Za 15 dana trebao bi biti poznat
novi koncesionar higijeničarske službe u Osijeku. Naime, Grad je raspisao natječaj za sklapanje ugovora o pružanju usluga higijeničara još krajem siječnja, a
natječaj ističe 31. ožujka. Do danas još nije stigla ni jedna ponuda, a prijavnice su uzele tek dvije zainteresirane stranke. Trenutačno ovu uslugu obavlja veterinarska stanica "
Privatus" iz Bizovca, a za koju doznajemo kako nema uvjete da bi uopće konkurirala na natječaju.
- Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo nas je kako je na ovom području dozvola za sklonište izdana tek dvjema tvrtkama i to jednoj iz Vladislavaca i jednoj iz Slatine. Ukoliko nitko drugi u međuvremenu ne dobije dozvolu, samo će ove dvije tvrtke konkurirati na natječaju. Grad će ugovor s budućim koncesionarom potpisati na tri godine, a godišnje ćemo za ovu službu izdvajati milijun kuna. Vjerujem kako ćemo u travnju konačno imati novu higijeničarsku službu sa skloništem prema svim zakonskim propisima - najavljuje
Ivan Jakobljević iz Gradskog poglavarstva.
Inače, jedine dvije tvrtke koje su dobile dozvolu Ministarstva za sklonište su "
Vetam" Vinka Sesara, koji je sklonište izgradio na području Slatine, te tvrka "
SZŽ 003" Davora Mikulića, koji je sklonište izgradio između Hrastina i Vladislavaca.
- Mi smo treće sklonište u državi koje je dobilo dozvolu za rad. Sklonište je smješteno na 13.000 četvornih metara, a dozvolu Ministarstva čekali smo dvije godine. Uložili smo gotovo 200.000 eura i načinili 300 boksova za pse s mogućnošću grijanja - priča
Davor Mikulić, inženjer stočarstva, koji je u ovaj posao ušao sa suprugom, te priznaje kako će upravo on podnijeti prijavu na natječaj.
Voditelj nemetinskog azila
Davorko Feil napominje kako će, unatoč novoj higijeničarskoj službi, s radom i dalje nastaviti i azil.
- Naš rad će se također finacirati iz spomenutih milijun kuna, a ista je situacija i u Zagrebu i Rijeci, gdje, uz higijeničare, radi i azil. Naime, mi skrbimo za 260 pasa i uistinu ne znam kako bi nas netko mogao zatvoriti, komentirao je
Feil.
Autorica:
Nefreteta Zekić/
Glas-Slavonije.hr
Foto:
Daniel Antunović