Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Položen tečaj jezika upisuje se u radnu knjižicu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 71337
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.01.2010. 13:36 
Naslov:  Položen tečaj jezika upisuje se u radnu knjižicu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Počeli su upisi za odrasle polaznike u Školu stranih jezika Pučkog otvorenog učilišta Osijek. Upisi traju do 9. veljače, zainteresirani se mogu prijaviti na tečajeve engleskog, njemačkog, talijanskog i francuskog jezika, a cijena je 1.328 kuna za obročno plaćanje.

- Novo je da se nakon uspješno položenog ispita na kraju određenog stupnja, koji se temelji na broju završenih modula, polazniku izdaje svjedodžba. Ona više nije interni dokument već javna isprava i nakon deset godina stanke ponovno se upisuje u radnu knjižicu. Nastavni plan i program odobrila je Agencija za obrazovanje odraslih, a verificiralo ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta - kaže prof. Tatjana Mioković, voditeljica Škole stranih jezika Pučkog otvorenog učilišta Osijek.

Osim upisa u radnu knjižicu, važno je i to da je svjedodžba o znanju stranog jezika usklađena s razinama određenim Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike (CEF) koji određuje šest stupnjeva, od A1 do C2, kroz 16 modula za engleski jezik. Za njemački i talijanski jezik predviđena su dva stupnja, odnosno četiri modula. Ta svjedodžba može se priložiti za nastavak školovanja u inozemstvu ili uz natječaj za posao, a naša sugovornica nada se da će se uskoro početi više primjenjivati i u Hrvatskoj.

- Važna je oznaka, primjerice A1 ili B2, koja poslodavcu ili sveučilištu označava razinu znanja kandidata. Tako A1 označava pripremni stupanj, a C1 napredni stupanj. Ispit za stupnjeve provodit će se u tri dijela: razumijevanje, govor i pisanje. Na poleđini svjedodžbe precizno je opisano što se mora znati za pojedini stupanj, i to za svaki dio ispita - kaže prof. Mioković. Prilikom upisa polaznici prilažu rodni list, domovnicu i dokaz o stečenoj stručnoj spremi. Detaljnije informacije mogu se dobiti na telefon 212-808.

Tekst: V.Latinović/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Delfin

Ukupno postova: 505
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.01.2010. 11:39 
Naslov:  

jel netko išao tamo na tečaj? kak vam bilo?

Ukupno postova: 126
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 26.01.2010. 20:22 
Naslov:  

Išla sam ja od prvog osnovne do trećeg srednje. Prošla sam pripremni za FCE i CAE. Smile

Bilo je supač. Kad sam bila mala bilo mi je malo teško jer smo imali jednu strogu profu koja je uvijek pričala na engleskom, a ja nisam sve razumjela, ali danas joj, naravno, zahvaljujem na tome. Smile

Zadnja promjena: nora; 27.01.2010. 0:04; ukupno mijenjano 1 put.

Ukupno postova: 426
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 26.01.2010. 23:41 
Naslov:  

kad smo već kod učenja stranih jezika.. ima li gdje u gradu švedski?

On a Quest for Love like the Proceed drummer
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: