Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Polaznici autoškola će kretati ispred Bastiona, ex Vega bi mogla postati muzej

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 71298
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.10.2010. 12:02 
Naslov:  Polaznici autoškola će kretati ispred Bastiona, ex Vega bi mogla postati muzej
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Gradskoj četvrti Tvrđa jučer je održan radni sastanak gradonačelnika Krešimira Bubala, pročelnika gradskih upravnih odjela, direktora gradskih tvrtkis s članovima Vijeća GČ na kojem je predstavljena analiza ovogodišnjih aktivnosti i plan prioriteta za iduću godinu.

Sudionici su upoznati s trenutnom situacijom rekonstrukcije Istarske ulice, koja bi trebala završiti do 10. prosinca 2010. Radovi u Istarskoj obuhvaćaju promjenu kompletne infrastrukture (vodovodna, kanalizacijska i elektroenergetska mreža), a u tijeku je uređenje prilaza Elektrotehničkoj i prometnoj školi. Ukupna vrijednost rekonstrukcije Istarske iznosi 3,6 milijuna kuna i 2 milijuna kuna za uređenje vodovodne i kanalizacijske mreže.

Na sastanku je iznesena informacija o planu prilagodbe parkirališta kod Bastiona kao mjesta predviđenog za okupljanje autoškola i kandidata za vozače, čime bi se riješio značajan prometni problem oko Zrinjevca. Podsjetimo, jedan od prijedloga o novom polazišnom mjestu za buduće vozače je uključivao i parkiralište kod Solarskog trga na Gornjodravskoj obali, što je izazvalo nezadovoljstvo kod predstavnika autoškola.

U tijeku su i razgovori s resornim ministarstvom o mogućnosti rekonstrukcije kompletne zgrade bivšeg kluba Vega koji bi bio prenamijenjen u muzej.

Planira se i izgradnja pristupnog puta do Iktusa, obnova pročelja "četverolista", uređenje Sokolskog doma, a Vodovod Osijek planira izgradnju sjevernog kolektora (duž "promenade") - investiciju u vrijednosti od 15 milijuna EUR-a koja bi trebala biti sufinancirana iz predpristupnih fondova.

Pročitajte i...
[17.03.2010.] Autoškole ne žele plaćati parkirališta na Zrinjevcu
[10.03.2010.] Na sate vožnje s parkirališta uz Solarski trg?

Foto: Toni

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
PreacheR

Ukupno postova: 1076
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.10.2010. 18:33 
Naslov:  

Jesu li mogli uopće pronaći idiotskije mjesto za autoškole od parkirališta ispred Bastiona?
Toliko o najavi izmještanja prometa iz Tvrđe...

Ukupno postova: 680
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 28.10.2010. 18:46 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la :
Jesu li mogli uopće pronaći idiotskije mjesto za autoškole od parkirališta ispred Bastiona?
Ne bi me čudilo da imaju u planu da se vozaju promenadom. Svi znamo da osječki aristokrati imaju umanjene mentalne sposobnosti.

zlusch

Ukupno postova: 2038
Post Postano: 28.10.2010. 18:55 
Naslov:  

Bitno da se planiralo sa izbacivanjem prometa iz Tvrđe. A onaj prostor iza Bille, točnije autopraonice, zjapi prazan....

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 28.10.2010. 19:29 
Naslov:  

Hm, se ozbiljno razmislja o izbacivanju prometa u Tvrdji - tada je ova odluka dobra kao privremeno rjesenje, ali ako je ta odluk bila samo trik - onda ovo i nije tako losa ideja.

To parkiraliste preko dana uglavnom zjapi prazno, relativno je pristupacno pjesacima doci do njega, a i skole su blizu (stariji ucenici ce se lakse moci organizirati voznju).

Ima li u gradu neko vece parkiraliste da nudi takve uvjete? Ovo kod Bille ne zvuci lose. Cije je to zemljiste? Mozda je i ono bilo u igri, ali je iz nekog razloga iskljuceno, hmmmm

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 28.10.2010. 19:54 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la :

zakasnio sam ... oteo si mi rijeci iz usta.

samo bi ja jos primjetio idiotskiju ideju 'asfaltiranja pristupnog puta do iktusa' ??? .. wtf ?

ali u tonu ovih blistavih rjesenja ... mozda bi bilo dobro na trgu svetog trojstva napraviti parkiraliste za autobuse i slepere, jer svi znamo da vozaci kamiona i autobusa imaju problema s parkiranjem svojih kamiona u gradu ... a oni bunari bi mogli posluziti kao izvor vode za pranje autobusa i kamiona, tako da bi imali potpunu uslugu.

slavkbrk
Ukupno postova: 84
Upozorenja : 1
Post Postano: 28.10.2010. 20:04 
Naslov:  

Valjda je onaj cesto spominjani most u igri,pa ce auto-skola biti zaprava na Barutani....

fear of the dark

Ukupno postova: 1099
Post Postano: 28.10.2010. 21:12 
Naslov:  

Ma najbolje bi bilo kad bi se kretalo s trga A.Starčevića..... Smile

osijek031.com smile osijek031.com smile
grissom
Ukupno postova: 266
Post Postano: 28.10.2010. 21:15 
Naslov:  Re: Polaznici autoškola će kretati ispred Bastiona, ex Vega bi mogla postati muzej

Citat: Ingo:
samo bi ja jos primjetio idiotskiju ideju 'asfaltiranja pristupnog puta do iktusa' ??? .. wtf ?

Ekipa čiji je šef na službenom putu uvijek uspije prevazići sebe u kretenskim idejama.

centurion
Ukupno postova: 938
Post Postano: 28.10.2010. 22:36 
Naslov:  

Ingo je napisao/la:

Jel namjerno lažeš ili si samo zao.
Dont be EVIL!

Ukupno postova: 6541
Post Postano: 29.10.2010. 5:52 
Naslov:  

dobro da nisu kretali s tramvajskog okretišta NA ZELENOM POLJU !!!!!

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 29.10.2010. 13:28 
Naslov:  

Aute treba izbaciti iz Tvrđe. Bez iznimaka. Gdje će kretati auto-škole, trebale bi se pobrinuti auto-škole. Važno je da ne prave kaos u prometu. Praznih parkirališta u Osijeku ima koliko hoće. Ovo je užasno rješenje. Ljudi se tamo šeću, uživaju u Dravi, i kakvoj-takvoj tišini.

Narodnjačke klubove treba izbaciti iz Tvrđe, a može i sve druge klubove. U 11 gotovo.

Zgrada "Vege" je ogroman potencijal, i treba ju urediti, a muzej (ne zna se čega) je uvijek dobro rješenje. Iz zgrade treba izbaciti udrugu Kohorta, i dati joj neki drugi prostor, adekvatni.

Skoči u forum: