Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U gradskoj blagajni samo 42 posto planiranih prihoda

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70844
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.07.2010. 15:00 
Naslov:  U gradskoj blagajni samo 42 posto planiranih prihoda
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Račun prihoda i rashoda Grada Osijeka za prvih šest mjeseci, a zbog kojih je Grad bio prisiljen i na prvi ovogodišnji rebalans proračuna, konačno je pokazao stvarno stanje u gradskoj blagajni. Evidentno je kako je Grad u prvoj polovini godine u blagajnu spremio samo 42 posto ukupno planiranih prihoda, iako je do sada već trebao premašiti 51 posto. Najveće probleme gradskoj blagajni donijeli su smanjeni prihodi od poreza i prireza na plaće, ali u Gradu napominju i kako su cijelu projekciju punjenja blagajne radili prema napucima Vlade Republike Hrvatske, odnosno resornih ministarstava, koja su se očito preračunala.

- Glavni krivac za smanjenje prihoda je to što ministarstva nisu računala na otkaze i smanjenje plaća djelatnika, što automatski smanjuje i visinu zarade od poreza za lokalnu samoupravu. Naime, prilikom smanjenja plaća odmah se smanjuju i odbici za porez. Tako smo mi do 19. srpnja uprihodili samo 47 posto planiranog novca od poreza na dohotke. Na godišnjoj razini trebamo naplatiti 248 milijuna kuna, a do sada smo naplatili samo 121 milijun. Gledajući mjesečno, evidentno je kako se u gradsku blagajnu slilo od 1,1 do 1,3 milijuna kuna manje od planiranog - objašnjava Zvjezdana Tuma-Pavlov, pročelnica Upravnog odjela za financije Grada Osijeka. U Gradu napominju kako je velik problem i veći povrat poreza od planiranog pa su do sada vratili već 19 milijuna kuna, a očekuju kako će taj iznos do kraja godine porasti na 27 milijuna kuna.

Tekst: N.Zekić/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Angelium

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 23.07.2010. 15:56 
Naslov:  

Jupiii, dakle prvo su krivo procjenili proračun za 2010. sad su krivo procjenili i povrat poreza.

Nema šta, veliki financijski stručnjaci sjede u gradskoj upravi...

Osječanin
Ukupno postova: 2492
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.07.2010. 0:00 
Naslov:  

Ni bolji ni gori od onih prije njih...

Monstrum

Ukupno postova: 6541
Post Postano: 24.07.2010. 8:43 
Naslov:  

ma snaga grada

baranjac 031

Ukupno postova: 14
Post Postano: 24.07.2010. 15:14 
Naslov:  

snaga još većih lopova nego što su bili prošli

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 24.07.2010. 16:53 
Naslov:  

jel to najava - priprema za novi val poskupljenja ?

Sharon

Ukupno postova: 1469
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 25.07.2010. 8:04 
Naslov:  

Čisto je nevjerojatno za koliko stvari su baš ministarstva kriva našim lokalnim vlastima! Sad i za krivu projekciju punjenja proračuna!
Kako se to moglo dogoditi vrsnom "bankaru" iz Vukovara?! Ili govorimo samo o bankarskom činovničiću koji je od diplome na Ekonomiji pa do radnog mjesta sve dobio preko stranačkih veza (prvo tog istog HDZ-a koji im je sad za sve kriv, a onda njegove odmetnute gerile pune istih takvih "stručnjaka" i "ekonomskih analitičara").
Činjenica je da je kriza i da se i pametniji od ovih teško s njom nose, ali od ovih priglupih članaka iz Glasa mi je već muka!

centurion
Ukupno postova: 938
Post Postano: 25.07.2010. 11:01 
Naslov:  

ajmo malo vidit kak je u drugim gradovima? ili samo glas sere pa ti je muka? zasto ga citas onda?
BAs jucer recimo razgovor sa Srbom na 3 stranice??? kako netko iz takve male stranke koja je medijski zakinuta dobijele u GLasu 3 stranice? to se ne spominje iz HSP redova??

evo recimo po nekim ocjenama najbolji gradonacelink,Obersnel - RIjeka :

U lipnju prvi rebalans proračuna – rezanja u kulturi i sportu
http://www.rijekadanas.com/u-lipnju-prvi-rebalans-proracuna-rezanja-u-kulturi-i-sportu/

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako će do kraja godine sigurno biti predložen još jedan rebalans

Rupa u riječkom proračunu – 40 milijuna kuna

MEGA BOGATI VARAŽDIN :
Varaždinski gradski vijećnici prihvatili prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna
http://www.vtv.hr/aktualno/1-vijesti-dana/1741-varadinski-gradski-vijenici-jednoglasno-prihvatili-prvi-rebalans-ovogodinjeg-prorauna.html
Štedjet će se na uređenju i održavanju gradskih ulica i trgova i to ukupno 2 milijuna kuna, čak 7 milijuna kuna uštetjet će se na projektim izgradnje komunalne infrastrukture. Morat će se odgoditi i projekti vezanu uz vodoopsrkbu, opremanje gospodarskih zona. Ukupne uštede u gradskom komunalnom odjelu iznose 12 milijuna kuna, a štedjet će se i u svim drugim gradskim odjelima

ZAGREB :
vec u 3mj :
U prva tri mjeseca proračun se puni 8,8 posto slabije nego lani
http://www.vecernji.hr/regije/u-prva-tri-mjeseca-proracun-se-puni-8-8-posto-slabije-nego-lani-clanak-139122

Obersnel je i šef udruge gradove a oni kazu:

Obersnel i gradonačelnici: Tužit ćemo državu!

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/05/07/0568006.html
'Uzimate nam 764 milijuna kuna!'

To su 3 skor onajbogatija grada u državi i nigdje nije hdssb na vlasti i ne pise Glas Slavonije o njima i opet im se proracun ne puni dobro..kako je to moguce?? kako?? ma nije valjda Država kriva? nemoguce

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 25.07.2010. 11:17 
Naslov: Great ! 

centurion je napisao/la:
ajmo malo vidit kak je u drugim gradovima? ili samo glas sere pa ti je muka? zasto ga citas onda?
BAs jucer recimo razgovor sa Srbom na 3 stranice??? kako netko iz takve male stranke koja je medijski zakinuta dobijele u GLasu 3 stranice? to se ne spominje iz HSP redova??

http://www.rijekadanas.com/u-lipnju-prvi-rebalans-proracuna-rezanja-u-kulturi-i-sportu/

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako će do kraja godine sigurno biti predložen još jedan rebalans

MEGA BOGATI VARAŽDIN :
http://www.vtv.hr/aktualno/1-vijesti-dana/1741-varadinski-gradski-vijenici-jednoglasno-prihvatili-prvi-rebalans-ovogodinjeg-prorauna.html
Štedjet će se na uređenju i održavanju gradskih ulica i trgova i to ukupno 2 milijuna kuna, čak 7 milijuna kuna uštetjet će se na projektim izgradnje komunalne infrastrukture. Morat će se odgoditi i projekti vezanu uz vodoopsrkbu, opremanje gospodarskih zona. Ukupne uštede u gradskom komunalnom odjelu iznose 12 milijuna kuna, a štedjet će se i u svim drugim gradskim odjelima

ZAGREB :
vec u 3mj :
http://www.vecernji.hr/regije/u-prva-tri-mjeseca-proracun-se-puni-8-8-posto-slabije-nego-lani-clanak-139122

To su 3 skor onajbogatija grada u državi i nigdje nije hdssb na vlasti i ne pise Glas Slavonije o njima i opet im se proracun ne puni dobro..kako je to moguce?? kako?? ma nije valjda Država kriva? nemoguce

Palac gore za ovaj dobro argumentiran post

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Angelium

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 25.07.2010. 11:25 
Naslov:  

centurion je napisao/la :

MEGA BOGATI VARAŽDIN :

ZAGREB :
vec u 3mj :

Istina ne piše Glas Slavonije, piše rječki Novi list koji je SUVLASNIK Glasa Slavonije Very Happy

Ajd čak i da nekako čelnici Grada mogu opravdati nesposobnost po pitanju predviđanja proračuna (a ne mogu) kako opravdati promašena predviđanja povrata poreza? Tu im nije država kriva...

centurion
Post Postano: 25.07.2010. 11:55 
Naslov:  

Angelium je napisao/la:

Istina ne piše Glas Slavonije, piše rječki Novi list koji je SUVLASNIK Glasa Slavonije Very Happy

da si citao do kraja vidio bi da sam osim Novog lista stavio i vecernji list , varazdinsku tv a portal danas.hr.
U ni jednom od tih medija Srb niej dobio 3 stranice kao jucer u Glasu Wink - jos ce opet biti neka vasa koalicija kad se rjesite "naseg dragog mg. Ante" pa ces onda morati pisati hvalospjeve Smile

Ukupno postova: 210
Post Postano: 25.07.2010. 12:57 
Naslov:  

centurion je napisao/la :

Da je država dosta toga usrala je, i isto tako sada te brljotine moraju drugi plačati. Ali... - pa upravo dio te državne politike ste bili Vi punih 15 godina pa niste ništa sprječili. Što misliš da li bi, recimo, Osijek osjetio krizu da i danas rade Analit, Mobilia, Teina, Kožara, Mio, Lio, Šibicara i ostale osječke tvrtke? Bi ali ni približno jako kao danas. A sve su te tvrtke opljačkane i propale u pznatoj hrvatskoj i u ovoj sučaju, slavonskoj privatizaciji. Idemo se sada prisjetiti tko je sve do prije godinu -dvije haračio, vedrio i mračio Slavonijom? Branimir Glavaš, Vladimir Šišljagić, Marko Bagarić... Gel čudno, sve ista imena koja i danas prozivaju tu istu državu. Dakle ajmo prvo počistiti u vlastitom dvorištu a onda prozivati druge. Uostalom vlastitim priznjanjem VI ste doveli ono zlo od Ive Sanadera na vlast i to prijevarom (gle ti to, pošteni borci za Slavoniju i Baranju pa tako priznaju izborne prijevare hm, hm).
Onda opet, prozivate nekoga drugoga za uzimanje ovom dijelu Hrvatske a a VAŠI direktori se ponašaju kao da recesije niti ima niti će je biti (Marako Bagarić jel), tako da ponovno, idemo prvo počistiti vlastito dvorište, iako koliko god da ga počistili nije mi jasnokako direktoru jedne lokalne tvrtke treba u službenom automobilu monitori i ostala oprema. Eto vidiš upravo zbog ovakvog odnosa do danas , ljudi Vas imaju pravo pljuvati jer ste i vi jedan veeeliki dio raka koji je Hrvatsku doveo u ovo stanje.
I evo na kraju ova rečenica: "kako netko iz takve male stranke koja je medijski zakinuta dobijele u GLasu 3 stranice?" - znaš što ću samo na to reći - HAHAHAHAHAHAHAHA - ovo si napisao kao da je Glas Slavonije New YorkTimes pa se čudiš odakle takve teme. Dakle Glas Slavonije je jedno političko glasilo lokalnih političkih moćnika. Koliko je jak taj politički pamflet govori ti dovoljno činjenica da gradske tvrtke godišnje uplaćuju milijunske iznose za reklame kako taj pamflet ne bi propao. Dakle za Glas Slavonije može biti čast da im se obratio predsjednik bilo koje parlamentarne stranke (bioto HSP, HDZ, SDP, SDSS; HNS ili bilo koja druga stranka) a ne se čuditi što su takvi ljudi dobili prostora kolio su dobili XD. sama jačina tog listića se očituje da plaće nisu vidjeli 6 mjseci i čim ode ova garnitura sa vlasti, uprava Glasa je svjesna da može isti dan staviti ključ u bravu.

centurion
Post Postano: 25.07.2010. 13:08 
Naslov:  

1. ti si znao sve ovo gore napisano i uclanio si se u hdssb a ja nisam a vjerovatno ni necu jer su podrzali Bandića i kasno skuzili zajeb
2.tko god da je sjebo privatizaciju treba odgovarat ali previse se mi izvlacimo na to jer i tako je vecina tih velikih komunistickih firmi bila preodređena za propast u kapitalizmu
3. skrenio si sa teme - ja sam nabrojao da u svim gradovima svi kukaju jer je drzava uskraila lovu za decentralizaciju
4.LAŽ JE da glas nije dobio palcu &.mjeseci i ne znam cemu taka ocita laz???
5. opet da se vratim na 1 - kako ti nekome mozes predbacivati da sere protiv bivsih kolega kad si ti presao iz hdssb u hsp ?? Ako hdz daje najmanje novca u Slavoniju onda to treba reci i trebala je jedna takva stranka ali opet ponavlajm nisam u stranci ali stat cu u obranu nekih njihovih poteza od vas stranackih pljuvala na ovom forumu iako ovaj forum po svim anketama u dosadasnjih 6-7 godina nikad nije pokazao slicnosti sa pravim iozbornim rezultatima
6.jos nesto. pises kako glas dobiva novce?? pa sta htv ne dobija? mislis da Piculina tv iz velike gorice nije dobijala lovu od Grada VG? da Obersnel nema svoju tv i sovje novine u RIjeci? da KErum ne puni svoju tv postaju u splitu?? Mislis da đapić nije trpao sve reklame na OStv ??? kakvo licemjerje hahahahhahha

i da, molim admina da i ova 2 posta prebaci u temu prepucavanja jer namjerno skreces sa teme da se zaborave oni linkovi gore sto sam dao za ostale gradove Very Happy

Ukupno postova: 210
Post Postano: 25.07.2010. 13:46 
Naslov:  

Slažem se - admine bacaj ovo u onu našu nema to što ovdje tražiti Very Happy
Evo redom ću ti i odgovoriti -
1. Istina bio sam član hdssb-a i punili su mi glavu svime i svačim, no što ćeš bio mlad i naivan Very Happy - vjerovao da su sveovo što danas znam laži i bla bla bla, kad su zapalili hrvatsku trobojnicu (pa makar bilo na njoj i HDZ-ov logo, opet je to trobojnica) postalomi je savršeno jasno što su i tko ti hdssb-ovci, e tu još kad dodamo da sam tada saznao prvi puta što je recimo, Šišljagić i činjenicu da se otvoreno lagalo na sastancima za što je nevjerojatno lako utvrditi da je laž, eto puklo mi. No priznajem, moj gijeh, moj preveliki grijeh, bio sam njihov član Very Happy

2. Svima je teško i svi se bore, ali je činjenica da bi Osijeku bilo jednostavno proći kroz recesiju da NETKO nije dopustio pljačku slavonske privrede, a svi znamo tko je tada bio na vlasti i tko je držao sve konce. I tobaš i nije istina da su većina tvrtki bila predodređene za propast. Jer da se malo raspitaš bilo bi ti jasno kako je jedan IPK isključivo putem politike propao i došao do te razine da ga može kupiti lokalni moćnik. A sjetimo se samo što je sve IPK imao pod sobom. Samo da se taj kombinat spasio zamisli koliko bi to biloradnih mjesta...
3. Nisam skreuo s teme - da država je sima uzela pa tako i meni osobno, ali je činjenica da se lokalni šerifi ponašaju kao da recesije nema pa kakva je to poruka javnosti? Vi ćete pljuvati po drugima a dva milijuna se troše na poklone Marka Bagarića. Istodobno nema se milijun za vatrogasce il i2,5za vrtiće. To je činjenica!

4. Nije laž - studenti (ne znam da li svi) nisu primili plaću od 1. mjeseca. Možeš provjeriti ako ne vjeruješ.

5. Pa eto ja ti opet ponavljam - da bio sam u HDSSB-u - moj grijeh moj preveliki grijeh Very Happy - a čujjasno da svatko ima sebi podobne medije ali mi ovjde ne pričamo o podobnom mediju, mi ovjde pričamo o mediju koji do dan danas postoji ISKLJUČIVO zato što se novcem poreznih obveznika financiraju rekame u milijunskim iznosima. Osim ako mi ti ne želiš reći da tržišno gledano sasvim je opravdano da jedan, recimo, Vodovod da plaćenu rekmu na jedan STV koji čak signala nema ni u cijeloj našoj županiji, za tu reklamu plati masne novce i ta reklama bude, pazi sad, na engleskom XD !! - ja sam siguran da bakice iz Spišić bBukovice ili Donje Motičine jedva čekaju da im jedan Novoselić za milijunčić kuna tetura po TV-u i to na engleskom Very Happy - isto tako valjda se očekuje da se BBC nakon Večernji vijesti na pola sata prebaci na kanal STV-a pa valjda trebaju reklame na engleskom. Daj molim te, Glas i STV opstaju isključivo političkom voljom, koje će nestati čim ode ova vlast a kad dođe bilo koja druga, bilo koja... Da to nije tako, da su te reklame opravdane ili da imaju cilj bilo što drugo osim legalno financiranje hdssb-tv-a onda bi te iste reklame išle i na OSTV-u i na VTV-u i na svim drugim lokalnim tv-ima. Nemoj pričat svašta.

Post Postano: 25.07.2010. 13:59 
Naslov:  

stvarno si lik ako gledas reklame na stv Smile
jebote nisam u stranci i nemam koristi da pisem tolke postove i tu se borim sa cijelom vasom vojskom Smile
uglavnom kako je moguce da vodovod daje milijune u Glas a ti kazes da place nisu bile(iako ja kazem da jesu) . ti mozda za honorare govoris jer ti radis u Glasu kao novinar Smile
Ako si tako siguran u milijunsko oglasavanje vodovoda ajde daj neki dokaz kolko se love daje u sponzorstva ali usporedi kolko se davalo OSTV proslih godina a mozes usporediti i davanja ostalih gradskih firmi u drugim gradovima njihovim tv postajama i novinama.
isto tako mozes staviti i davanja drzavnih firmi hadzovim tv postajama i novinama kao i HTV-u.
Uvije kseremo po svome i pljujemo osjecko i slavonske a sutimo na nepravdu iz Zg.zasto drzavne firme daju lovu u hajduk i dinamo a OSijeku nista??
Zasto neke tv postaje dobijaju lovu od drzavnih firmi za reklame u ogmrnim iznosima a nama smeta sto gradske tvrtke u puno manjim iznosima podrzavaju lokalne medije(nekad jedne - nekad druge - o tome odlucuju građani na izborima)
Novinar si i nebi ti to bilo tesko doznati . ne moraju ti to objavit u Glasu ali eto mozes ovdje postati

Skoči u forum: