Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 70844 Spol:  Nebitno
|
 Prvi sezonski vlak s izravnim vagonom od Osijeka do Splita te sezonski večernji vlak za Rijeku kreće 19. lipnja.
- Vlak za Split će, bez presjedanja u Zagrebu, voziti putnike do 4. rujna, polazi u 16.22 sati iz Osijeka, a u Split stiže u 5.48 sati. U vagonu ima 60 mjesta, cijena povratne karte u 2. razredu s rezervacijom iznosi 401,60 kuna. Prijevoz u vagonu za spavanje moguć je samo od Zagreba, i to po cijeni u turističkoj klasi od 159,60, odnosno za double ležaj po 239,90 kuna, ali od 2. srpnja. Isti vlak vozi u Zadar i Šibenik uz presjedanje u Kninu za Zadar (dolazak u 5.40) i u Perkoviću za Šibenik (dolazak u 6.16). Povratna karte za Zadar stoji 401,60 kuna, a za Šibenik 389,80 - kaže Josip Ljulj, menadžer Regionalne jedinice Osijek u HŽ-ovom Putničkom prijevozu.
U Rijeku će iz Osijeka prvi sezonski vlak s dva B vagona (2. razred 120 mjesta) krenuti 19. lipnja i vozit će do 28. kolovoza. Cijena povratne karte drugog razreda je 316 kuna, a za Pulu 366,40, polazak iz Osijeka je u 19.32 sati, vlak stiže u Rijeku u 5.03 a u Pulu u 9.09 sati. Do Rijeke tijekom godine iz Osijeka vozi izravni vlak, koji kreće u 12.05 i stiže u 20.34 sati. Uz postojeće nagibne vlakove u sezoni od 12. lipnja do 13. rujna uvodi se još jedan par na relaciji Zagreb - Split - Zagreb, s polascima iz Zagreba u 11 sati u Split stiže u 16.42 a iz Splita kreće u 10.54 (u Zagrebu je u 16.28), što je dnevna veza Osječanima za Split.
Piše: N.Špoljarić/Glas-Slavonije.hr |
|
|
|
|
 |
meso
Ukupno postova: 63 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
dada sve je to super
ali koja sramota da nijedan vlak nema vagon za bicikle, ni onaj za koji je predviđeno da ima... |
|
|
|
|
 |
ix ox
Ukupno postova: 207 Spol:  Nebitno

|
ma imaaa ja prošle godine išao do splita s biciklom.. jedino što bi trebao plaćat bicikl dodatno a to te onda ispadne uff.. dobra cifra..
zato odeš tamo u hž u radićevoj (blizu kolodvora) kod jednog čovjeka što je mislim glavni za konduktere..
čovjek je preispravan što je danas rijetko viđeno
pa s njim probaš barem da ti je do zg-a besplatno, a nakon zagreba ostaviš bicikl zaključaš ga i nepojavljuješ se  izađeš u splitu iz vlaka i lijepo ne platiš
i tako kemijaš i za nazad  |
|
_________________ Legalize it. |
|
|
 |
tomi
Ukupno postova: 205 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Jadno je to, sto se iz Osijeka do recimo Zadra, gdje cu ici i ove godine, vozis 13 sati i 18min, gdje bih bez razmisljanja uzeo rez. za kola za spavanje. Na moje pitanje glede ovoga, iz HZ-a je receno kako je to dobra ideja,  kako je ista u razmatranju, ali trenutno nisu u mogucnosti radi manjka logistike. Pa de ljudi, ako vam fali popratnog osoblja, zaposlite ih  |
|
|
|
|
 |
ix ox

|
U vagonu ima 60 mjesta, cijena povratne karte u 2. razredu s rezervacijom
iznosi 401,60 kuna
|
a s avionom iz Osijeka povratna karta košta oko 460 kuna  pa ko voli brže putovat nek izvoli |
|
|
|
|
 |
tomi
Ukupno postova: 205 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Je, al avion vozi utorkom, zar ne? A oni koji idu u hotele, check in/out je subotom. |
|
|
|
|
 |
ix ox

|
Je, al avion vozi utorkom, zar ne? A oni koji idu u hotele, check in/out je subotom.
|
je utorkom lete..ha ima kampova, apartmana,parkova...  |
|
|
|
|
 |
vinko100 Ukupno postova: 4 Lokacija: osijek Spol:  Muško
|
U vagonu ima 60 mjesta, cijena povratne karte u 2. razredu s rezervacijom
iznosi 401,60 kuna
|
a s avionom iz Osijeka povratna karta košta oko 460 kuna  pa ko voli brže putovat nek izvoli
|
ako mi uspijes naci tu kartu, ja ti dajem 100 kuna.....
jer ja vec dvije godine stalno zovem i trazim, zovem ranije, na dan otvorenja, ali nema tih karata jedino one karte od 800 kuna...... |
|
|
|
|
 |
ix ox

|
ako mi uspijes naci tu kartu, ja ti dajem 100 kuna.....
jer ja vec dvije godine stalno zovem i trazim, zovem ranije, na dan otvorenja, ali nema tih karata jedino one karte od 800 kuna......
|
kako nema  ja bio u uredu croatia airlinesa tamo blizu supera (Vjencu J. Gotovca 7)
i žena odma mi izbacila cifre koliko košta karta u jednom smjeru( oko 230 kn) i povratna karta (oko 460 kn) i dala mi i broj (01/ 66 76 555)
možda svi žele letit pa nema više karat jeftinih  |
|
|
|
|
 |
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol:  Nebitno
|
zar to više ne djeluje po sistemu gardrobe?mislim, odeš tokom dana i ubaciš prtljagu uz predočenje vozne karte i to te ne dođe nešto skupo.moji frendovi su u povratku iz Budimpešte biciklima tako odradili.ako su platili 20 kn po bicošu...mora da je neka muljaža u pitanju... |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
 |
ix ox

|
zar to više ne djeluje po sistemu gardrobe?mislim, odeš tokom dana i ubaciš prtljagu uz predočenje vozne karte i to te ne dođe nešto skupo.moji frendovi su u povratku iz Budimpešte biciklima tako odradili.ako su platili 20 kn po bicošu...mora da je neka muljaža u pitanju...
|
što se tiče mađarske ja sam išao u pečuh i nekad sam plaćao nekad nisam..
čak nam je kondukter dao račun za bicikl!
''Prijevoz bicikala naplaćuje se isključivo kod vlakopratitelja u vlaku i to po jedinstvenoj cijeni od 30,00 kn bez obzira na relaciju putovanja putnika s biciklom. Za predaju bicikala na prijevoz, putnik je obvezan dati na uvid postojeću prijevoznu kartu.''
ovo nije bilo prošle godine na njihovoj stranici
http://www.hznet.hr/iSite3/Default.aspx?sec=246 |
|
|
|
|
 |
ix ox

|
zar to više ne djeluje po sistemu gardrobe?mislim, odeš tokom dana i ubaciš prtljagu uz predočenje vozne karte i to te ne dođe nešto skupo.moji frendovi su u povratku iz Budimpešte biciklima tako odradili.ako su platili 20 kn po bicošu...mora da je neka muljaža u pitanju...
|
što se tiče mađarske ja sam išao u pečuh i nekad sam plaćao nekad nisam..
čak nam je kondukter dao račun za bicikl.
''Prijevoz bicikala naplaćuje se isključivo kod vlakopratitelja u vlaku i to po jedinstvenoj cijeni od 30,00 kn bez obzira na relaciju putovanja putnika s biciklom. Za predaju bicikala na prijevoz, putnik je obvezan dati na uvid postojeću prijevoznu kartu.''
ovo nije bilo prošle godine na njihovoj stranici
http://www.hznet.hr/iSite3/Default.aspx?sec=246
|
|
|
|
|
|
 |
Leon Admin
Ukupno postova: 4122 Lokacija: space Spol:  Muško
|
Nagibni vlak iskočio iz tračnica, ima mrtvih
NAGIBNI vlak koji se kretao na relaciji Zagreba - Split iskočio je danas oko 12.07 sati iz tračnica u mjestu Rudine, blizu splitskih Kaštela.
Ozlijeđeno je više osoba, a neslužbeno se doznaje da ima nekoliko poginulih. Očevid je u tijeku i policija zasad nije dala više informacija. Na terenu su Gorska služba za spašavanje i Hitna pomoć, ukratko, sve raspoložive službe spašavanja.
U Zagrebu se sastala Uprava Hrvatskih željeznica. Još uvijek ne znaju kako je došlo do nesreće.
Izvor: index.hr |
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
Vozilo HŽ-a upućeno u pomoć izletjeloj kompoziciji, zamalo je izazvalo još veću nesreću. Dolaskom na nizbrdicu koja se nalazi pola kilometra ispred mjesta nesreće otkazale su mu kočnice. Jurilo je 100 kilometara na sat, a zaustavilo se tek kada je naletjelo na vlak. Srećom, u tom udaru stanje nije znatno pogoršano. Na pruzi je u tom trenutku bilo nekoliko spasitelja i velik broj pripadnika medija.
U normalnoj državi ministar prometa bi već dao ostavku... |
|
|
|
|
 |
lavic Ukupno postova: 835 Spol:  Muško

|
|
|
 |
 |