Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 70844 Spol:  Nebitno
|
 Svi zaposlenici gradske uprave moraju biti informatički pismeni, odnosno moraju znati barem osnove rada na računalu, a za one koji ne svladaju taj zadatak neće biti mjesta u Kuhačevoj 9, najavljuje gradonačelnik Krešimir Bubalo.
- Svi moraju biti informatički pismeni. Ili će naučiti raditi na računalu, ili neće raditi u gradskoj upravi, nedvosmisleno je poručio gradonačelnik, inače poznat kao ljubitelj modernih tehnologija. Ujedno je stručnim gradskim službama naložio da provedu testiranje među djelatnicima.
- Ne morate testirati sve, nego samo one za koje niste sigurni da znaju raditi na računalu. I vi i oni znaju o kome je riječ, dodao je. Kasnije je pojasnio kako je u sistematizaciji radnih mjesta znanje rada na računalu jedan od uvjeta za rad na većini poslova u gradskoj upravi.
- Želimo efikasnu upravu, a danas je za većinu poslova nužno poznavanje Worda, Excela i drugih osnovnih programa. Kao što je sramota da je netko u 21. stoljeću nepismen, sramota je i da zaposleni u gradskoj upravi ne znaju osnove rada na računalu. Iskreno se nadam da nitko neće ostati bez radnog mjesta, nego da će naučiti raditi svoj posao - poručuje Bubalo. Vlastitu informatičku pismenost, pak, visoko ocjenjuje.
- To mi je bilo potrebno još dok sam radio u banci, a znanje nastojim stalno nadograđivati. Ovo nije prvi put da se Bubalo bavi “kompjutorskim” temama. Prije nekoliko mjeseci računala u Kuhačevoj 9 dobila su zabranu pristupa Facebooku, YouTubeu i sličnim stranicama.
Tekst: M.Mihaljević/Glas-Slavonije.hr
Foto: Goran Flauder/foto-arhiv 031 |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
Pošteno. Kod svakog novog natječaja za prijem u javnu službu se traži informatička pismenost, stoga ne vidim razlog zašto se stariji zaposlenici ne bi tomu prilagodili.
A Bubimir reče da 'Vlastitu informatičku pismenost, pak, visoko ocjenjuje'. Lakše malo Bubimire, puknut ćeš od skromnosti, tko će onda voditi grad tako uspješno... |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
 |
Yoanna35 Ukupno postova: 350 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
Defiant Ukupno postova: 89 Spol:  Nebitno
|
oce to vrijediti i za direktore gradskih firmi ili je sramota samo kada su sljakeri informaticki nepismeni? |
|
|
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Nadajmo se da će to biti u cjelosti i provedeno, da neće biti da rođo od cca. 50 godina i dalje sjedi i bleji u prazan ekran jer ne zna upaliti kompjuter.  |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
beziljy
Ukupno postova: 367 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Davno je to trebalo napraviti,
ALI
ako je netko već informatički nepismen a radi u gradu
molim lijepo da se obrazuje O SVOM TROŠKU
a ne da ja plaćam podobnoj gardi!!! |
|
_________________ Ignorance is bliss!!! |
|
|
 |
Đeđa_zaboravih_lozinku_od
Ukupno postova: 161 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
oce to vrijediti i za direktore gradskih firmi ili je sramota samo kada su sljakeri informaticki nepismeni?
|
 |
|
|
|
|
 |
exosječanka
Ukupno postova: 123 Spol:  Žensko
|
Pa baš me zanima kako će dati otkaz onima koji su došli na radno mjesto preko veze ,a takvi su svi koji su zaposleni ne samo u Kuhačevoj već svi u državnim firmama,Ili po rodbinskoj vezi ili političkoj. E da mi je vidjeti te koji će zbog informatičke nepismenosti dobiti otkaz!!! |
|
|
|
|
 |
exosječanka
Ukupno postova: 123 Spol:  Žensko
|
btw profitirati će informatička škola i to odabrana !!!! |
|
|
|
|
 |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Još jedan članak Glasa dostojan štampe Huga Chaveza...
Pogotovo ovaj dio:
A, tek ovaj:
|
|
|
|
|
 |
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol:  Žensko
|
Pa baš me zanima kako će dati otkaz onima koji su došli na radno mjesto preko veze ,a takvi su svi koji su zaposleni ne samo u Kuhačevoj već svi u državnim firmama,Ili po rodbinskoj vezi ili političkoj. E da mi je vidjeti te koji će zbog informatičke nepismenosti dobiti otkaz!!!
|
Dobit će 2 iz informatike preko veze i neće past razred.  |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
 |
dr. zoidberg
Ukupno postova: 643 Spol:  Muško
|
ja sam informatički potkovan, mogu ja raditi u gradskoj upravi....?'??  |
|
_________________ I have come here to chew bubblegum and kick ass...and I'm all out of bubblegum. |
|
|
 |
Nave
Ukupno postova: 140 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
OGLAS ( uskoro se biti okacen po svim banderama u gradu):
Povoljno, povoljno!
Samo za zaposlenike Kuhačeve organiziram instrukcije informaticke pismenosti. Individualni rad, ostanak na radnom mjestu garantiran!
 |
|
_________________ -------- :X
Complaining is silly. Either act or forget.
Stefan Sagmeister |
|
|
 |
bob11
Ukupno postova: 346 Spol:  Nebitno

|
|
|
 |
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol:  Žensko
|
Koliko znam da su svi morali pohađati informatičku školu, još prije nekih 7 ili 8 godina ..
I mislim da nitko više od njih ne piše na pisaću mašinu.
Možda se gradonačelnik pokušava riješiti viška administracije, ko zna. |
|
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan. |
|
|
 |
 |
|