Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Manje pasa lutalica na ulicama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 69879
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.12.2010. 14:22 
Naslov:  Manje pasa lutalica na ulicama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Higijeničarska služba Vetama iza sebe ima ljetne mjesece s mnogo posla, a jesensko zatišje ustalilo se na tek pokoju intervenciju dnevno. Prema riječima Dejana Todorovića, direktora Vetama, bude dana sa po četiri intervencije, ali bude i cijelih vikenda u kojima se na teren ne izlazi ni jednom.

- “Tijekom ljeta posla bude više zbog godišnjih odmora kada brojni psi završe na ulici jer ih se tako vlasnici rješavaju prije puta na more. Sada je zatišje, a očekujemo da će opet mnogi psi ostati bez doma poslije Nove godine kada kreće sezona cijepljenja. Vlasnici pasa koji si ne mogu priuštiti cijepljenje tada svoje pse samo puste na ulicu. Ti problemi počinju sredinom siječnja i tradicionalno traju do kraja ožujka”, objašnjava Todorović.

Najavljene su i novosti oko čipiranja - od polovine iduće godine svi će psi morati imati mikročip, bez obzira na starost.

- “Već smo imali akciju u kojoj je besplatno čipirano 1.500 pasa. Time se značajno olakšava rad higijeničarske službe jer lako pronađemo vlasnika čipiranog psa. Također, vlasnici čipirane životinje neće svog psa samo pustiti na ulicu”, kaže Todorović.

Iako se stanovnici prigradskih naselja poput Tenje, Klise i Sarvaša najčešće žale na pse lutalice, u Vetamu kažu kako kritičnih mjesta ili naselja nema. Približno polovina intervencija je zbog životinjskih lešina, a drugo se svodi na hvatanje pasa na ulici, a brojni pozivi stizali su i zbog zmija koje su se pojavile nakon nedavnih poplava. Ljudi u strahu od zmija ne znaju što učiniti pa zovu higijeničare, a nerijetko i zatuku bezopasne i zakonom zaštićene zmije.

Autor: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MegaSmrT

Ukupno postova: 680
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 05.12.2010. 18:04 
Naslov:  

Manje pasa na ulici, čitaj: Jozo trovač u akciji xD

Ukupno postova: 238
Post Postano: 05.12.2010. 18:11 
Naslov:  

Da sad ih je manje kad je vani crkavica preko noci pa pola njih ugine.. sjecam se kao klinjo poslje rata (97-9Cool bojao sam se djukca prosetati ulicom koliko je bilo lutalica ..

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 05.12.2010. 18:11 
Naslov:  Re: Manje pasa lutalica na ulicama

Koreja otvorila diplomatsku misiju ili konzularni ured u Osijeku.

Zadnja promjena: simo031; 05.12.2010. 18:13; ukupno mijenjano 1 put.

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
tamna strana

Ukupno postova: 3515
Post Postano: 05.12.2010. 20:04 
Naslov:  

pasa sve manje...a cevapđinica sve više.....

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
Animonica
Ukupno postova: 26
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 05.12.2010. 22:41 
Naslov:  Re: Manje pasa lutalica na ulicama

Na žalost, puno je pasa na ulicama i jako me žalosti što dosta njih završi u šinteraju i nakon 60 dana ih ubijaju (uspavaju nije definitivno prava riječ za to što se dešava). U nekoliko navrata sam doživjela da nas slijedi (rijetko kada napadne, ali i to se događalo) pas lutalica. Srce me zaboli što im ne mogu pomoći, ali se zapitam kakav je to čovjek koji prvo uzme psa, pa ga onda izbaci na ulicu. Bježanje od obaveza? Ne samo financijski, već bježanje od obaveze prema živom stvorenju. Kakav je to čovjek?! Za ne povjerovat je da na ulici, nerijetko završe i rasni psi. Zadnji primjer je vestika koji je lutao kod Pet centra. Nadam se da ga je netko udomio i da će ostali psi biti iste sreće.

ante87
Ukupno postova: 3
Post Postano: 06.12.2010. 23:15 
Naslov:  

pozdrav imam 2 mala štenca za udomit,jedan je new foundland,a drugi je americki stafford,osobno bi ih dostavio na podrucju Osijeka,nažalost nemam mjesta u stanu za još 2 psa pa bi volio poklonit nekome tko bi se dobro brinuo o njima,ukoliko bi netko htio za sve informacije me nazovite 091 553 6585.Petar

račun je od kolege s posla
Pozdrav Osječani!

Skoči u forum: