79
Post Postano: 14.12.2010. 13:15 
Naslov:  

brao!!!!!

porezni obveznik

Ukupno postova: 347
Post Postano: 14.12.2010. 13:38 
Naslov:  

Evo priznat ću barem smo po nečemu slični kao i u ostalima zemlje EU i tamo u većini slučajeva zimske službe iznenadi snijeg.

LaLe
Ukupno postova: 20
Post Postano: 14.12.2010. 17:05 
Naslov:  

simo031 je napisao/la:
A zašto onda tu sol nisu noćas i pobacali po ulicama, nego nam ceste jutros (oko 8 h) izgledaju kao klizališta?

a ti ocekujes da se sve ceste instant ociste? Normalnom voznjom i zimskim gumama ceste su bile prohodne a i ne mora se na svaku pahulju snijega poslati sve ralice da ciste ceste i bacaju sol

simo031

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 14.12.2010. 17:43 
Naslov:  

LaLe je napisao/la:
simo031 je napisao/la:

a ti ocekujes da se sve ceste instant ociste? Normalnom voznjom i zimskim gumama ceste su bile prohodne a i ne mora se na svaku pahulju snijega poslati sve ralice da ciste ceste i bacaju sol

Naravno da ne očekujem da se sve ceste instant (kako ti kažeš) očiste. No očekujem da bude bačena sol na prometnice u gradu u osam sati ujutro, a to definitivno nije napravljeno. Barem ne na sve prometnice između MO Tenja i KBO. Prometnice su bile pokrivene vrlo tankim slojem tvrdo ugaženog snijega, tako da je sve izgledalo kao klizalište i prometovanje je bilo izuzetno otežano i uz zimske gume. Da je noćas bačena sol do toga ne bi došlo, a to znam jer sam osobno bacio sol ispred svoje kuća i vidi čuda od snijega i leda ni traga ni glasa.

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
sessy
Ukupno postova: 30
Post Postano: 14.12.2010. 18:35 
Naslov:  

mogli su na to malkoc ranije misliti. ja sam jutros oko 7 u gungulićevoj sklizala kao prava..

cura_sa_kvarta
Ukupno postova: 3
Post Postano: 16.12.2010. 19:34 
Naslov:  

ahaa. pripremljeno je 8 tonaa. a 3/4 ce im ostati neiskoristeno.. sta seruu svi.. do tvrđe se razljepim 54364694131841354163 put.. đabee što oni bace sol na glavne ceste kad ti trebaš doć iz nekog naselja iz malih uličica do glavne ceste.. na to nemisle. ko prošle zime kad su ralice pol ceste očistile, od pola se okrenile i ošle... zaustavile promet na glavnoj cesti u mom naselju.. super su... sam nek se prekinu hvalisat oni su ovo oni su ono.. jer dok se ne dokažu ko će im vjerovat u to?? OVO JE SAMO JOŠ JEDNA '' NOVA OSJEČKA PRIČA''...

cura_sa_kvarta
Ukupno postova: 3
Post Postano: 16.12.2010. 19:35 
Naslov:  

cura_sa_kvarta je napisao/la:
ahaa. pripremljeno je 8 tonaa. a 3/4 ce im ostati neiskoristeno.. sta seruu svi.. do tvrđe se razljepim 54364694131841354163 put.. đabee što oni bace sol na glavne ceste kad ti trebaš doć iz nekog naselja iz malih uličica do glavne ceste.. na to nemisle. ko prošle zime kad su ralice pol ceste očistile, od pola se okrenile i ošle... zaustavile promet na glavnoj cesti u mom naselju.. super su... sam nek se prekinu hvalisat oni su ovo oni su ono.. jer dok se ne dokažu ko će im vjerovat u to?? OVO JE SAMO JOŠ JEDNA '' NOVA OSJEČKA PRIČA''...
ISPRAVLJAM SE OSAMSTO ( JOŠ BOLJE)

Frost

Ukupno postova: 6403
Upozorenja : 1
Post Postano: 16.12.2010. 19:55 
Naslov:  

Evo večeras su bacali sol po cesti i vozili ralice sve u šesnaest.

Zapravo, ne, nisu.

Ukupno postova: 23
Post Postano: 18.12.2010. 20:41 
Naslov:  

poceo snijeg padati u 4 ujutro.... u 4 popodne SVE, ali SVE ceste u gradu ne pune snijega, nego PUNEEEE snijega..... nema tu sad glavne, sp(oredne... SVE!!!!! znam... osobno sam se provezla ili ako vam draze, proklizala, uz zimske gume, Županijskom, Republikom pa i 2 kruzna toka... ukljucujuci i veliki.... prvu ralicu vidjela u 5 na Strossmayerovom... i gle cuda... samo jednu stranu ocistili do 7.... u 2 sata!!!!!!!!!!
Gdje je Unikom cijeli dan???? Cisti Mreznicku????
Ili ih je OPET(kao svake godine) iznenadio snijeg???? Iako je pao vec 3. put u 10 dana....
Samo neka mi dodje komunalac na vrata zvonit da imam 3 mikrometra leda na travi pred kucom, ko prosle godine... Zivim u jednoj od vecih ulica u gradu.... u centru... ralica tu dodje kad visibabe iznikinu....
Sto jos da kazem??? Nemam rijeci.... Pa vi i dalje podrzavajte gradsku upravu i vlast....

Skoči u forum: