Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 69879 Spol:  Nebitno
|
 U Osječko-baranjskoj županiji do sada je evidentirano 230 slučajeva gripe H1N1, a samo je kod sedam osoba ova bolest i laboratorijski potvrđena. Iako ni jedna osoba do sada nije hospitalizirana, opća panika uzela je maha. Tu činjenicu potvrđuju nam u i u većini ljekarni na području grada, gdje se dnevno proda i do 50 medicinskih maski za lice.
- U samo pet dana prodali smo 340 maski. Moram priznati da ih kupuju svi, od mladih do starih, a ipak prednjače osobe starije životne dobi. Cijena jedne maske je 40 lipa, a većina odmah kupi nekoliko komada. Što se tiče lijekova, nismo primijetili da kupci prave kućne zalihe, a možda se samo nešto malo više prodaju lijekovi na bazi paracetamola, poput Andola. Većina se interesira, kolika je stvarna opasnot od bolesti, a mi ih nastojimo umiriti, priča mr. Drenka Škugor, iz ljekarne Škugor u Radićevoj ulici. Slična je situacija i u ljekarni Prima Pharme u Županijskoj ulici gdje kažu, kako dnveno prodaju dvadesetak maski za lice.
- Istina je da ih još nitko ne nosi, ali ljudi žele imati masku u slučaju da se situacija pogorša. Također postoji i interes za lijekom Tamiflu, pa ga kupuju najčešće oni koji idu na put, kako bi ga imali uza se za svaki slučaj. Lijek je skup i stoji 206 kuna, a nemoguće ga je dobiti bez recepta. No, ako se mi farmaceuti ne bojimo i ne nosimo maske, iako smo u svakodnevnom kontaktu s kupcima, nema potrebe da strahuje ni većina inače zdravog stanovništva, poručuju iz ljekarne Prima Pharme.
Tekst: N.Zekić/Glas-Slavonije.hr |
|
|
|
|
 |
eseker
Ukupno postova: 649 Lokacija: moja radna soba Spol:  Nebitno
|
Svi smo mi Michael Jackson!!!!! |
|
_________________ šorom šajke a niz Dravu čeze  |
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Jel to ima raznih vrsta maski s raznoraznim motivima, kao što je to prikazano na slici ili su to samo one obične ružne bolničke?  |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
123456
Ukupno postova: 1794 Lokacija: Prostor-vrijeme je relativno Spol:  Muško
|
ti bi kupila neku "hello kitty"?  |
|
_________________ Znam da ništa ne znam! |
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Mislim da takvih kod nas nema. Napravit ću si sama ako dođe do potrebe za tim, ali nadam se da neće. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
123456
Ukupno postova: 1794 Lokacija: Prostor-vrijeme je relativno Spol:  Muško
|
nisu samo maske te na kojima se diže zarada od ove bezrazložne histerije oko gripe... predviđa se da će farmaceutska industrija zaraditi preko 7 milijardi dolara od cijele ove priče i panike koju su prouzročili mediji koji si dižu tiražu koja je u ovo recesijsko vrijeme poprilično opala, pogotovo u tiskanim izdanjima... |
|
_________________ Znam da ništa ne znam! |
|
|
 |
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol:  Muško
|
...a negdje na 150. katu, direktori farmaceutskih tvrtki zadovoljno trljaju ruke.... |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
 |
Daj5
Ukupno postova: 34 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
...a negdje na 150. katu, direktori farmaceutskih tvrtki zadovoljno trljaju ruke....
|
istu stvar su napravili i s AIDS-om, masovnu histeriju......
btw. više ljudi je umrlo od sezonske gripe nego od ove svinjske, čisti biznis niš drugo
jučer gledam na TV-u, onaj tajkun što je prodao Luru Švicarcima, gradi tvornicu lijekova u Sisku.... jel potreban komentar??!! |
|
|
|
|
 |
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol:  Muško
|
AIDS protiv kojeg nema učinkovitog lijeka je nešto oko čega bi možda trebalo malo histerizirat.
Gripu pobijediš s 3 litre čaja, 2 limuna i malo bijelog luka. |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
 |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
AIDS protiv kojeg nema učinkovitog lijeka je nešto oko čega bi možda trebalo malo histerizirat.
Gripu pobijediš s 3 litre čaja, 2 limuna i malo bijelog luka.
|
il umreš  |
|
|
|
|
 |
 |
|