Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Bazeni Kopike puni kupača, u mutnoj Dravi samo najhrabriji

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.07.2009. 23:19 
Naslov:  Bazeni Kopike puni kupača, u mutnoj Dravi samo najhrabriji
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iako je za kupače otvorena još polovinom prošlog mjeseca, osječka Copacabana tek je posljednjih dana doživjela pravu eksploziju kupača koji su pohrlili na bazene kako bi potražili osvježenje.

Kopika je spas za obitelji koje nemaju novca otići na more, ali i za one koji bježe od temperatura koje ovih dana u gradu debelo prelaze 30 stupnjeva. Ipak, dežurna medicinska sestra koja se brine za dobrobit svih kupača na Kopiki kaže kako zbog vrućina nije bilo nikakvih intervencija te da ove sezone Hitna pomoć još nije dolazila.

- Najčešće su ozljede mladih kupača, djece koja se poskliznu uz rubove bazena pa padnu, a uz malu pomoć flastera i zavoja sve se može riješiti, tako da nije bilo potrebno zvati Hitnu. Prošlih godina Hitna pomoć dolazila je u nekoliko navrata, najčešće zbog vrućine, ali ove godine još nije bilo nekih većih nezgoda - kaže zdravstvena djelatnica.

Na Kopiku se dolaze družiti i mladi i stari, tinejdžeri koji se zabavljaju u društvu, umirovljenici koji se sunčaju uz obalu, roditelji s djecom, turisti. Neki se vole kupati u bazenima, a najviše je ljudi uvijek na onom najvećem, olimpijskom, ali postoje i kupači koji ostaju vjerni rijeci Dravi. Na žalost, zbog visokog vodostaja, mnogi su se požalili kako se u Dravi još uvijek nije lijepo kupati, jer je prljava i puna mulja. Posljedice poplavljene lijeve obale Drave i šetnice do zoološkog vrta još su vidljive, jer je voda još uvijek visoka.

Svi kupači koji dolaze na Kopiku moraju proći cestovnim mostom s obzirom na to da je pješački zatvoren zbog renoviranja, pa se i s te strane šetnice, u poplavljenom amfiteatru, još uvijek vide posljedice vodostaja Drave, koji je u opadanju. No kupačima koji su se uputili na Kopiku ništa ne smeta, vremenska prognoza i za sljedeći tjedan predviđa nesnosne vrućine, pa će sigurno mnogo Osječana spas, umjesto na Jadranu pronaći u bazenima uz Dravu.

Najmlađi kupači ove godine imaju priliku zabavljati se na bazenima Copacabane u organizaciji Društva Naša djeca koje će za djecu od 4 do 10 godina srijedom i petkom od 16 do 17 sati održavati ljetne aktivnosti, koje će provoditi stručne osobe s ciljem razvijanja stvaralačkih osobina djece, verbalnog, likovnog i glazbenog izražavanja.

Autorica: Sara Hocenski/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
c-192

Ukupno postova: 268
Post Postano: 17.07.2009. 23:57 
Naslov:  

možda da se spomene i sigurnost građana?

danas je jednog dečka pred više stotina svjedoka grupa od 15-ak hrabrih istukla (tukla su ga 3-4 a ostali davali podršku) a da se spasioci ili zaštitari nisu usudili ni priči a kamoli spriječiti bilo tučnjavu, bilo njihov odlazak...

baš me zanima gdje je policija?
da li je mup uopće obavješten?
kako da se roditelji postave kada su oni u stanju izvuči mladića iz bazena, istući ga pred hrpom svjedoka i poslije toga mirno ošetati sa bazena a da im nitko i ne priđe??

navodno je na bazenima angažiran samo jedan zaštitar...

josephine01

Ukupno postova: 2125
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.07.2009. 0:21 
Naslov:  

Možda da se spomenu i seljačine koje se vozaju skuterima unutar ograđenog dijela obale Drave.

Ukupno postova: 135
Post Postano: 18.07.2009. 8:44 
Naslov:  

ma prevelika je guzva u bazenima, i uopce se ne moze plivati, samo tocat, sto bi dalmatinci rekli..

Ukupno postova: 2664
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.07.2009. 10:00 
Naslov:  

Cool

Zadnja promjena: PEGY; 22.01.2013. 22:37; ukupno mijenjano 1 put.

ch0sen

Ukupno postova: 150
Post Postano: 18.07.2009. 10:15 
Naslov:  

c-192 je napisao/la:
možda da se spomene i sigurnost građana?

danas je jednog dečka pred više stotina svjedoka grupa od 15-ak hrabrih istukla (tukla su ga 3-4 a ostali davali podršku) a da se spasioci ili zaštitari nisu usudili ni priči a kamoli spriječiti bilo tučnjavu, bilo njihov odlazak...

baš me zanima gdje je policija?
da li je mup uopće obavješten?
kako da se roditelji postave kada su oni u stanju izvuči mladića iz bazena, istući ga pred hrpom svjedoka i poslije toga mirno ošetati sa bazena a da im nitko i ne priđe??

navodno je na bazenima angažiran samo jedan zaštitar...

nisam vjerovaro dok sam to gledao....preko puta stojim sa 3 prijatelja,ništa posebno priča i chillanje...i odjednom dolazi neka ekipica i počne njih jedno 10 tući dečka....da stvar bude interestna dečko je mislim 93 ili 94,godište ....ta tuča nije nastala odjednom nego su se prepucavali nekih dobrih 15 do 20 minuta i vidjelo se da se stvar zakuhavala.....zaštitari niti su došli,niti su se umiješali..nego su cijelo vrijeme stajali pored...tek kad su tečka istukli i tako krvav je ljepo pao u bazen te se ekipa maknula su zaštitari KAO došli i počeli KAO nekoga tražiti...

i da reću ću ovo jel možda čitaju pa neznam niti sam.
SELJAČINE JADNE!!!!
frajeri ste pa idete vas 10 na jednog dečka..što se mene tiče imate me na ovome forumu i slobodno mi se može javiti jedan po jedan pa ćemo vidjeti koliki ste frajeri kad ste sami.....dečko ima muda izaći sam iz bazena među vas 10.... tak da svaka čast njemu a ta govna treba samo uhvatiti jednog po jednog pa vidjeti dali su doista toliki idioti...

Pahulja
Ukupno postova: 82
Post Postano: 18.07.2009. 10:57 
Naslov:  

zasto, vi koji ste to vidjeli, niste pomogli decku???mislim tamo su zastitari postavljeni zato,ali ako njih nema zasto ljudi okolo nebi pomogli? Uvijek se gleda netko drugi ce pomoci...taman da ste samo vas trojica otisli i pomogli,oni bi se razisli i pustili tog decka...

Ukupno postova: 150
Post Postano: 18.07.2009. 10:58 
Naslov:  

jel dok su se prepucavali bilo nas baš briga a kad su se potukli to je trajalo punih 10 sekundi gdje su onda svi nestali....ma glupani svi skupa...nemam riječi...

Uma

Ukupno postova: 4727
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 18.07.2009. 11:03 
Naslov:  

ne bi ušla u te bazene ma nema Boga! fuj!

Ukupno postova: 344
Post Postano: 18.07.2009. 11:21 
Naslov:  

Uma je napisao/la:
ne bi ušla u te bazene ma nema Boga! fuj!

Potpisujem. Drava rulz Smile

Pahulja
Ukupno postova: 82
Post Postano: 18.07.2009. 11:26 
Naslov:  

ch0sen je napisao/la :
jel dok su se prepucavali bilo nas baš briga a kad su se potukli to je trajalo punih 10 sekundi gdje su onda svi nestali....ma glupani svi skupa...nemam riječi...

dobro ja sam sad naveo vas 3 jer si se ti javio... =)
al sigurno je bilo ljudi koji su bili i blize pa su mogli prekinuti to sve... toliko o svijesti gradana... Laughing

Mikro

Ukupno postova: 500
Post Postano: 18.07.2009. 11:45 
Naslov:  

Drava je zakon uvijek je bila!Šta bih dao da nemam gips na nozi!

Anastazija
Ukupno postova: 689
Post Postano: 18.07.2009. 13:05 
Naslov:  

josephine01 je napisao/la:
Možda da se spomenu i seljačine koje se vozaju skuterima unutar ograđenog dijela obale Drave.

Da, nije baš sigurno da se tamo vozaju skuterima.

Ukupno postova: 2125
Post Postano: 18.07.2009. 13:12 
Naslov:  

Anastazija je napisao/la :
josephine01 je napisao/la:

Da, nije baš sigurno da se tamo vozaju skuterima.

Baš tamo se vozaju. Uslikala sam jednog mobitelom.

Ukupno postova: 135
Post Postano: 18.07.2009. 13:27 
Naslov:  

evo maloprije sam dosla sa kupanja, odn. plivanja...
ujutro oko 9 je najljepse, nema guzve, bazeni su cisti i moze se plivatiiii.....

Skoči u forum: