Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Daroviti kemičar na Olimpijadi u Tokiju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.04.2010. 14:35 
Naslov:  Daroviti kemičar na Olimpijadi u Tokiju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Fran Petričević, učenik trećeg razreda Treće gimnazije, predstavljat će Hrvatsku na Međunarodnoj olimpijadi iz kemije koja će se održati u Tokiju od 19. do 28. srpnja. Odlučilo je to Državno povjerenstvo, koje je za reprezentaciju Hrvatske odabralo Frana i još tri učenika iz Zagreba. Dok se sa svojom mentoricom Nevenkom Damjanović priprema za Državno natjecanje iz kemije, koje će početkom svibnja održati u Zadru, Fran je pozvan na još jedno Državno natjecanje, ono ih hrvatskog jezika.

- Fran je iznimno darovit, vrijedan i samozatajan učenik, koji ima sklonost za znanstveni rad. Na natjecanjima niže uspjehe još od osnovne škole, ističe Snježana Barabaš-Seršić, ravnateljica Treće gimnazije. Fran i njegova mentorica objašnjavaju da odabiru kandidata za Olimpijadu prethode zapaženi uspjesi na natjecanjima iz kemije. Na pripremama u Zagrebu daroviti su kemičari pisali izlučni test, a od 17 najboljih Fran je izborio mjesto među četiri hrvatska reprezentativca. S obzirom na to da je gradivo koje se traži opširno i znatno nadmašuje ono koje se uči u školi, Franu pomažu profesori kemije iz Zagreba i osječkog sveučilišnog Odjela za kemiju: Branka Zorc, Anita Blagus, Spomenka Kovač, Bernarda Šeruga i drugi. Odlazak u Japan velik je motiv za Frana, koji ističe da je dobar osjećaj biti pozvan na tako značajno natjecanje. Uz Frana, na Državno natjecanje iz kemije pozvano je još troje učenika Treće gimnazije: Matej Poletar, Krešimir Melnik i Helena Peći.

Tekst: V.Latinović/Glas-Slavonije.hr
Foto: Glas Slavonije

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
kirbajac
Ukupno postova: 78
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.04.2010. 15:41 
Naslov:  

cestitke!

barba
Ukupno postova: 209
Post Postano: 20.04.2010. 15:51 
Naslov:  

Recimo ta profa, koja je usput budi rečeno i meni predavala je zmaj, mislim pozitivan zmaj... konstantno ima super rezultate sa svojim učenicima i govovo stalno ima prvake države i šalje ih na olimpijadu...

oba palca gore, profa je zakon...

usput, mislim da bi se i kroz uspjehe učenika trebao valorizirati rad profesora. Naime i prof. Damjanović ima djecu kod kuće i može ići kući, ali ona otaje na dodatnoj nastavi iz kemije i priprema hrpu zadataka i ubija se od obajšnjavanja... nisam siguran da joj je plaća veća zbog toga(nadam se da griješim)

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 20.04.2010. 15:53 
Naslov:  

@barba, potpisujem...

Thumbs up za ucenika i Damjanovicku...

Ukupno postova: 10
Post Postano: 20.04.2010. 15:58 
Naslov:  Re: Daroviti kemičar na Olimpijadi u Tokiju

Hehehe, bravo, bravo... Smile))

america
Ukupno postova: 96
Post Postano: 20.04.2010. 17:48 
Naslov:  

Bravo!

nora

Ukupno postova: 126
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 20.04.2010. 19:20 
Naslov:  

Plaća joj nije veća, nažalost. Ista je kao i onom koji se pokupi odmah poslije nastave kući, ali ju zato ovakvi uspjesi sigurno dižu. Very Happy

Čestitam! Very Happy

Ukupno postova: 6
Post Postano: 20.04.2010. 20:45 
Naslov:  

ne znam cemu tolike rijeci hvale, ta profesorica je "zakon" samo za one koji kod nje idu na napredne ili na instrukcije.
na redovnoj nastavi je zmaj u negativnom smislu, i zahvaljujuci njoj, moje znanje iz kemije je na razini onog sto sam u osnovnoj skoli naucila.

svaka cast franu Smile

FunkyLady
Ukupno postova: 613
Post Postano: 20.04.2010. 22:50 
Naslov:  

Hijooooj Damjanovića.. Moram priznati da mi to ne budi lijepa sjećanja s obzirom na činjenicu da smo uvijek bile u nekom okršaju...

Al da sam ponosna što je lik iz moje bivše škole, jesam i čestitam i njemu i njoj!

„Koja se to bit otkriva nakon što svi društveni snovi iščeznu, a čovjek uvidi da su "mogućnosti vjere za njega posve dokinute"? Tijelo. Samo ecce homo, očiti patetični, konkretni čovjek. Jer "jedno je sigurno: meso smo, potencijalne lešine. Kad god uđem u mesnicu začudim se što nisam ondje, umjesto tih životinja."“
tomivav

Ukupno postova: 39
Post Postano: 20.04.2010. 23:58 
Naslov:  

bravo fran, svaka čast!

Ukupno postova: 543
Post Postano: 21.04.2010. 0:34 
Naslov:  

joj što ju nisam volio... ko gremlin je

nake_rado

Ukupno postova: 5684
Upozorenja : 1
Post Postano: 21.04.2010. 7:47 
Naslov:  

Svaka čast osijek031.com smile

be strong be happy and don't let anyone to make you angry
jupiter
Ukupno postova: 7
Post Postano: 21.04.2010. 18:54 
Naslov:  

barba je napisao/la:
Recimo ta profa, koja je usput budi rečeno i meni predavala je zmaj, mislim pozitivan zmaj... konstantno ima super rezultate sa svojim učenicima i govovo stalno ima prvake države i šalje ih na olimpijadu...

usput, mislim da bi se i kroz uspjehe učenika trebao valorizirati rad profesora. Naime i prof. Damjanović ima djecu kod kuće i može ići kući, ali ona otaje na dodatnoj nastavi iz kemije i priprema hrpu zadataka i ubija se od obajšnjavanja... nisam siguran da joj je plaća veća zbog toga(nadam se da griješim)

ne mogu potpisati nijednu tvoju rijec...osim eventualno da je zmaj..ali definitivno u negativnom smislu... otkad sam u srednjoj i ona mi predaje kemiju, nisam naucila apsolutno nista novo, osim "jaci kvaci, slabiji reagira s vodom"..nije nam niti jednu lekciju ona sama suvislo objasnila..uvijek imamo za zadacu sami obraditi lekciju, ako ne i cijelu cjelinu, i odmah slijedeci sat pokupi biljeznice i ocjenjuje to, bez da nam je objasnila kako i sta u biti trebamo napraviti..po meni je jako losa profesorica, a sad je samo imala srece jer je fran izrazito nadaren, decko je genijalac Smile i svaka njemu cast!

Tinus

Ukupno postova: 64
Post Postano: 21.04.2010. 20:39 
Naslov:  

jupiter je napisao/la:
barba je napisao/la:

ne mogu potpisati nijednu tvoju rijec...osim eventualno da je zmaj..ali definitivno u negativnom smislu... otkad sam u srednjoj i ona mi predaje kemiju, nisam naucila apsolutno nista novo, osim "jaci kvaci, slabiji reagira s vodom"..nije nam niti jednu lekciju ona sama suvislo objasnila..uvijek imamo za zadacu sami obraditi lekciju, ako ne i cijelu cjelinu, i odmah slijedeci sat pokupi biljeznice i ocjenjuje to, bez da nam je objasnila kako i sta u biti trebamo napraviti..po meni je jako losa profesorica, a sad je samo imala srece jer je fran izrazito nadaren, decko je genijalac Smile i svaka njemu cast!

potpisujem. u mojoj generaciji su bila isto dva genijalca koja su daleko dogurala na natjecanjima. nije to imalo nikakve veze s njom nego su dečki jednostavno rasturali. ništa nas nije naučila. jedna od lošijih profa. vidim "jači kvači..." je ostalo Very Happy

Malisha

Ukupno postova: 378
Post Postano: 21.04.2010. 21:04 
Naslov:  

Isao sam s njim u osnovnu Very Happy stvarno je genijalac
Fran čestitam! Very Happy

Skoči u forum: