Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Autobusno stajalište ponovno kod Eurodoma

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino

Ukupno postova: 5431
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.04.2009. 8:37 
Naslov:  Autobusno stajalište ponovno kod Eurodoma
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bivša autobusna postaja kod starog "Radnjaka" ponovno će se aktivirati - kaže Jurica Vrdoljak, direktor Eurodoma Osijek, razrješujući tako nagađanja stanovnika tog dijela grada o tome hoće li se nakon završetka gradnje kod Eurodoma zaustavljati gradski autobusi. Projektnim je rješenjem definirana i autobusna postaja na istom mjestu odakle je premještena istočnije u Vukovarsku ulicu prije nekoliko godina, kada je počela gradnja Eurdoma. Gabarit autobusne postaje nije mijenjan i ne bi trebalo biti teškoća da zadovolji uvjete koje propisuju pravilnici, primjerice dužina ugibališta na kojem se mogu zaustavljati i zglobni autobusi. Hoće li privremena autobusna postaja u Vukovarskoj uz naselje Drvljanik i Vijenac Ivana Meštrovića postati trajna, ovisi o tome hoće li Grad Osijek prihvatiti prijedlog stanovnika. Naime, korisnicima GPP-ovih usluga s Vijenca I. Meštrovića pogodovalo bi da sadašnja privremena postaja postane stalna pa su takvu inicijativu uputili Gradskoj četvrti Tvrđa. Vijećnici su odlučili podržati građane pa će, odlučeno je na sjednici Vijeća GČ Tvrđa, uputiti zahtjev Gradu s prijedlogom građana da im ostave postaju jer je mnogima iz tog naselja ona najbliža. Željko Paloš, direktor GPP-a Osijek, kaže kako su oni samo korisnici ugibališta, a Grad kao vlasnik postaja odlučuje gdje će urediti postaju. Ako Grad odluči zadržati i jednu i drugu postaju na Vukovarskoj, GPP će zaustavljati autobuse na obje unatoč tome što su međusobno udaljene samo dvjestotinjak metara. Inače, objašnjava Paloš, standardi, između ostalog, predviđaju međusobnu udaljenost od pola kilometra kako bi pješačka dostupnost bila 250 metara s jedne i druge strane postaje. Građanima s Vijenca I. Meštrovića preostaje čekati odgovor na zamolbu, o čemu moraju, doznajemo, mišljenje dati i prometni stručnjaci.

Piše: D.Pejić/Glas-Slavonije.hr

Ukupno postova: 468
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.04.2009. 12:03 
Naslov:  

To bi bilo divno...moj autobus nekad ide iz bilja, darde, a nekad iz mia i skoro nikad neznam di trebam čekat bus, ova stanica mi je uvijek bila idealna.

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 17.04.2009. 12:24 
Naslov:  

Nisam baš siguran ima li tamo dovoljno mjesta za autobusnu stanicu!? No ako kažu da je projektom ostavljeno mjesta....
Zna li uopće netko koliko dugo već grade taj Eurodom? Ja bih se usudio reći - više od 4,5 godine.

Ukupno postova: 468
Post Postano: 17.04.2009. 12:29 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la:
Nisam baš siguran ima li tamo dovoljno mjesta za autobusnu stanicu!? No ako kažu da je projektom ostavljeno mjesta....
Zna li uopće netko koliko dugo već grade taj Eurodom? Ja bih se usudio reći - više od 4,5 godine.

Istina, ja sam bila 2. srednje kad se to počelo gradit, prošlo je 4 godine sto posto, a možda i 5.

Ukupno postova: 6403
Upozorenja : 1
Post Postano: 17.04.2009. 12:42 
Naslov:  

Pa nije to mali projekt da se izgradi u godinu dana...

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 17.04.2009. 12:58 
Naslov:  

Frost je napisao/la :

Sve to stoji, no kako sam živio jedno vrijeme u Zagrebu, sjećam se da su se tamo takve zgradurine gradile duplo brže. Npr Eurotower u Vrbiku ili ona velika zgrada na križanju Heinzelove i Vukovarske. U krajnoj liniji, Avenue Mall u Sigetu koji ima nekoliko podzemnih etaža i veliki 'Konzum' u podrumu, gradio se 2 godine!?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
rale

Ukupno postova: 92
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2009. 13:08 
Naslov:  

OK, ako cemo davat primjere, tornjevi u Kuala Lumpuru su izgradeni u 6 godina Very Happy

Ukupno postova: 6403
Post Postano: 17.04.2009. 14:40 
Naslov:  

rale je napisao/la:
OK, ako cemo davat primjere, tornjevi u Kuala Lumpuru su izgradeni u 6 godina Very Happy

Njihovi budžet, tehnologija i radna snaga su nešto 150 godina ispred RH osijek031.com smile

Ukupno postova: 6288
Post Postano: 17.04.2009. 14:55 
Naslov:  

rale je napisao/la :

...arapi su još bolji: Burj Dubai u samo 4 godine (nije još dodushe gotov, ali bit će krajem godine)....
http://www.burjdubaiskyscraper.com/

Ukupno postova: 2158
Post Postano: 17.04.2009. 15:04 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la:
Frost je napisao/la :

Sve to stoji, no kako sam živio jedno vrijeme u Zagrebu, sjećam se da su se tamo takve zgradurine gradile duplo brže. Npr Eurotower u Vrbiku ili ona velika zgrada na križanju Heinzelove i Vukovarske. U krajnoj liniji, Avenue Mall u Sigetu koji ima nekoliko podzemnih etaža i veliki 'Konzum' u podrumu, gradio se 2 godine!?

Trebao se izgraditi u 3 godine, ali su prve tri godine potrošene na sanaciju, jer su previše duboko kopali, pa su navrle podzemne vode. Trebat će sanirati i okolne zgrade, osim STUC-a, to ne bi trebalo sanirati, nego hitno srušiti. Možda se za 100-tinjak godina nitko neće sjećati da je ta nakaza od zgrade postojala.

errrr
Ukupno postova: 125
Zabranjen pristup
Post Postano: 19.04.2009. 22:29 
Naslov:  

Zar nisu rekli da imaju u planu iz grada u potpunosti izbaciti autobuse i uvesti tramvaje? što će im onda nove autobusne stanice, ali ako već moraju dok obećanje ne bude ispunjeno, bolje je busnu stanicu staviti na čistinu gdje nema zgrada čisto zbog ekologije i zdravlja.

Elena_Os

Ukupno postova: 1795
Post Postano: 20.04.2009. 9:05 
Naslov:  

S obzirom da sam na snk, ta sadašnja stanica mi je odlična!
Vukovarska ima bus, hadrijanova tram., uskoro i divaltova.. bio bi red da Grad malo misli i na snk i ostavi tu stanicu..

Ukupno postova: 3470
Post Postano: 20.04.2009. 9:13 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la :

ja se pitam kako ce tamo stati i pjesacka i biciklisticka staza ... i autobusna stanica ?

gabariti eurodoma su na samoj cesti ... neznam tko je uopce to dopustio.

a vidim da se i ove stambene 'novogradnje' po malim ulicicama sad rade tako da prizemlje stave u gabarite, a onda vec prvi kat prosire iznad pjesacke staze

Skoči u forum: