Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Propao pokušaj Đapićeve smjene

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 71194
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.06.2009. 10:32 
Naslov:  Propao pokušaj Đapićeve smjene
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Glavni stan HSP-a na jučerašnjoj je sjednici odbacio zahtjev dijela članova tog tijela, predvođenih Perom Ćorićem, da šef stranke Anto Đapić da mandat na raspolaganje te da se hitno sazove izvanredni sabor HSP-a na kojem bi se izabrao novi prvi čovjek pravaša. Nakon što su nezadovoljnici uvidjeli da su u manjini, napustili su sjednicu pa je Glavni stan izglasao zaključke da je HSP dobro prošao na lokalnim izborima te da će se novo vodstvo stranke birati na redovnom saboru, koji bi se trebao održati tek u veljači iduće godine. Sjednica je trajala čak pet sati i na trenutke je bila vrlo žestoka.

Ćorić je izjavio za naš list kako se za ovaj korak odlučio jer su to od njega tražile podružnice na terenu te da ih je poslušao, bez obzira što je bio svjestan da bi mogao ostati u manjini.

- Ova je sjednica Glavnog stana bila nelegalna jer se precizno niti ne zna tko je njegov član. A ja govorim u ime 95 posto članstva HSP-a koje smatra da Đapić mora otići i da bez toga nema oporavka stranke, rekao je Ćorić. Dodao je kako je uz njega organizacija stranke iz Vukovarsko-srijemske županije te dio zagrebačke gradske i županijske organizacije.

S druge strane, iz Đapićevog kruga neslužbeno su se mogle čuti ocjene kako je Ćorić igrač HDZ-a i nedavno isključenog šefa osječkog ogranka Gordana Matkovića te da je krenuo u ovu akciju svjestan kako ne može uspjeti, ali da njome ipak može naštetiti stranci. Ćorić je opovrgnuo takve interpretacije. Kako se može neslužbeno doznati, Đapić je za ovu inicijativu saznao dva dana prije sjednice i uspio je uvjeriti dio kolebljivih županijskih vodstava da ga podrže. U Ćorićevom zahtjevu predloženo je i da se ukinu sve odluke o isključenjima iz zadnjih nekoliko godina, što bi se odnosilo ponajviše na Matkovića, ali i na Miroslava Rožića, Tončija Tadića i Peru Kovačevića.

Do Ante Đapića jučer se nije moglo doći, a predsjednik Glavnog stana Danijel Srb novinarima je nakon sjednice kazao kako je zaključeno da je stranka na lokalnim izborima ponovila dobar rezultat iz 2005. "To znači da se HSP, nakon lošeg rezultata na parlamentarnim izborima, vraća na staru poziciju" kazao je Srb.(H)

Piše: Z.Crnčec/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 08.06.2009. 10:42 
Naslov:  

...jedva čekam komentare forumaških podanika Magistrovih.... Twisted Evil

Ukupno postova: 724
Post Postano: 08.06.2009. 10:50 
Naslov:  

Smile
Ja neću komentirati nešto tako marginalno kao što je HSP.
Samo, činjenice govore same za sebe, a to je da su određene osobe punile forum izjavama kako su složniji nego ikada.

vjexa

Ukupno postova: 63
Post Postano: 08.06.2009. 11:29 
Naslov:  

pa ovaj čovjek je neuništiv SmileSmile

Ukupno postova: 706
Post Postano: 08.06.2009. 11:34 
Naslov:  

Kakve ova tema ima veze s Osijekom? Više nikakve...

Ukupno postova: 226
Post Postano: 08.06.2009. 12:16 
Naslov:  

pernabukano je napisao/la :

Ekipa, dobili ste izbore, nema potrebe za komentiranjem više svega. Ne treba toliko dosljedno pratiti instrukcije iz Hercegovine. Likujte malo u pobjedi i to je to.

pernabukano

Ukupno postova: 706
Post Postano: 08.06.2009. 13:08 
Naslov:  

RKL je napisao/la :
pernabukano je napisao/la :

Ekipa, dobili ste izbore, nema potrebe za komentiranjem više svega. Ne treba toliko dosljedno pratiti instrukcije iz Hercegovine. Likujte malo u pobjedi i to je to.

OK. Laughing

Circa

Ukupno postova: 3149
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 08.06.2009. 13:12 
Naslov:  

Ma stvar je u tome što nitko normalan ne želi biti prvi čovjek stranke koja je na najnižim granama...
Anto Đapić je prava osoba za vođu HSP-a, politički marginalac na čelu marginalne stranke...

Ukupno postova: 2492
Post Postano: 08.06.2009. 13:35 
Naslov:  

To znači da se HSP, nakon lošeg rezultata na parlamentarnim izborima, vraća na staru poziciju" kazao je Srb...

Jel to onaj gospodin koji je bio uvjeren da će Anto Đapić pobijediti u drugom krugu? Smile

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 08.06.2009. 13:57 
Naslov:  

Circa je napisao/la:
Ma stvar je u tome što nitko normalan ne želi biti prvi čovjek stranke koja je na najnižim granama...
Anto Đapić je prava osoba za vođu HSP-a, politički marginalac na čelu marginalne stranke...

Pitanje je što znači "nitko normalan". Dvojica iz teksta bi se sutra odmah prihvatili mjesta predsjednika stranke, da kojim slučajem ne znaju kakvo je u stranci stanje. Ipak je Anto 20 godina politici, u Hdz-u i Hsp-u - imao je vremena isfiltrirati kadrove, i okružiti se vjernim drugovima. Inače ne bi svi ti ljudi napuštali Hsp - znaju da su promjene nemoguće - to smo uostalom dobro vidjeli kada se Kovačević kandidiirao za predsjednika stranke, protiv Đapića. Dobio je valjda jedan glas, a zatim su ga izbacili.

lancelott
Ukupno postova: 158
Post Postano: 08.06.2009. 14:18 
Naslov:  Re: Propao pokušaj Đapićeve smjene

Pustite Antu da ode odmorit u miru.... Embarassed
Možda mu se svidi, pa ostane... Wink
na državnim jaslama... Shocked

mija
Ukupno postova: 122
Upozorenja : 1
Post Postano: 08.06.2009. 19:00 
Naslov:  

Dala bi mu ja mirovinu i 20 tisuća kuna, samo da ne daj bože više bude na čelu bilo kojeg grada, pa ni općine, s obzirom na njegove sposobnosti. Nepotrebnu prugu i ostala velika djela, otplaćivati će naša djeca još dugi niz godina.
Što je 20 tis. naspram ovih 54 milijuna.

nisam za

Ukupno postova: 307
Post Postano: 08.06.2009. 22:44 
Naslov:  

Dvanaest sati nakon objave ove vijesti ima samo 11 komentara, pa taj Antonijo je stvarno postao marginalac. Čak se ni pravaška vojska ne javlja. Fala bogu gotov priča!

KillaBEEZ

Ukupno postova: 321
Post Postano: 09.06.2009. 0:45 
Naslov:  

OsijekNepokoreniGrad je napisao/la :
Smile
Samo, činjenice govore same za sebe, a to je da su određene osobe punile forum izjavama kako su složniji nego ikada.
Mislim da nisi osvješten i dovoljno obrazovan da bi komentirao nešto kao što je HSP.
HSP-eovci su složniji nego ikada, a upravo se to pokazalo na sjednici. Pojedinci kao što je gospodin Pero su oni koji rade na štetu stranci. Kaže da iz njega stoji dio stranke, a zapravo nitko ne stoji nego on sam. Baš kao i Matković, misle da su sposobniji od svih i žele svojih 15 min. slave.

lancelott
Ukupno postova: 158
Post Postano: 09.06.2009. 7:36 
Naslov:  

KillaBEEZ je napisao/la:
OsijekNepokoreniGrad je napisao/la :
Smile
Mislim da nisi osvješten i dovoljno obrazovan da bi komentirao nešto kao što je HSP.
HSP-eovci su složniji nego ikada, a upravo se to pokazalo na sjednici. Pojedinci kao što je gospodin Pero su oni koji rade na štetu stranci. Kaže da iz njega stoji dio stranke, a zapravo nitko ne stoji nego on sam. Baš kao i Matković, misle da su sposobniji od svih i žele svojih 15 min. slave.

sstrava

Skoči u forum: