Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Konferencija 'Građansko društvo i vjerske zajednice za osnaživanje položaja etničkih manjina'

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino

Ukupno postova: 5431
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.04.2010. 21:00 
Naslov:  Konferencija 'Građansko društvo i vjerske zajednice za osnaživanje položaja etničkih manjina'
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Konferencija pod nazivom „Građansko društvo i vjerske zajednice za osnaživanje položaja etničkih manjina“ održava se u Osijeku, u Hotelu Osijek. Konferencija je počela danas. Konferenciju organizira Centar za istraživanja religije Beogradske otvorene škole (BOŠ) u partnerstvu s Nansen dijalog centrom Osijek, u okviru projekta STAREL„Iščekujući Europsku uniju: stabilizacija međuetničkih i međureligijskih odnosa na Zapadnom Balkanu“, koji financira Europska unija.

Tijekom četiri dana, oko 40 predstavnika organizacija građanskog društva, vjerskih zajednica, etničkih većina i manjina, lokalnih vlasti, novinara, učitelja i profesora (uključujući i vjeroučitelje) te lokalnih političkih aktivista, kroz četiri će radne skupine razgovarati o ulozi organizacija građanskog društva i vjerskih zajednica u jačanju položaja etničkih manjina na lokalnom nivou.

U okviru konferencije, formirat će se četiri radne skupine po temama:
1. Vjerske zajednice i međuetnička suradnja;
2. Vjerske zajednice i kulturna raznolikost;
3. Vjerske zajednice i obrazovanje;
4. Europski identitet etničkih većina i manjina na Balkanu – uloga vjerskog nasljeđa.

Svi će sudionici imati prigodu debatirati na sve predviđene teme, nakon čega će se pristupiti izradi zaključaka radnih skupina, te izradi i usvajanju zajedničke deklaracije sudionika konferencije u formi preporuka javnim vlastima.

Nansen dijalog centar
Franjevačka 12
31000 Osijek
Tel: 031215747
Fax: 031215473
Mob: 0911523835
Web: www.ndcosijek.hr

Ukupno postova: 173
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.04.2010. 14:13 
Naslov:  

Prekrasno. Ima li konferencija Einsteina za maskotu? Ili - pitanje organizatorima: istina je relativna? Ne sjećam se da mi se itko ispričao što sam djetinjstvo provodio u skloništvu i što sam tratio vrijeme u prognanstvu...? Ili smo svi jednako krivi i zaslužni - pa onda nikom ništa?!?

Ne može se rana zavijati ako se ne očisti: nakon isprike prijateljstvo...!

Jedan_iz_mase

Ukupno postova: 173
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.04.2010. 14:19 
Naslov:  

...ili ako hoćete vjerskim rječnikom (jer vidim da se sve na konferenciji vrti oko vjere): i Juda i Petar su izdali Isusa. Jedan se ubrzo ubio, a drugi se pokajao, pa je postao prvi papa. Bi li od Petra išta bilo da se nije pokajao...?

zelenizub

Ukupno postova: 5
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.04.2010. 12:39 
Naslov:  Re: Konferencija 'Građansko društvo i vjerske zajednice za osnaživanje položaja etničkih manjina'

Ne razumijem. Zašto bi se bilo tko od tih ljudi tebi ispričavao? Kakve oni imaju veze s tim o čemu pričaš?
A da ja tebe pitam- Osjećaš li se ti odgovornim za ovo samo zato što si pripadnik istog naroda kao i ovi zločinci:

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: