Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osijek ostaje bez obilaznice i dravskog mosta na koridoru 5C

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 71286
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.10.2009. 11:48 
Naslov:  Osijek ostaje bez obilaznice i dravskog mosta na koridoru 5C
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vlada definitivno odustaje od cestovnih projekata u Slavoniji i Baranji - gradnje južnog kraka južne obilaznice Osijeka i mosta preko Drave na prometnom koridoru 5C, doznajemo neslužbeno. Naši izvori, naime, tvrde da takav zaključak stoji u materijalima pripremljenima za sjednicu Povjerenstva za gradnju cesta u RH koja bi se trebala održati krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna. Službene potvrde za sada nema, no i osječki čelnici, gradonačelnik Krešimir Bubalo i dogradonačelnik Ivan Vrdoljak, potvrđuju da su i do njih došle “takve špekulacije, ali potvrđene od strane dobro informiranih izvora”.

- Nedopustivo je da najprometnija cesta u Hrvatskoj nije u planu, premda je projekt gotov, a pripreme odrađene. Kad se već ministar Kalmeta toliko zalaže za jug, pozivam ga da i osječku južnu obilaznicu doživi kao jug - kaže gradonačelnik Osijeka.

- Nije me iznenadilo, dapače, očekivao sam da će se dogoditi takvo što. Nećemo odustati, visjet ćemo za vratom i ministru Kalmeti i premijerki. Izgurat ćemo te projekte s njima ili bez njih. S ovom ili s drugom vladom, koja će vrlo brzo doći - poručuje Vrdoljak, dodajući kako je i predsjednik Stjepan Mesić “stao iza osječkih projekata”. Ogorčenost je pojačana i, također neslužbenom, informacijom da se nastavljaju neki projekti Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta u drugim krajevima. Tako smo od izvora iz Ministarstva prometa dobili informaciju da ugovori za gradnju dionica autocesta Ravča - Ploče i Zagreb - Sisak neće biti raskinuti, što navodno čeka izvođača radova na dravskom mostu, tvrtku Osijek-Koteks. Također, navodno se ne odustaje ni od tzv. podravskog ipsilona i tunela Sv. Ilija kroz Biokovo.

Glas Slavonije
Foto: Divna Jakšić/arhiva 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.10.2009. 11:52 
Naslov:  

...drugačiji ishod nije ni bio za očekivati....istok hrvatske je zadnja rupa na svirali, očito i definitivno....

Ukupno postova: 50
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.10.2009. 12:00 
Naslov:  

Super Sad

lufus
Ukupno postova: 2044
Post Postano: 15.10.2009. 12:07 
Naslov:  Re: Osijek ostaje bez obilaznice i dravskog mosta na koridoru 5C

Meni se čini da oni neće ništa gradit

PreacheR

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 15.10.2009. 12:15 
Naslov:  

Očekivano.
Što se tiče Kalmete, on se za razliku od osječkih političara bori za svoj grad i kraj.

Ukupno postova: 2038
Post Postano: 15.10.2009. 12:17 
Naslov:  

Prekjučer sam prešao preko autoceste Zagreb - Sisak i izgledala mi je poprilično dovršeno... mada mi nije jasno čemu to kad se za Sisak može doći i ako se krene prema Lipovcu i skrene u Popovači.

A južni krak bi trebalo prvo napraviti od Svilajske do Trpimirove jer je tu definitivno najveći promet... a onda nastaviti prema potrebama.

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
MY PEACE IS GROWING
Ukupno postova: 8
Post Postano: 15.10.2009. 12:28 
Naslov:  

zar nije predivno živiti u š.pku, predivne nam, lijepe naše...

Provokator

Ukupno postova: 1500
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 15.10.2009. 12:53 
Naslov:  

a šta i očekivat, nisu u stanju komarce poprašit a ne da nam ceste grade, da se njih pita bilo bi oke da mi pocrkamo pa da žive ljudi sam na moru i u zagrebu ipak su oni crpilište novca

Ukupno postova: 321
Post Postano: 15.10.2009. 13:06 
Naslov:  

Bilo je i za očekivati, kada trenutna vlast objavljuje ratove do istrebljenja i širi svoj slavonski inat kao da želimo biti odvojeni od ostatka Hrvatske.
Pa eto vam sada...

Ukupno postova: 63
Post Postano: 15.10.2009. 13:06 
Naslov:  

... ako oni netrebaju nas mi jos manje trebamo njih, odvojiti se i gotovo ... ocito je potrebno provesti decentralizaciju i dati autonomiju zupanijama ...

Post Postano: 15.10.2009. 13:11 
Naslov:  

kišni čovjek je napisao/la:
... ako oni netrebaju nas mi jos manje trebamo njih, odvojiti se i gotovo ... ocito je potrebno provesti decentralizaciju i dati autonomiju zupanijama ...

Mda... sreća pa kao nekadašnja žitnica ex-države ne uvozimo hranu i imamo super razvijenu industriju i turizam, jelda?

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
slavkbrk
Ukupno postova: 84
Upozorenja : 1
Post Postano: 15.10.2009. 13:13 
Naslov:  

Cemu cudjenje,tko "sisa"obilaznicu.Vlada podupire Vc koridor,a to znaci da ce te po "misljenje"stici za 2 sata.

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 15.10.2009. 13:21 
Naslov:  

Provokator je napisao/la:
a šta i očekivat, nisu u stanju komarce poprašit a ne da nam ceste grade, da se njih pita bilo bi oke da mi pocrkamo pa da žive ljudi sam na moru i u zagrebu ipak su oni crpilište novca

Ovdje se ipak ne radi o tome da se od gradnje tih cesta odustalo. Da bi se od nečeg moglo odustati, najprije bi trebalo imati projekt i sredstva da se to uopće gradi. Za navedene projekte bilo je jasno od početka da nema nikakve šanse da se ove i slijedeće godine osiguraju novci za gradnju. Radi se o bezveznoj predizbornoj propagandi Hdz-a i njihovog kandidata Tomislava Ivića, danas ministar.

Za cestu prema Sisku je logično da se ne raskiida ugovor, jer se već započelo s gradnjom, kao i ovo prema Pločama (tu je problem samo u tome što je ta cesta generalno nepotrebna i bačen novac).

Podravski ipsilon se gradi zato što je to ucjena Hss-a, koji je od svojih slavnih uvjeta za koaliciju s Hdz-om već odustao od svega (recimo 6 milijardi za poljoprivredu, mjesto ministra poljoprivrede, a ispli su i nesposobni kad je trebalo smirivati seljake nedavno). Ostao je samo taj ipsilon, kojii služi itek omalenom biračkom tijelu Hss-a iz te dvije podravske županije. To se zove bacanje novaca.

Zašto se gradi tunel kroz Biokovo, Sveti Ilija, to znaju samo barba Luka i barba Ivo, i vlasnici zemljišta koji će zaraditi kad se tunel probije (i sveti Ilija, ako ga to gore zanima). Cijeli problem sa Slavonijom izgleda je samo u tome što pravi dečki nisu kupili zemljište na kojem bi se ceste trebale graditi, pa ne mogu ni pogurati Vladu.

Ingo

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 15.10.2009. 13:54 
Naslov:  

taj komadic autoceste uopce nije bitan da bude napravljen SADA.

koridor 5C ima smisla tek kad bude dovrsen bosanski dio i madjarski dio.

bosanci nemaju para, pa ce naci dobra dusa da im to napravi ... pa bi se i mi mogli prikrpiti.

slavonica je sada i tako pusta autocesta

zlusch

Post Postano: 15.10.2009. 14:02 
Naslov:  

Ingo je napisao/la:
koridor 5C ima smisla tek kad bude dovrsen bosanski dio i madjarski dio.

Sreća da Mađari i Bosanci ne razmišljaju ovako Smile

Skoči u forum: