Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 71384 Spol:  Nebitno
|
 Iako je Krešimir Bubalo prvog dana preuzimanja gradonačelničke dužnosti najavio zabranu daljnjeg zapošljavanja u “ prebukiranoj” gradskoj upravi, ovih dana objavljena su čak dva natječaja za posao u Kuhačevoj 9.
Riječ je o natječaju za radno mjesto pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i za pročelnika Upravnog odjela za financije. Pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti bila je Vesna Brezovac, koja je ponudila svoju dužnost na raspolaganje, te prešla na mjesto savjetnika u ovom odjelu, dok je trenutačni v.d. pročelnika Davor Brust. Posebna zanimljivost oko ovog radnog mjesta je to što je natječaj raspisan već drugi put, jer na prvom nitko nije udovoljavao kriterijima - VSS društvenog smjera, pet godina radnog staža u struci i položen državni ispit.
- Imali smo nekoliko ponuda za ovaj posao, ali nitko nije imao položen državni ispit, pa smo natječaj ponovili i izbacili ovaj zahtjev. Naime, pročelnica Brezovac dala je ostavku na ovo radno mjesto i mi ne možemo nikoga zaposliti bez natječaja. Ne mogu ja nikoga tko ima VSS i već je zaposlen u Gradu natjerati da prijeđe na ovo radno mjesto, a pogotovo ne bez natječaja. Stoga svi koji ispunjavaju uvjete imaju jednake šanse, bilo da su zaposlenici Grada ili su vanjski kandidati - komentirao je Bubalo.
Ista je situacija i s pročelnikom za financije, poslom koji je obavljao Damir Lamza, a nakon čijeg je odlaska u Ukop mjesto upražnjeno, a v.d. pročelnika je Marija Petrović.
Bubalo i dalje tvrdi da će sadašnji broj zaposlenika u Gradu, koji je narastao na čak 267, sigurno doživjeti djelomično kresanje.
- Oni koji vrijedno rade nemaju straha, a onome tko ne radi dovoljno ili nije potreban zahvalit ćemo se. Koliko će takvih biti, sada ne znam - ponovio je Bubalo.
Plaće za navedena radna mjesta dobivaju se umnoškom koeficijenta 3,14 s osnovicom, koja iznosi 5.561 kunu, a na što se još dodaje dodatak za radni staž i stalni mjesečni dodatak u iznosu od 130 kuna neto.
Autorica: Nefreteta Zekić/ Glas-Slavonije.hr
Natječaj: pročelnik Upravnog odjela za financije
Natječaj: pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti |
|
|
|
|
 |
eseker
Ukupno postova: 649 Lokacija: moja radna soba Spol:  Nebitno
|
Ovi natječaji su toliko "široki".... I koji je to "državni ispit"? |
|
_________________ šorom šajke a niz Dravu čeze  |
|
|
 |
Coxa Branca
Ukupno postova: 101 Lokacija: Korriban Spol:  Nebitno
|
|
|
_________________ Things I once thought, Unbelievable, In my life, Have all taken place, When we walked through, Little Italy, I saw my reflection, Come right of your face |
|
|
 |
Bastro Ukupno postova: 154 Spol:  Nebitno
|
Bubalo opet obmanjuje javnost.
Natječaj je namješten kako bi poziciju pročelnika dobio g. Alerić, Vrdoljakov predsjednik osječkog HNS-a. Međutim kada su dogovarali uvjete, zaposlenica u poglavarstvu (gle slučajnosti?!), žena od glavnog kandidata, gđa. Alerić Blaženka, rekla je kako joj muž ima "državni ispit" kojeg ovaj nema.
Onda su shvatili svoje pogreške pa su ponovili natječaj, a kao žrtveno janje smjenjena je Vesna Brezovac.
Forumaši, hoćemo okladu o pivo, da će pročelnik za društvene djelatnosti biti Alerić, a za financije Tuma Pavlov?
Kakav crni natječaj? |
|
|
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
...hm, obično se u natječajima kada se traži državni ispit, stavlja i napomena da se mogu prijaviti i osobe koje nemaju isti, ali su ga dužne položiti u određenom roku...ne vidim u čemu je problem to napraviti i ovdje... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
rođena u Osijeku
Ukupno postova: 300 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Obzirom da je otvoren prikladan topic:
Od 05.07.2009. 22:50
Obzirom da sin tate Rudana treba preuzeti Zavod za stanovanje, a Blažin muž (Alerić) mjesto pročelnika za društvene djelatnosti unatoč, kao javnom natječaju, očito je da nova vlast stvara ''uspješan'' tim.
i potvrda gore navedenog....
Klasa: 112-01/09-01/11
Urbroj: 2158/01-04-04/03-09-11
Osijek, 27. srpnja 2009.
O B A V I J E S T
U svezi natječaja objavljenog u „Narodnim novinama“ br. 85 od 17. srpnja 2009. godine za radno mjesto PROČELNIK u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti obavještavamo kandidate koji su ispunili formalne uvjete iz natječaja, a to su sljedeći kandidati:
1. Dražen Alerić
Iz Glasa Slavonije:
Posebna zanimljivost oko ovog radnog mjesta je to što je natječaj raspisan već drugi put, jer na prvom nitko nije udovoljavao kriterijima - VSS društvenog smjera, pet godina radnog staža u struci i položen državni ispit.
- Imali smo nekoliko ponuda za ovaj posao, ali nitko nije imao položen državni ispit, pa smo natječaj ponovili i izbacili ovaj zahtjev. Naime, pročelnica Brezovac dala je ostavku na ovo radno mjesto i mi ne možemo nikoga zaposliti bez natječaja. Ne mogu ja nikoga tko ima VSS i već je zaposlen u Gradu natjerati da prijeđe na ovo radno mjesto, a pogotovo ne bez natječaja. Stoga svi koji ispunjavaju uvjete imaju jednake šanse, bilo da su zaposlenici Grada ili su vanjski kandidati - komentirao je Bubalo.
Evo kako se namještaju natječaji i radna mjesta, da mi je znati što im je smetalo kod gospođe Brezovac pa nije i dalje mogla raditi kao pročelnica. Sramota!!! A, kao ima viška radnika i trebaju se dijeliti otkazi. Gdje su mediji sad da malo operu Bubala i ekipu ??? Ljuta sam ko leptir !!! |
|
|
|
|
 |
bavaria Ukupno postova: 262 Spol:  Nebitno
|
he he he he
racionalizirao bi upravu a zapošljava nove ljude ... + Brezovacka je postala savjetnica sa istom plaćom ...
dakle, bruto plaća cca 20.000,00 kn mjesečno puta 12 mjeseci ...
Nafreteta, što bi s tvojim pisanjem? Tvoji tekstovi u zadnje vrijeme liče kao oglasi. Samo prenošenje informacija, bez komentara.
Zašto npr. nisi napisala: gradonačelnik zapošljava nove ljude, a najavio otkaze i smanjivanje plaća? |
|
|
|
|
 |
Coxa Branca
Ukupno postova: 101 Lokacija: Korriban Spol:  Nebitno
|
Moze oklada
Neznam tko ce, ali Tuma nece  |
|
_________________ Things I once thought, Unbelievable, In my life, Have all taken place, When we walked through, Little Italy, I saw my reflection, Come right of your face |
|
|
 |
|
Coxa, dakle duguješ mi pivo
Dakle, kao što se i predviđalo, pročelnici su Alerić i Tuma. Bravo za novu upravu i nenamještanje natječaja! |
|
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Nafreteta, što bi s tvojim pisanjem? Tvoji tekstovi u zadnje vrijeme liče kao oglasi. Samo prenošenje informacija, bez komentara.
Zašto npr. nisi napisala: gradonačelnik zapošljava nove ljude, a najavio otkaze i smanjivanje plaća?
|
mozda zato sto zeli i dalje primati placu ? |
|
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Coxa, dakle duguješ mi pivo
Dakle, kao što se i predviđalo, pročelnici su Alerić i Tuma. Bravo za novu upravu i nenamještanje natječaja!
|
ja mislim da ovo nije nikakav dokaz o namjestanju natjecaja. Vjerujem u postenje ove vlasti koja se vec godinama dokazuje kao postena.
Mislim da ovaj izbor dokazuje da se ti bavis crnom magijom i trebalo bi te spaliti na lomaci. |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
 |
|