Autor |
Poruka |
Leon Admin
Ukupno postova: 4122 Lokacija: space Spol:  Muško
|
 Idućega vikenda konačno bi se trebalo znati hoće li SDP i HNS kao " ujedinjena ljevica" izići zajedno na izbore i tko će u tom slučaju biti njihov kandidat za gradonačelnika. " I jedna i druga stranka provode ankete i istraživanja o svojem i rejtingu mogućih kandidata. O tome će ponajviše ovisiti naš dogovor", ističe Ivan Vrdoljak (HNS).
Drugim riječima, ankete bi trebale pokazati tko je trenutačno jači potencijalni kandidat, Vrdoljak ili Biljana Borzan (SDP), te može li uopće netko od njih prikupiti dovoljno glasova da parira ostalim kandidatima, u prvom redu Anti Đapiću (HDZ-HSP) i Krešimiru Bubalu (HDSSB). Rezultati anketa mogli bi biti presudni u odluci idu li zajedno ili će se eventualno prikloniti nekom drugom – HDSSB-u, koji ne isključuju kao potencijalnog partnera, ili Josipu Vrbošiću (HSLS-HSS), koji ih je već pozvao da ga podrže.
- Prvo bi se trebao pokušati okupiti lijevi centar, a to uz SDP i HNS može uključivati i HSLS-HSS i HSU. Prije toga moram opet sjesti s Vrdoljkom, a konačnu odluku donijet će Gradski odbor SDP-a, kaže Borzan, za koju neslužbeno doznajemo da bi radije nosila listu za Gradsko vijeće.
Na tom razgovoru od Vrdoljka bi mogla čuti svašta zanimljivo, pa tako možda i službenu potvrdu njegovih trenutačnih razmišljanja da - odustane od kandidature!
- Razmišljam da se uopće ne kandidiram. Moram priznati, umoran sam od različitih političkih kombinacija i svrstavanja u blokove. Možda se ne nađem ni na jednoj listi kao kandidat za gradonačelnika ili dogradonačelnika, već samo na listi za GV. Vidjet ću u idućih nekoliko dana, priznaje Vrdoljak.
Na jučerašnji tekst u Glasu, kojeg je prenio i portal Osijek031.com, pod naslovom " Ivan Vrdoljak (HNS) dvoji između SDP-a i HDSSB-a", reagirali su iz HDSSB-a, točnije na dio koji glasi: "(...) nedavno je HDSSB uputio javni poziv Vrdoljku da se pridruži Bubalu na njihovoj listi kao zamjenik gradonačelnika."
- HDSSB odlučno demantira navod o pozivu bilo kojeg pojedinca ili stranačke opcije da se pridruži kandidatima HDSSB-a u nadolazećim lokalnim izborima, stoji u priopćenju s potpisom glasnogovornika Karla Šatvara.
- Ne isključujemo mogućnost suradnje s potencijalnim koalicijskim partnerima, pa tako i s HNS-om, ali HDSSB je prejaka stranka da bi nekoga vukao za rukav, objašnjava Branimir Glavaš.
Autor: Tomislav Levak/ Glas-Slavonije.hr |
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
 |
Osječanin Ukupno postova: 2492 Spol:  Muško
|
E moj Vrdoljak, brzo si se ti "umorio" politike...Jadno. |
|
|
|
|
 |
nocni-orao
Ukupno postova: 53 Spol:  Nebitno
|
Ivane?Znas onu nasu izjavu poznatu u narodu?!?
"iL posten iLjeben"?A mislim da je za tebe bolja ona poznatija izjava?Sa jednom guzicom nemozes na dvije stolice sjediti.Odluci se Ivane.Zaboravi proslost,djetinjstvo,picnjave po Retfali,ono kad smo marisali levate sa vjenca,pljugali cigare na fedziki,prvo pivo probali,ah,bilo je lacha,imao si srce uvijek,imao si muda,imaj ih i sada i pokazi levosima da nisi picka. |
|
|
|
|
 |
amunike
Ukupno postova: 129 Spol:  Nebitno
|
I mi bi da nam takav vodi grad! Nije on dorastao ovim kitovima. On je samo mali političar koji je slučajno došao na vlast. Više je muda Kapraljević pokazao iz njegove stranke. Sve mi se više čini da je Vrdoljak egocentrik. samo da se pise o njemu i da je u centru pozornosti |
|
|
|
|
 |
nova generacija Ukupno postova: 44 Spol:  Nebitno
|
I meni je muka. Idem po burek. |
|
|
|
|
 |
amunike
Ukupno postova: 129 Spol:  Nebitno
|
-jučer se tuku HDSSB i SDP za njega
-danas se više ne bi igrao,dosadilo mu
- sutra će reći da će se ipak igrati
- što od njega prekosutra treba čekati |
|
|
|
|
 |
hihmih Ukupno postova: 225 Spol:  Nebitno
|
joj,sadisti sad napadaju čovjeka koji je za razliku od vas samih pokušao nešto promijeniti.a gdje ste vi u toj priči? na forumu po običaju.čovjek za razliku od onih ostalih probisvjeta ne želi vlast pod svaku cijenu,iako bi to kroz određene koalicije mogao postići.inače čini mi se da je sve ovo izvučeno iz konteksta kako bi mu se moglo naškoditi... nek vas i dalje jebu ionako ste to zaslužili,promjene u vašim glavama je jedna velika nepoznanica. politika nije područje na kojem se zaključci donose ovisno od članka do članka što pišu ovi prepisivači od novinara bez imalo moralnosti a puno manipulativnih sklonosti |
|
|
|
|
 |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ma, ne bojte se! To on samo pušta probne balone i važe koliko je težak... |
|
|
|
|
 |
nova generacija Ukupno postova: 44 Spol:  Nebitno
|
Hej Sharon, koliko si ti teška? |
|
|
|
|
 |
smart Ukupno postova: 24 Spol:  Nebitno
|
Levak traži temu o čemu bi pisao, zivka sve okolo, Vrdoljak je isuviše inteligentan pa ponudi nešto novo, čisto kao udicu, i eto priče. Ma, dajte, naravno da će se kandidirati. |
|
|
|
|
 |
ciao_bao!
Ukupno postova: 135 Spol:  Žensko
|
i meni to tako izgleda... |
|
_________________ veni, vidi, i zamalo odustadoh... |
|
|
 |
pravaška vojska
Ukupno postova: 111 Spol:  Nebitno
|
...moj ivane pobratime mio...žališ se na đaponju,pa šta će ti tek glavaš napraviti...poješće te a nećeš ni znati da si pojeden... |
|
|
|
|
 |
nooky Ukupno postova: 120 Spol:  Nebitno
|
pa realno gledano...vrdoljak je u prilicno zahebanoj situaciji...s jedne strane ako ode s bubalom stvarno, politicki je mrtav sto se ljevice tice...s druge strane, ljevica u osijeku ioanako gotovo da i na postoji, a i ako ode se SDPom i on bude kandidat za gradonacelnika bojim se da kraj bubala i djapica tesko moze u drugi krug, da je i on toga svjestan... ne bi me zacudilo uopce da se kandidira samo za gradsku vijece, pa da tamo bude fino oporba jos koju godinu i priprema teren za novu izbore...a i vrbosic se jako glupo istrco sa svojom kandidaturom, to me je jako iznenadilo od njega jer je stvarno pametan cova... |
|
|
|
|
 |
ciao_bao!
Ukupno postova: 135 Spol:  Žensko
|
ma sve je to lov u mutnom...
isplivaju na povrsinu samo oni najkrupniji ("kapitalci") koji su prozdrli one sitnije.... |
|
_________________ veni, vidi, i zamalo odustadoh... |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
IMHO, ne bi bilo lose da se Vrbosic kandidirao kao vanstranacki covjek, uz oformljeni tim u kojem bi bili i Vrdoljak, Borzanica, ...
Tada bi to sve skupa na nesto slicilo. Ovako ce se zbog njega dodatno rasprsiti glasovi. Lijevi centar ima problema s egotripom. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
 |
|