Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Game Room: The Lord of the Rings: Conquest

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Poll :: Sljedeći tjedan želim recenziju ...

Resident Evil 5
27%
 27%  [ 3 ]
Borderlands
45%
 45%  [ 5 ]
Code of Honor 3
27%
 27%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 11

Autor Poruka
PipBoy

Ukupno postova: 9
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.01.2010. 13:20 
Naslov:  Game Room: The Lord of the Rings: Conquest
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Malo tko nije čuo za J.R.R. Tolkiena i vjerojatno najpoznatiju trilogiju i općenito knjigu svih vremena, Gospodar Prstenova. Procvat trilogije je vjerovatno bio onoga dana kada je Peter Jackson odlučio snimiti film o trilogiji. Od toga dana svjetlo dana je ugledalo desetak računalnih igrica, a danas će biti govora o jednoj od njih. Akciona igrica iz trećeg lica, proizvod Pandemic studios-a i Electronic Arts-a. Nosi li igrica neke novine ili je samo još jedan dosadan naslov stvoren samo s jednim ciljem, onim financijskim, saznajte u nastavku.

Igra

"Three Rings for the Elven-kings under the sky,
Seven for the Dwarf-Lords in their halls of stone,
Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in darkness bind them,
In the Land of Mordor where the Shadows lie."

Malo tko ne zna ove stihove i općenito radnju spomenute trilogije, no kakvu radnju točno nudi ovaj naslov? Pa, iskreno govoreći, radnja se jednostavno ne može mijenjati, ona je takva kakva je. Moguće je jedino mijenjati sučelje trilogije i eventualno idejno rješenje svake igrice ponaosob. To je upravo napravljeno i ovdje. O sučelju će biti nešto više govora malo kasnije, a sada ćemo se pozabaviti radnjom.

Kao što je spomenuto, u ovoj računalnoj akciji igra se ne temelji oko radnje trilogije, nego je riješena na akcioni način. Svi znate kako kronološki ide tijek trilogije, pa pošto je ovo akciona igra, programeri nisu vidjeli smisao u praćenju radnje, nego je igra rađena po određenim dijelovima trilogije, po bitkama, po njihovom kronološkom tijeku. Tako se vi borite po svim većim bitkama trilogije Gospodara prstenova. Ima tu bitke oko Morie, Minas Tiritha, Osgiliatha, iz filma izostavljene ponovne Gimlijeve bitke za Moriu itd. Ima i ona druga strana, zla kampanja gdje možete igrati kao zlikovac, ubijati ljude, elfove i hobite. Poprilično zabavan aspekt igre gdje možete vidjeti što bi se dogodilo da Frodo nije uništio prsten.

Iskreno se nema više šta nadodati. Priče su povezane insertima iz Jacksonovog filma da bi se napravila cjelina i u nekim situacijama je poprilično smiješno, jer ima umetnutih dijelova filma koji jednostavno ne govore o tom dijelu koji ćete vi upravo odigrati, ali već lagano ulazim u sučelje, pa ćemo nastaviti u tom tonu.

Sučelje

Predstavljena kao akciona igra, The Lord of the Rings: Conquest je zapravo 3D hack&slash, i to poprilično bezumni H&S. Inače kada govorimo o H&S igrama podrazumjevaju se neki elementi RPG-a, nadogradnja lika, specijalne moći, raznovrsna oružja i sl. Toga apsolutno ničega nema u ovoj igrici. Igra je jednostavno bezumni akcioni H&S kojom su programeri izgleda ciljali na poluretardiranu publiku starosne dobi do 12 godina.

Nakon provedenih par minuta i prolaska tutoriala jasno se nazire pravi smisao igre. Igra je pravljena isključivo za PS i ostale konzole. To možete vidjeti po rasporedu komandi na tipkovnici i broju istih. Točno se može zamijetiti da ima svega nekoliko osnovnih komandi koje se ravnomjerno rasporede po joypadu i ubije se par sati vremena dok bezumno zijevajući ubijate orkove i trolove ili ljude i hobite.

Uvijek sam se čudio čudnom odabiru igara koje dolaze, odnosno ne dolaze s igraćih konzola na kućno računalo. Nekako je taj odabir uvijek krivi. Dobre i kvalitetne igre s konzola gotovo nikad ne dolaze na pc, najočitiji primjer je Gran Turismo, a uvijek se može naći nekakav šrot poput ovoga koji se, eto, "prenese" na pc. Jadno i otužno. No, da ne bih previše pametovao, nastavljamo s recenzijom.

Kamera je postavljena u klasični 3D ptičji pogled i motri na vašeg lika kroz cijelu misiju ili bar dok se ne dovučete do nekog zida gdje onda kamera počinje preskakati i suludo se vrtiti, tako da se onda nađete u neobranom grožđu, jer se jednostavno ne možete snaći, a neprijatelji mlate po vama dok vas ne umlate. No, onda odaberete respawn na odabranu lokaciju, odaberete klasu s kojom ćete igrati i nastavljate. I tako sve dok ne potrošite tih par života koje imate, a onda morate prelaziti cijelu misiju od početka. Vjerujte mi na riječ kada kažem da je ovo jako, jako frustrirajuće. Neke misije vam daju po 3 života, neke po 8, a da ih imate po 15 na normalnom stupnju težine bilo bi vam malo na određenim misijama.

Spomenuo sam problem manjka života na određenim misijama. Igra kao takva uopće nije teška, čak štoviše, lagana je za prijeći, no sučelje je poprilično retardirano. Naime, uz vas postoje još mnogi vojnici koji su pokretani UI, naravno ako ne igrate MP, a MP nitko ne igra, jer sam u par navrata otišao online i nije bilo nikoga, serveri su bili potpuno prazni. Ti vojnici su babe. I to neke poluretardirane, trome, traljave babetine koje ne mogu držati mač u ruci. I tako dok se vi živcirate boreći se s nepreglednom hordom orkova i trolova, te babe okolo padaju mrtve. U igru su trebali implementirati zvukove baba narikača iz Zagore kao glas tih vojnika, jer bi onda igra dobila na punoći dok bi babe vikale "ajoooooj poštedi me molim te evo sa' ću past' mrtva na pod ovaj 'ladni kuku lele šta me ostavi jadna li sam ti". I na kraju kad izgubite tih nekoliko života, koje ako upadnete u "rotor" možete izgubiti za svega par minuta, krećete cijelu misiju ispočetka, tako da se možete komotno oprostiti sa sljedećih 20 minuta svoga života.

Kroz tih nekoliko misija krećete se ovisno o odabiru likova, a ponuđeno ih je više i raspoređeni su po klasama. Možete igrati sa strijelcem, mačevaocem, skautom i wizardom, a u svakoj misiji imate u pola misije i odabir nekog superheroja poput Aragorna, Gimlija, Legolasa, Gandalfa, Faramira itd. Svi superheroji također pripadaju određenoj klasi, a svaka klasa ima svoje "super poteze". Tako npr. strijeci ispucavaju uz normalne strijele i kobinacije tri strijele, eksplodirajuće strijele i otrovne strijele... hm... i to bi bilo to. "Superheroj" spada pod određenu klasu i njegovi "super potezi" se iskreno ne razlikuju baš od "super poteza" običnog vojnika, što i nije baš super. Ah, koliko sam samo puta rekao "super". Da bar to mogu reći i za samu igru.

Grafika

Kako mrzim kada se moram ponavljati u recenzijama, ali ne vidim druge načine kako da kažem ovo. Za igricu koja je izašla prošle godine, grafika je užas. Svi likovi u igri su potpuno isti. U tim navedenim klasama nema dva različita vojnika. Što će reći da sveukupno za igru koja je izašla u 2009. godini ima 8 različitih modela likova, plus "superheroji" koji liče na sebe do te mjere da su samo obučeni kao protagonisti filma. Ostala sličnost sa stvarnim osobama je izbjegnuta u širokom luku.

Mape su iste, a različite. Struktura i tekstura mapa je potpuno ista i ne vidi se aposlutno nikakva razlika. Razlika postoji samo među različitim terenima. Npr. normalno da je razlika između terena rudnika Morije i Minas Tiritha, zemlja i rudnik naspram zidina. No potpuno je isti teren u Osgiliathu i Minas Tirithu i ne vidi se apsolutno nikakva razlika. Jako loše napravljeno.

Teksture su nedetaljne i kao da su sklapane od velikih glatkih blokova lego kockica. Nema one fine teksture i detalja kao u nekim drugim igrama. Sve je jednostavno sklepano i nabacano nabrzaka i iskreno je potpuni promašaj.

Igrivost

Mislim da o igrivosti ne moram puno govoriti. Činjenica da se jednostavno gubite u loše napravljenom 3D pogledu, dosta vremena provodite na zemlji, jer horde orkova mlate po vama dok vaši suborci mole za život te dosadna okolina pridonose poprilično neigrivoj igrici. Iskreno, prešao sam kampanju s ljudima čisto da bih mogao napisati ovih par redaka. No, igrati igricu za ozbiljno i uživati u njoj je ovaj put bilo nemoguće. Žao mi je što ću napisati ovo, ali ova igrica je poprilično neigriva svakom ozbiljnijem gameru. Nemam sumnje da će neki balavac od 12 godina uživati, jer ipak vodi svog idola Aragorna, no bilo tko malo stariji će odmahnuti rukom i reći "bah, smeće".

Recommended System Requirements:
- WINDOWS XP SP2, Vista or Win 7
- 2.4 GHz Core Duo processor or equivalent
- 1 GB RAM
- 256 MB Video Card, with support for Pixel Shader 3.0 - nvidia 7800 or equivelent
- The latest version of DirectX 9.0c
- DirectX 9.0c compatible sound card
- 6 GB of hard drive space

Zaključak

Žao mi je zbog toga, ali ova igra je još jedan u nizu bezveznih klonova koji su napravljeni samo i izključivo da bi ubrali parice naivnim klincima koji će vidjeti naslov Gospodar prstenova i skakati oko roditelja danima dok ovi jadni ne popuste i izdvoje par stotina kuna na glupariju. Koncept igre je već viđen, ideja je zastarila, sučelje je katastrofalno. Sve u svemu, još jedna igrica za izbjegavati u širokom luku. Ako mi ne vjerujete, probajte i razočarajte se poput mene. Još uvijek tematski tron o Gospodaru prstenova drži The Lord of the Rings: Battle for Midddle Earth strateška igra.

Toliko za ova put, čitamo se i sljedeći tjedan s novom recenzijom u Game Roomu. Koja će recenzija biti odlučite u anketi, mislim da će ovoga puta izbor biti malo teži.

Ocjena: 4/10

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
exHOP3on

Ukupno postova: 4356
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.01.2010. 14:12 
Naslov:  

3D H&S bez elemenata RPGa je obična avantura makar bi se ovdje moglo reć i da je FPS ak imaš bar neki range napad osijek031.com smile
a ja i dalje ne shvaćam što je tolko posebno u toj trilogiji? el ima nešto više osim ta 3 filma di se u prvom dijelu šeću, drugom šeću i mal bore i onda treći di se opet šeću, bace prsten, odu doma i pederišu?

bolje da si oblivion recenziro...

Ukupno postova: 214
Post Postano: 24.01.2010. 20:39 
Naslov:  

Katkad treba pisati i šrotovima kako bi se upozorile neuke mase što da izbjegavaju...

Što se mene tiče oću, dapače zahtjevam recenziju ultimativne igre HoMM 3 WoG i to zadnje verzije 3.59f (ono f znači final iako nije jer su izašli i novi leveli za skinuti)...

Dylan

Ukupno postova: 818
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 24.01.2010. 20:53 
Naslov:  

Ovo je stvarno preloša igra. Nakon sat vremena sam popizdio i izbrisao ju.
Battle for Midddle Earth rulz Smile

Skoči u forum: