Za razliku od prijašnjih godina kada su osječke političke stranke za predizborne kampanje angažirale velike estradne zvijezde, ovi će lokalni izbori, uglavnom proći bez najvećih imena hrvatske estrade.
Lokalne snage
Izuzetak je tek koalicija
HSP-HDZ na gradskoj, odnosno
HDZ-HSP-HSS-HSU-HSLS na županijskoj razini, kojoj će na središnjem skupu
14. svibnja na
Trgu Ante Starčevića pjevati
Prljavo kazalište. Toj će koaliciji i u srijedu
6. svibnja u dvorani
Zrinjevac, za kada je najavljen dolazak HDZ-ova predsjednika i hrvatskog premijera
Ive Sanadera, zapjevati i prošlogodišnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Osijeka na izvanrednim izborima
Miroslav Škoro. No, ostali sudionici izbora odlučili su se za decentnija okupljanja.
Tako će
HDSSB-u na skupu u
Tvrđi na
Trgu sv. Trojstva zapjevati zvijezde tamburaške pjesme
Kićo Slabinac,
Šima Jovanovac i
Stjepan Jeršek Štef, te osječki bend
Prva liga, dok savez
SDP-HSLS-HSS još nije definirao završni skup.
- Vjerojatno ćemo angažirati neki lokalni bend i upriličiti građansko druženje s Osječanima - poručili su iz te koalicije.
- Prije nekoliko godina na našem je skupu pjevala Severina, Zrinjevac je bio krcat, a razultat na izborima ništa posebno.
- Uoči prošlih parlamentarnih izbora nismo doveli nikoga od zvijezda, a ostvarili smo najbolji rezultat u Osijeku dosad. Mislim da to potvrđuje tezu da pjevači ne donose glasove - rekla je
Biljana Borzan i SDP-a, a toj tezi očito se priklonio i nezavisni kandidat
Gordan Matković kojemu će adut biti nogometašice Osijeka.
Proslava titule prvaka
- Mislim da će moj najbolji skup biti u nedjelju, kada će se na Mačkamami slaviti treća uzastopna titula prvaka Hrvatske ŽNK Osijek kojemu sam predsjednik.
Piše: N. Patković/EPEHA/Jutarnji.hr
Foto: Steam/arhiva 031