Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Rekordna potražnja za radnicima iz Slavonije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70478
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.08.2010. 12:15 
Naslov:  Rekordna potražnja za radnicima iz Slavonije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Unatoč zabrinjavajućem rastu nezaposlenosti, evidentiranom već u srpnju, Područna služba Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u Osijeku bilježi rekordnu potražnju za radnicima na sezonskim poslovima. Takve su poslove dobile 3.424 osobe, uključujući 480 uposlenih na javnim radovima u Osječko-baranjskoj županiji.

- "Ove sezone na Jadran je raditi otišlo 1.927 nezaposlenih s područja Osječko-baranjske županije, što je gotovo 500 osoba više nego lani kada su u turizmu bila uposlena 1.432 radnika. S područja osječke ispostave HZZ-a na Jadran je otišlo raditi 717 osoba, dok je 2009. na moru bilo uposleno 503 Osječana. U poljoprivredi je trenutno zaposleno 366 radnika, a očekujemo upošljavanje još 300 do 400 osoba u kampanji šećerne repe jer je aktualan natječaj za 255 radnika. Ukupno gledano, u odnosu na prošlu godinu bilježimo blago smanjenje uposlenih u poljoprivredi" - kaže Anto Barukčić, pročelnik osječke Područne službe HZZ-a.

Nezaposleni Slavonci i Baranjci najviše eura zarade na sezonskim poslovima u poljoprivredi u Njemačkoj, berući šparoge i jagode, dok se manji dio izvozne radne snage uposli u ugostiteljstvu i nekolicina u zdravstvenoj skrbi.

- "Na rad u inozemstvo do sada je otišla 651 osoba, ima još odlazaka i bit će ih do kraja godine, dok je za cijelu prošlu godinu otišlo nešto manje od 700 građana. Javni su radovi u županiji uposlili 480 osoba, a imamo još nekoliko zahtjeva" - zaključuje Barukčić.

Autor: Nevenka Špoljarić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Caleb

Ukupno postova: 238
Post Postano: 31.08.2010. 15:23 
Naslov:  

Hebes sezonski poso to nije rjesenje.. ljudi trebaju ici u Njemacku da bi brali jagode ako je tako mogli bi i u juznu ameriku pa sta nije problem.. stalno se mazu gradjanima oci s ovakvim clancima prakticki nagovaraju ljude idite van drzave budite jos vec robovi nego sto jeste u svom vlastitom domu puj! Ali na kraju to cemo i postati sobzitom da nas je vlada zaduzila i na kraju kad necemo moci vratiti dug sve ce nam se oduzeti... kad nam svjetska banka posalje svoje korporaciske firme jao si ga nama.. necemo se moci kome zaliti i kad nam otvore nagore pogone i tvornice oni ne pitaju za ekologiju.. sve je to dio plana da ova drzava padne u necije ruke pitanje je samo vremena... a mi? mi cemo ispuzati i ove zemlje u obliku crva..

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 31.08.2010. 15:25 
Naslov:  

@Caleb, a tko je glasao za te koji dovode Svjetku banku, MMF?! Tko je podizao kredite, pa ih sada ne moze vracati? Tko je skvicao da ima nisku placu, pa je onda HDZ podigao jos par milijardi da ljudima u javnoj upravo podigne placu? Tko je rekao da ce na Markov trg ako se smanje mirovine ekipi koja prima u prosjeku 5500 kuna za 5 godina radnog staza?!

Post Postano: 31.08.2010. 15:32 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
@Caleb, a tko je glasao za te koji dovode Svjetku banku, MMF?! Tko je podizao kredite, pa ih sada ne moze vracati? Tko je skvicao da ima nisku placu, pa je onda HDZ podigao jos par milijardi da ljudima u javnoj upravo podigne placu? Tko je rekao da ce na Markov trg ako se smanje mirovine ekipi koja prima u prosjeku 5500 kuna za 5 godina radnog staza?!
Ja sigurno nisam! Ja osobno vise i ne vjerujem tim izborima jer danas se sve namjesta sobzirom da i mrtvi glasaju sve ti je jasno..

To ti govoris za javni sektor a znamo tko radi u javnim sluzbama.. kao sto rekoh sve je to dio plana..

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 31.08.2010. 15:38 
Naslov:  

Caleb je napisao/la: To ti govoris za javni sektor a znamo tko radi u javnim sluzbama.. kao sto rekoh sve je to dio plana..
Tko radi u javnim sluzbama? Imas li prijatelja koji radi? Zasto se druzis s njim?

Imas li nekog za kog znas da ima 5 godina radnog staza i braniteljsku mirovinu?!

Znas li nekog tko je podigao kredit da bi kupio auto i sada ga ne moze vracati, ili mu ostane 100 kuna?

Ako znas, de pitaj te ljude kojeg cu oni to plana dio, bas me interesira taj "Veliki plan" o kojem pricas.

Post Postano: 31.08.2010. 17:02 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
Caleb je napisao/la: To ti govoris za javni sektor a znamo tko radi u javnim sluzbama.. kao sto rekoh sve je to dio plana..
Tko radi u javnim sluzbama? Imas li prijatelja koji radi? Zasto se druzis s njim?

Imas li nekog za kog znas da ima 5 godina radnog staza i braniteljsku mirovinu?!

Znas li nekog tko je podigao kredit da bi kupio auto i sada ga ne moze vracati, ili mu ostane 100 kuna?

Ako znas, de pitaj te ljude kojeg cu oni to plana dio, bas me interesira taj "Veliki plan" o kojem pricas.
Ne krivo si me shvatio.. nisu oni ti koji planiraju.. banke su te koje planiraju.. one znaju da mi te kredite nikad necemo moci vratiti.. one cekaju samo da mi doslovce padnemo na guzice i tada sljedi njihova kolonizacije.. njihove korporaciske firme ce samo uletiti u HR i uzeti sto je njihovo jer na kraj krajeva i kupili su to preko kredita.. a netko ko Suker ce dobro proci i zato ga cesto vidimo kako trlja ruke i bude nasmjesen a HR propada..

Ukupno postova: 500
Spol: Muško Muško
Post Postano: 31.08.2010. 21:00 
Naslov:  

Ovi što su se zaposlili u poljoprivredi to su stari sezonci,odnosno stalni sezonci i na njih te firme kao što su Šečerana i Pioneer računaju.Tako da ovi sa birova nemaju se čime busati da su našli nekom posao.Ja sam dugo godina bio sezonac i nikada mi Birov nije našao posao.Oni su tu samo da nas imaju za evidenciju i ništa drugo.Rijetki su oni kojima je Birov našao posao.I kad dođeš i kažeš im da si našao si posao oni te gledaju ko tele u šarena vrata!

MissTake

Ukupno postova: 8773
Post Postano: 31.08.2010. 21:17 
Naslov:  

tooooo osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
sve što želim u životu je biti sezonski radnik... SLAVONCI SPAŠENI STE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SVI SMO MI VUCO
simo031

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 31.08.2010. 22:21 
Naslov:  

MissTake je napisao/la:
tooooo osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
sve što želim u životu je biti sezonski radnik... SLAVONCI SPAŠENI STE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi smo rođeni "sezonci" Very Happy

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
muvifrik

Ukupno postova: 878
Post Postano: 31.08.2010. 22:39 
Naslov:  

Mikro je napisao/la:
Ovi što su se zaposlili u poljoprivredi to su stari sezonci,odnosno stalni sezonci i na njih te firme kao što su Šečerana i Pioneer računaju.Tako da ovi sa birova nemaju se čime busati da su našli nekom posao.Ja sam dugo godina bio sezonac i nikada mi Birov nije našao posao.Oni su tu samo da nas imaju za evidenciju i ništa drugo.Rijetki su oni kojima je Birov našao posao.I kad dođeš i kažeš im da si našao si posao oni te gledaju ko tele u šarena vrata!

zato sam i odhebo biro

Mikro

Ukupno postova: 500
Post Postano: 01.09.2010. 20:33 
Naslov:  

muvifrik je napisao/la:
Mikro je napisao/la:

zato sam i odhebo biro
A ko ga nebi odhebo! Ali moraš mislit na ono malo crkavice od materijalnog ako nisi na birovu nema love!

Skoči u forum: